לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 19-11-2006, 22:55
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי DimaX שמתחילה ב "23 אנשים ואף אחד לא יודע להכין מחית תפו"א נורמאלית?"

תגדיר נורמאלית. אני אישית אוהב פירה רך עם שמנת מתוקה וחמאה, הרבה בצל מטוגן, אגוז מוסקט מגורר וגבינה קשה כלשהי.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 19-11-2006, 23:09
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי DimaX שמתחילה ב "תודה על ההתייחסות!"

אין מתכון, זה רק לפי הרגש. תמעך את תפוחי האדמה עם חמאה ותתחיל להוסיף לאט נוזלים עד שזה מגיע למצב הרצוי מבחינתך. זה הכל.


נוזלים = שמנת מתוקה, חלב, חלב קוקוס, מרק, מים (אתה מבין את הרעיון).
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 30-11-2006, 10:45
  אבי האומה אבי האומה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 3,292
מה סוג התפוח?
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי DimaX שמתחילה ב "אני זוכר שהיה שם משהו עם השריה.. לא זוכר בדיוק.. :)"

אתה יודע שיש סוגים רבים של תפוחי אדמה?
גם אם ההכנה זהה,הטעם והמרקם יהיו שונים זה מזה.
מה שראית בטלויזיה,אולי מתאים לתפו"א שאינם קיימים כאן.מתוך ויקפדיה:
יש תפוחי אדמה חומים, צהובים, ורודים וסגולים (הקרויים לעיתים כחולים). תוכם עשוי להיות לבן או דומה לקליפתם. תפוחי אדמה גדולים יותר ניתנים לאחסון לזמן ארוך יותר. זני תפוחי האדמה נבדלים בעמידותם לתהליכי עיבוד שונים. יש שיחזיקו מעמד בצורה הקרובה למקורית תחת הרתחה, יש שישמרו על צורתם רק באפייה, יש שטעמם משופר כשהם נצלים בתנור, יש שמתאימים לסלט (זנים כאלה הם בדרך כלל קשיחים ומזכירים שעווה כאשר מרתיחים אותם) ויש אשר במחייה למחית יוצרים מחית אחידה, ללא סיבים או גושים.

ועוד קישור לנושא:
http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=11&featid=4102
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.gifs.net/animate/yellowrose.gif ]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 01-12-2006, 09:48
  O.H O.H אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.12.06
הודעות: 114
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DimaX שמתחילה ב "הכנת מחית תפוחי אדמה(פיורה)"

קודם כל שלום לכולם, אני חדש כאן....

בקשר לשאלה שלך - על מנת להכין מחית תפ"א (פירה) במרקם ובטעם נכונים אתה צריך לעשות מספר שלבים פשוטים מאוד אבל עם זאת גם חשובים:

1.אתה צריך כמובן לבחור את סוג תפ"א המתאים, אף שלבישול ביתי זה לא קריטי אם תבשל את מה שיש לך בבית...

2.הבישול עצמו: אתה מניח קודם כל התפ"א בסיר, עליהם אתה שופך מים בגובה של עד ס"מ וחצי מעל התפ"א- אם יש הרבה מים כל הטעם והעמילנים יוצאים למים ולכן יש לפירה טעם של טפט כמו שהסטון בלומנטל אמר...

3.מתחילים את הבישול עם להבה גבוהה עד רתיחה של המים, אחרי הרתיחה אתה מנמיך להבה לרמה כזאת שיהיה בעבוע עדין בלבד, על מנת שהמים לא יתאדו ובשביל שהתפ"א לא יתפרקו.

4.אחרי שהתפ"א רך, אבל לא רך מדי... מסננים את התפ"א מהמים ומחזירים לסיר כשהאש פועלת ומערבבים ללא הפסקה למספר שניות - הפעולה הזאת נקראת ייבוש. תשים לב שיצאו אדים- אלו המים שנכנסו לתפ"א ונותנים לו מרקם עיסתי מדי. יש להזהר לא לשרוף את התפ"א בזמן הייבוש...

5.אחרי הייבוש מעבירים את התפו"א דרך מסננת דקה ככל האפשר.

6.מוסיפים חמאה, אפשר לשחק עם המרקם עם מעט חלב. אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם ויוצא לך פירה spot on.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:51

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר