12-01-2007, 02:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 6,986
|
|
"לבשל" רימוני יד - האם מתאמנים/התאמנו לבצע את זה בצה"ל?
"לבשל" רימונים - תרגום חופשי ל-Cooking off Grenades, אני מתכוון בזה ששולפים את הניצרה, עוזבים את המנוף (נותנים לו "לקפוץ") ובעצם לא זורקים את הרימון ישר, אלא זורקים רק שנשאר זמן יחסית קצר עד לפיצוץ - הטכניקה הזאת מוצגת בהרבה סרטים (לדעתי גם ב-Black Hawk Down) וגם בכל משחקי המחשב.
המטרה מאחורי זה היא כמובן לא לאפשר לאויב לנצל את השנייה וחצי לתפוס מחסה (או אפילו רק להישכב על הריצפה מה שמאוד יכול לעזור) או אם קצת מזל לפוצץ אותו מעליו וע"י כך להשיג אפקט רסס יעיל יותר, כמו כן גם יעיל במקרה שהאויב נמצא על מדרון חלק יחסית ככה שהרימון יכול להתגלגל.
אצלנו שזרקנו רימון אז זרקנו אותו ישר, ואף אחד לא הזכיר את הנושא. באופן אישי הטכניקה הזאת נראית לי מאוד מסוכנת - רוב הסיכויים שאם החייל לא התאמן בטכניקה הזאת, יש סיכוי גדול שרק מהקפיצה של המנוף הוא יעזוב את הרימון וכנראה יהרג את עצמו ואת מי שלידו.
מתוך מדריך השדה של צבא ארה"ב (3-23.30, מהדורת יוני 05) - עמוד 38:
ציטוט:
b. Above ground detonation is especially critical when engaging bunker-type emplacements. To achieve above-ground detonation or near-impact detonation, remove the grenade’s safety pin, release the safety lever, count ONE THOUSAND ONE, ONE THOUSAND TWO, and throw the grenade. This is called cooking-off. Cooking-off uses enough of the grenade’s 4- to 5-second delay (about 2 seconds) to cause the grenade to detonate above ground or shortly after impact with the target. Do not cook-off fragmentation or white phosphorous hand grenades when in training
|
אחרי זה יש גם אזהרה בולטת לא לנסות את זה באימונים עם רימונים חיים...
השאלה שלי האם למישהו פה יצא להתאמן או להשתמש בטכניקה הזאת?
|