לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 19-01-2007, 14:53
  SnoWolf2 SnoWolf2 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.10.06
הודעות: 95
"האייתולות יברחו בפצצה הראשונה" - איראן כנראה חלשה יותר ממה שחושבים

אמיר עבאס פאחרבאר, מתנגד לשלטון באיראן, בהחלט הצליח להפיח בי ביטחון מסוים.
הכתבה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3354356,00.html

בעוד שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס ומומחים רבים מזהירים מהתקפה צבאית על איראן, שלדעתם תלכד את העם האיראני מאחורי משטר האייתולות, מנבא אמיר עבאס פאחרבאר, ממנהיגי הסטודנטים בטהרן, שההיפך הגמור יקרה.



בראיון ל-ynet הוא מתאר את התסריט שלו להפלת המשטר: "בכירי המשטר יברחו מייד מחוץ למדינה, כי אנשים ייצאו לרחובות ויפגינו נגד המשטר וישאלו למה מפציצים אותם. דרגי הביניים של המשטר יגלחו את הזקנים, ילבשו עניבות ויצטרפו להפגנות ברחוב".



הוא חכם ומנוסה הרבה מעבר ל-31 שנותיו, אחרי שנים של ישיבה בכלא, צינוק, עינויים ועצמות גוף שבורות. פאחרבאר, ממנהיגי הסטודנטים באיראן, עומד בראש ארגון של 12 אלף סטודנטים. הוא שוחרר מהכלא לבחינה, על פי הסדר בין המשטר לסטודנטים לאחר שריצה ארבע מתוך שמונה שנות המאסר שנגזרו עליו, אבל לא חזר. פאחרבאר הצליח לברוח מאיראן ולהגיע לארה"ב במאי 2006.



הוא העיד בסנאט, נפגש עם הנשיא בוש ובכירים במחלקת המדינה ובפנטגון, ועם מומחים ופרשנים לאיראן כמו פרופסור ברנרד לואיס ואחרים. המסר שלו הוא: "תפסיקו לתמוך ברפורמיסטים באיראן. עיזרו לנו להפיל את משטר האייתולות". הוא טוען שהשטח בשל לכך.



במהלך הראיון מקבל פאחרבאר טלפון מהבית הלבן ואחריו שיחה מאיראן לטלפון הנייד שלו. הוא יושב בדירה פשוטה שהריהוט הסלוני שלה מינימליסטי, עם מחשב נייד וטלפון נייד. זוהי המפקדה שממנה מנהל אמיר את המאבק שלו להפלת משטר האייתולות באיראן. בשיחות טרנס אטלנטיות הוא שותף בהחלטות על קיום הפגנות סטודנטים ועל פעולות לערעור המשטר.



הוא מאמין שניתן לבצע את ההפיכה בתוך עשרה חודשים עד שנה. פאחרבאר לא מבקש מהאמריקנים הרבה: "אל תתנו כסף. אנחנו זקוקים למחשבים ניידים, טלפונים ניידים ומצלמות ליצירת קשר ולהעברת מסרים ותיאומים בתוך איראן ומחוצה לה".



מדוע אתה משוכנע שניתן להפיל את משטר האייתולות?



"יש הבדל גדול בין האייתולות הסונים לאייתולות השיעים. הסונים ייקחו נשק וילחמו. ידיהם של האייתולות השיעים רכות יותר מידיהן של נשים. הם מעולם לא נלחמו, הם לא יודעים איך ללחום. מעולם לא התקרבו לסכנה. כשהם יחושו סכנה, הם יברחו. תראו את האייתולות השיעים בתקופת סדאם, הם ברחו לאיראן. ברגע שארה"ב כבשה את עיראק, הם חזרו. עכשיו הם נובחים".



שר ההגנה רוברט גייטס דיבר על הסכנה הגדולה הצפויה אם איראן תותקף. איראן תפתח בגלי טרור באירופה, ותסגור את המפרץ למעבר נפט?



"אנחנו מנסים לסייע לממשל לקבל החלטות טובות יותר. הם לא מכירים את החברה האיראנית כל כך טוב. הם לא מבינים את המשטר ואת החברה. אנחנו רוצים לעזור להם".



גייטס עמד בראש ה-CIA. הוא צריך לדעת משהו?



"הם לא יודעים הרבה על מה שקורה בתוך איראן. העולם החיצוני באמת לא יודע על הנעשה בה, אולי עשרה אחוז. אני מדבר על רגשותיהם של האנשים. 70 אחוז מהאוכלוסיה הם בני פחות מ-30, נולדו אחרי המהפכה. הם עברו מלחמה, שוד בתקופת רפסנג'אני, ושלטון של רפורמיסט כביכול כמו חתאמי. זהו ניסיונם הקולקטיבי של האנשים שגילם עד 30. הסטודנטים האיראנים הם פילוסופים טובים יותר ממקביליהם במקומות אחרים בעולם, והממשל צריך להכיר ביכולתם של האנשים הצעירים והחכמים באיראן לפעול.



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/994461/jez23_amir_wa.jpg]


זה אפשרי תוך עשרה חודשים. אמיר עבאס פאחרבאר



"הם שורדים בתנאים קשים תחת לחץ. ההתרסה נגד המשטר נעשית בגלוי. הבנות צריכות לכסות את הפנים ברעלות והן מצפצפות על ההוראה והולכות חשופות ראש. תראה את הבגדים, הם בעצמם מחאה. הצורה שהם מדברים בה זו צורה של מחאה. הבגדים הצמודים לגוף. הם נוהגים באור אדום. זוהי באמת מחאה נגד המשטר. אתה רואה יותר נשים מוסלמיות עם כיסוי ראש בלונדון מאשר בטהרן".



פאחרבאר מודה שהוא וחבריו שגו כמו הממשל האמריקני, כשהאמינו שחתאמי יקדם רפורמות. "סמכנו עליו בבחירות הראשונות. חוץ מזה לא היתה אלטרנטיבה. אנחנו פועלים לשכנע את הממשל להפסיק לתמוך ברפורמיסטים ולהתחיל לתמוך בהפלת המשטר".



אתה לא מסכן חברים באיראן כשאתה מדבר אתם בטלפון הנייד ובאינטרנט?



"האייתולות עסוקים במלחמות הפנימיות שלהם ובציתותים האחד לשני", הוא מעיר בגיחוך, "הם לא מסוגלים לחסום את השיחות שלנו. הם שולטים בקווים החוטיים, אבל הם לא יכולים לצותת לניידים. הם מדי פעם חוסמים אזורים שלמים, כמו למשל כשחסמו את השיחות באזור האוניברסיטה בטהרן. זו היתה העילה להפגנות הסטודנטים. העולם מאמין שהמשטר האיסלאמי מאוד חזק, אבל זהו משטר חלש בצורה בלתי רגילה. יש להם הנהגה עם איי קיו מאוד נמוך".



איך אתה יכול לדבר ככה על אחמדי-נג'אד, שמצליח לסובב את העולם על האצבע הקטנה שלו?



פאחרבאר מתחיל לצחוק. "הוא טיפש גדול. חתאמי שיקר ועשה משחק של רפורמיסט אבל בפועל הוא המשיך בתוכנית הגרעין. אחמדי-נג'אד עשה בשבילנו את העבודה. הוא הסיר את הכיסוי ומציג את הפרצוף האמיתי של המשטר האיסלאמי".



בעוד העולם עוקב בדאגה אחר מעללי אחמדי-נג'אד, פאחרבאר אומר שבטהרן הוא מקור ללעג. " כראש עיריית טהרן הוא החליט יום אחד להסיר את כל הרמזורים והתמרורים וכמובן שזה לא החזיק מעמד הרבה זמן. פעם אחרת הוא סלל את את הדרך שבה עבר האימאם ה-12".



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/994463/RadioFarda-1_wa.jpg]


מידע זה מה שחסר. פאחרבאר



לדבריו, אחרי ההצהרות של אחמדי-נג'אד והסנקציות של מועצת הביטחון, "יש הזדמנות גדולה להסביר לציבור האיראני שהמשטר הזה לוקח אותנו להכחדה. המשטר סיפר לציבור ש-127 מדינות באו"ם תומכות בתוכנית הגרעין של איראן. עכשיו המשטר צריך להסביר את מה שקרה באמת, שיש החלטה של מועצת הביטחון עם סנקציות על איראן. חתאמי מעולם לא דיבר על מחיקת ישראל בעוד שזה היה במוחו. עכשיו האיראנים יודעים את זה".



מה אכפת להם מישראל?



"הציבור רואה שהאינטרסים של הפלסטינים יותר חשובים למשטר הזה מהאינטרסים של האיראנים. כשאנחנו רואים שהמשטר מארגן תהלוכות ברחוב עם טילי שיהאב המכוסים בשלטי 'מוות לישראל' ו'מוות לאמריקה', זה לא האינטרס של האיראנים. אנחנו הצעירים חושבים על אמריקה, על ישראל ועל האירופים כעל אחינו".



חשוב לו להתראיין לכלי תקשורת ישראלי כדי להעביר את המסר הזה, לפיו מרבית האיראנים מתנגדים למשטר. בתגובה לסקר "גאלופ", ולפיו 78 אחוז מהאיראנים שונאים את ארה"ב וישראל, הוא אומר: "זהו סקר מטופש. הוא בוצע בטלפונים מזדמנים לאיראנים, ואנשים מפחדים. הם לא יענו בטלפון לאנשים אלמונים. אנחנו לעומת זאת מבצעים סקרים אמיתיים בתוך איראן. עדיין לא פרסמנו אותם אבל אלו סקרים מתמשכים ואנחנו יודעים בדיוק מה חושבת האוכלוסיה. אנחנו שואלים את כל השאלות אבל בצורה עקיפה", מגלה פאחרבאר.





הסקרים הממומנים על ידי וושינגטון, נועדו לספק לגורמי האופוזיציה באיראן מידע כיצד ניתן לפעול וגם מידע עדכני לממשל האמריקני ולממשלות המערב. "מידע זה מה שחסר. האיראנים עצמם צריכים לדעת שמתעניינים בהם מחוץ לאיראן ורוצים לעזור להם. האנשים באיראן חגגו כששמעו את הבשורה ממועצת הביטחון. צריך להפיץ את המידע ואז אנשים בטהרן ייצאו לרחובות כמו שיצאו באוקראינה ולבנון. תנו לנו טלפונים, מחשבים ומצלמות".



בימים הקרובים, הוא מקווה, יודיע הממשל האמריקני על שינוי המדיניות מסיוע ברפורמות לתמיכה בהחלפת המשטר. במחלקת המדינה תמכו ב"תוכנית הבצל" והיו שטענו שניתן לקלף שכבה אחר שכבה ממשטר המולות על ידי הבסתו מבפנים. זה לא עבד. עד שיגמרו לקלף", מגחך פאחרבאר, "תהיה להם פצצה גרעינית שתאיים על ישראל".




מצטער אם ההעתקה לא יצאה טוב =\ מי שיכול לערוך הודעה שיערוך
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 19-01-2007, 17:33
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.04.06
הודעות: 2,239
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "אני די מסכים עם הנאמר."

זכור לך איך הם "נמלטו" מול העירקים? גלים, גלים תקפו את העירקים. הפנטיות במיטבה. עד כדי כך שהעירקים היו צריכים להשתמש בגזים.
האינדוקטרינצייה השיעית לא החלה אז וגם לא נפסקה. ראית את מיזרקת ה"דם"? בכניסה לבית קברות לחיילים?
אולי האיטלולות ברחו, אך התעמולה שלהם דחפה את ההמונים הפנטים, גם נוער וזקנים לרוץ בשדות המוקשים אל מול האויב העירקי.

הראיון הזה הוא הטעייה והסתה לתקוף את המשטר האירני, ולשרת את האופוזיצייה האירנית. בדיוק כמו שמיידע מגולים עירקים על נשק להשמדה המונית שדחף את האמריקאים לתקוף את עירק (דבקה "העבירו אותו לסורים שקברו אותו בבקעת הלבנון"). ניתגלה אח"כ כשיקרי, ונחשד כאירני...
_____________________________________
I like my islamist extremist like my roasted chicken... dead and fried to the bones
גם לי, גם לי בבקשה תקנו את שגיאות הכתיב

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 20-01-2007, 11:59
  odedy odedy אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.03.05
הודעות: 1,161
כמו בכל מקום יש הרבה צדדים לתמונה. תראו למשל את חוסיין דרחשאן
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי 2liviu שמתחילה ב "[font=Arial][size=3]זכור לך..."

הבלוגר האיראני שביקר כאן לאחרונה. הוא מתאר, כנראה בצדק, את איראן כמדינה בה יש חופש ביטוי נרחב יחסית לשכנותיה הנאורות. הוא כמובן ליברל אך תומך במידה רבה במהפכה האיסלאמית ובגרעין לאיראן, בדיוק באותה מידה שאנחנו תומכים בגרעין לישראל.
http://www.haaretz.co.il/captain/pa...4&itemNo=812519

(חי בקנדה, הסיכויים שיחזור לאיראן בקרוב קלושים בעקבות הפרת הבטחה לשלטונות האיראנים):
איראני גאה
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
מאת מירון רפופורט
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
חסיין דרחשאן, הבלוגר הכי חם בטהראן, בא לביקור בבאר שבע
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
רק הטי-שירט של חסיין דרחשאן יכול להסגיר אותו. I love Teheran כתוב עליו, ורק הודות לו אפשר לנחש שהצעיר הצחקן, חסר המנוחה וחובב הטכנולוגיה הזה הוא לא מכאן. הוא מאיראן, והוא גאה בזה. נולד בטהראן, גדל בה וחושב שהיא העיר הכי נפלאה בעולם. גם היום, גם עכשיו. כי אף שדרחשאן לא יכול לחיות כיום באיראן, הוא עדיין פטריוט איראני. שונא את מחמוד אחמדינג'אד, אבל מעריץ את חומייני; אתיאיסט מושבע, אבל חושב שרפובליקה איסאלמית היא הפתרון של המחר; ידיד של ישראל שחושב שהמדיניות האנטי-ישראלית של אחמדינג'אד היא הטעות הכי מטופשת שלו, אבל תומך נלהב בתוכנית הגרעין האיראנית וסבור שטוב מאוד שלאיראן תהיה פצצת אטום. טוב לאיראן וטוב לישראל.

לפי כל מה שידוע לנו על איראן, דרחשאן אמור להיות יוצא דופן, זן בסכנת הכחדה. הוא עיתונאי שלא מחמיץ שום הזדמנות להגיד שהנשיא שלו טיפש, הוא בלוגר מפורסם שמטיף למרחב אינטרנטי חופשי מצנזורה וביקורת. אבל שתי התכונות האלה, מסביר דרחשאן, אינן יוצאות דופן באיראן. העיתונות האיראנית שוחטת את אחמדינג'אד על בסיס יומיומי, ובלוגים הם להיט. 700 אלף בלוגרים פועלים באיראן היום, הוא מעריך, מקיצונים, שמקללים את המנהיג הרוחני עלי חמינאי ועד תלמידי המדרסות בעיר הקדושה קום. אפילו אחמדינג'אד עצמו, חנך לפני זמן מה בלוג משלו.

לא במקרה דרחשאן מדבר על בלוגים כעל דת. ד"ר מייקל דהאן ממכללת ספיר, שחוקר את תופעת הבלוגים בכלל ובמזרח התיכון בפרט, אומר שדרחשאן יכול להיחשב לאב הרוחני של הבלוגרים באיראן. זהו האיש שגם מצא פתרון טכנולוגי לכתיבת בלוגים בפרסית וגם נתן לתנועת הבלוגרים את הגוון האידיאולוגי שלה: מרחב חופשי לדיונים על כל מה שקורה בחברה האיראנית.

לפיכך, אין זה מפתיע שהוא היה אורח בכנס שהתקיים השבוע באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע על "רפורמה, התנגדות וסכסוכים במזרח התיכון". הוא עצמו דיבר במושב שהנחה פרופ' יורם מיטל על "בלוגריות כמרחב של התנגדות במזרח התיכון". לביקור שלו בישראל, השני בתוך שנה, יש שתי מטרות: להראות לקוראיו האיראנים שישראל היא לא אויב, ולהסביר לישראלים שהדימוי הנורא של איראן מעוות ואין לו שום קשר למציאות.

דרחשאן נולד לתוך המהפכה האיסלמית. הוא בן 31, כלומר היה בן ארבע כאשר מיליוני איראנים הפילו את משטר השאה וקיבלו בהתרגשות את חומייני כששב מהגלות. דרחשאן גדל במשפחה דתית וקיבל חינוך דתי, מה שלא מנע ממנו להצטרף לאחד העיתונים הליברליים הפופולריים "אסר א-אזאדגאן" ("שעת השחרור"). העיתון נסגר בימיו של הנשיא הרפורמיסטי הקודם מוחמד חאתמי, אבל דרחשאן לא התקשה למצוא עבודה ועבר לכתוב בעיתון אחר. ב-2000 קיבלה אשתו אשרת הגירה לקנדה, ודרחשאן (שהתגרש ממנה בינתיים) היגר אתה.

אף שהעיתון שבו עבד נסגר, דרחשאן מציג את העיתונות באיראן באור מפתיע למדי. "בזמן הנשיא חאתמי, השמרנים חששו שהרפורמיסטים הם בעצם שליחים של אמריקה שרוצים להפיל את המשטר בלי קרב, לכן הם סגרו אז עיתונים", הוא מסביר. "היום החשש הזה עבר. חוץ מביקורת על המנהיג הרוחני חמינאי, אפשר לכתוב ביקורת על כולם. העיתונות כל כך יורדת על הנשיא אחמדינג'אד, עד שלפני כמה זמן הוא בא לחמינאי והתלונן בפניו על הביקורת. חמינאי אמר לו שנכון שהוא סופג ביקורת קשה, אבל אין מה לעשות, זה המשחק".

פרט לישראל, מפתיע דרחשאן, איראן היא המדינה הכי חופשית במזרח התיכון. הוא מביא לדוגמה את האירוע האחרון באוניברסיטת טהראן, שם קיבלו הסטודנטים את הנשיא אחמדינג'אד בשריקות בוז, וסטודנט אחד אפילו שרף את תמונתו מול עיניו. איש מהסטודנטים לא נעצר. "אי אפשר לעשות את זה בשום מדינה אחרת במזרח התיכון", הוא אומר.

גם התיאור של החיים בטהראן מפתיע. "אני מת על טהראן", אומר דרחשאן, שמתגורר בשנים האחרונות בטורונטו אבל מטייל הרבה באירופה, "עיר תוססת, ענקית, מגוונת, חיה 24 שעות ביממה, המסעדות פתוחות עד ארבע בבוקר". די דומה לתל אביב, הוא אומר, גם בארכיטקטורה שלה וגם באופי שלה. "הצעירים בתל אביב ובטהראן שומעים את אותה מוסיקה ומשתמשים באותם סמים".

אבל אסור להתבלבל. דרחשאן לא חושב שאיראן היא גן עדן. מי כמוהו יודע שהיא לא. לפני שעזב את טהראן, הוא זומן לחקירה אצל כוחות הביטחון ושם חתם על מסמך התנצלות על דברים שכתב נגד המשטר. ב-2001, זמן קצר אחרי שהיגר לקנדה, הוא התחיל לכתוב את הבלוג שלו "העורך: אני" (בכתובת www.hoder.com).

במשך כמה שנים זה היה הבלוג הכי פופולרי באיראן, עד שלפני שנתיים החליטו השלטונות לחסום את הגישה אליו. זה קרה אחרי שהפר את אחד מכללי הברזל של חוקי העיתונות באיראן: אסור למתוח ביקורת על המנהיג הרוחני חמינאי. "כתבתי פוסט שהכותרת שלו היתה 'חמינאי: דיקטטור עם רצון טוב'", מספר דרחשאן, "דווקא כתבתי על חמינאי דברים די טובים, אבל מאז חוסמים את הבלוג שלי".

מה שחשוב בעיני דרחשאן, הוא שהבלוגרים הצליחו ליצור מרחב לדיון ציבורי שהולך ומתרחב כל הזמן. מרחב שבו תומכי הרפורמות יכולים להחליף דעות, אבל גם להתווכח עם בלוגרים שמרנים, שגם הם פעילים מאוד ברשת. וכל המרחב הזה, שאין בו מרכז ואין בו הייררכיה, אומר דרחשאן, מוגן על ידי הממשלה.

למרות כל הקשיים, דרחשאן מאמין במהפכה האיראנית, מאמין בחומייני ומאמין ברפובליקה האיסלאמית. מוזר לשמוע את הדברים האלה מפי צעיר שנראה מערבי לכל דבר, על הדשא באחר צהריים חמים באוניברסיטת בן-גוריון, אבל זה מה שהוא אומר. "המהפכה של חומייני חשובה כמו המהפכה הצרפתית", הוא אומר.

המהפכה של חומייני שווה למהפכה הצרפתית, לא פחות?

"כן, כמו המהפכה הצרפתית. הרעיונות המרכזיים של חומייני היו שוויון ועצמאות. אני מאמין בהם. פעם הייתי יותר ביקורתי כלפי הרעיון של רפובליקה איסלאמית. היום אני חושב שזה רעיון פוסט-מודרניסטי, שזה רעיון נכון. אני אתיאיסט, אני לא שם זין על מוחמד ועל הדת, אבל אי אפשר לפסול את הדת כמו שעשו בטורקיה. זה לא עובד, וזה מביא לתגובות נגד. הדת היא חלק אורגני מהחברה שלנו. צריך לתת לה פרשנות חדשה. זה מה שאיראן מציעה לעולם המוסלמי".

שוויון? אני מתאר לעצמי שהנשים באיראן לא היו משתמשות במלה הזאת כדי לתאר את המשטר.

"נכון, הנשים נאלצות ללבוש חיג'אב, אבל זה רק עניין חיצוני, זה רק חלק מהסיפור. לנשים באיראן יש נוכחות בחברה יותר מאשר במדינות אחרות במזרח התיכון, הן עושות יותר מנשים אחרות באזור. בפרלמנט, בממשלה, בתפקידים ציבוריים. גם חוקי האישות השתנו מאוד לטובת הנשים ב-15 השנים האחרונות בעקבות מאבק בלתי פוסק של ארגוני נשים. נשים באיראן יגידו לך שהמצב לא מושלם, שיש עוד הרבה מה לעשות, אבל שהמצב שלהן יותר טוב מאשר היה בזמן השאה".

על הנשיא אחמדינג'אד אומר דרחשאן שהוא כמו איראנים רבים, מתבייש בו "כמו שהאמריקאים מתביישים בבוש". אחמדינג'אד נבחר על יסוד הבטחות לשפר את רמת החיים, אומר דרחשאן, אבל במקום זה הוא מדבר מהבוקר עד הלילה על ישראל, על הכחשת השואה ועל הגרעין.

דרחשאן משוכנע שהציבור האיראני לא מתעניין בדברים האלה במקרה הרע, ובמקרה הטוב פשוט סולד מהם. לדבריו, הציבור האיראני לא עוין את ישראל. אולי אפילו להיפך. "האיראנים זוכרים שהפלשתינאים תמכו בסדאם חוסיין כשהוא נלחם נגד איראן", הוא אומר, "יש כאלה שגם זוכרים שישראל ניסתה להעביר נשק לאיראן בפרשת איראן-קונטראס. זה נזקף לזכותה".

"צריך להפריד בין הרטוריקה למעשים", מוסיף דרחשאן, "לאיראן אין רצון להשמיד את ישראל. אילו היה לה, טהראן היתה מרשה לחיזבאללה להשתמש בטילים ארוכי טווח נגד תל אביב במלחמה האחרונה. אחמדינג'אד הוא לא היטלר. מי ששולט בצבא הוא חמינאי, והוא לא מרוצה מההצהרות של אחמדינג'אד. לאיראן ולישראל יש עניין משותף: הן חיות באזור שנשלט על ידי מוסלמים-סונים".

אבל דרחשאן לא מפסיק להפתיע. ההתנגדות שלו למדיניות של אחמדינג'אד לא אומרת שהוא מתנגד לפרויקט הגרעין האיראני. להיפך, הוא סבור שטוב שלאיראן יהיה נשק גרעיני. רק ככה היא תוכל להתגונן מהשכנות שמאיימות עליה: פקיסטאן הגרעינית, עיראק וכל המזרח התיכון הסוני. גם ישראל תרוויח מזה שאיראן תהיה חזקה ובטוחה.

ומה אם ישראל תתקיף את מתקני הגרעין האיראני?

"אז היא תיראה כמו זרוע של אמריקה, והיחס אליה יהיה בהתאם".

נערך לאחרונה ע"י odedy בתאריך 20-01-2007 בשעה 12:02.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 20-01-2007, 17:32
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
כתבה "פעולה באיראן לא תהיה נקודתית אלא נרחבת"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SnoWolf2 שמתחילה ב ""האייתולות יברחו בפצצה הראשונה" - איראן כנראה חלשה יותר ממה שחושבים"

"פעולה באיראן לא תהיה נקודתית אלא נרחבת"

מומחה אמריקני בכיר, איש המודיעין לשעבר, אומר כי ראה כמה מהתכניות לתקיפה נגד מתקני הגרעין ומדגיש כי פעולת ארה"ב תזכיר מלחמה יותר מאשר תקיפה כירורגית: "אנחנו מדברים על ניקוי של הדרכים והנתיבים בדרך למטרות"
סוכנויות הידיעות
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://news.fresh.co.il/icons/ynet.gif]
פורסם: 20.01.07, 11:05
ארצות הברית מתכננת פעולה צבאית נרחבת נגד איראן ותכנית הגרעין שלה, במסגרתה תפעיל מערך נשק אשר אינו מסתכם בטילים מוגבלי טווח אלא כזה שייצור אפקט דומה לזה של מלחמה נגד המדינה, כך צופה פרשן בכיר שהיה בעבר איש המודיעין האמריקני.
"ראיתי כמה מהתכניות...לא מדובר כאן בפעולה כירורגית", אמר וויין ווייט, אשר שימש כמומחה לענייני המזרח התיכון - כסוכן וכחוקר - בעת שעבד עבור הפנטגון עד חודש מרץ 2005.
"מדובר פה במלחמה נגד איראן", מדגיש ווייט ומוסיף כי ההשפעות שלה יהיו מרחיקות לכת כלפי המזרח התיכון במשך שנים לאחר מכן.
"לא מדובר פה על תקיפה נקודתית נגד מערכי נשק בתוך איראן. אנחנו מדברים על ניקוי של הדרכים והנתיבים בדרך למטרות הללו", צופה ווייט. נקיונות אלו, לדבריו, יתבצעו על ידי ניטרול חיל האוויר האיראני, כוח הצוללות והטילים נגד ספינות, אשר יכולים לשבש את פעולת הצבא האמריקני במפרץ הפרסי.
ווייט ציין כי הוא מודאג מאד מההשלכות שיהיו למתקפה אמריקנית או ישראלית על איראן ותחושות הנקמה השונות שיגגרו, מאשר מלחמת אזרחים בעיראק, אשר לדעתו תישאר בתוך גבולות המדינה.
אתמול אמר מזכיר המועצה לביטחון לאומי באיראן, עלי לריג'אני, כי "לאויביה של איראן אין יכולת לתקוף את מתקני הגרעין שלה". לריג'אני הגדיר את הידיעות במערב על תוכניות תקיפה בארצו כ"מלחמה פסיכולוגית" והוסיף כי "הכוחות המזויינים של איראן מוכנים להתמודד עם כל תקיפה שהיא".
לריג'אני אמר את הדברים במסיבת עיתונאים בתום ביקור שערך בעיר הקדושה קום, שם נועד עם אנשי הדת הבכירים באיראן. מטרת הביקור, לדברי מזכיר המועצה לביטחון לאומי באיראן, היתה הגשת דו"ח על מצב ההתפתחויות במדינות האזור ותוכניותיה של ארצות הברית ביחס לארצו.
הוא התייחס לפרסום ידיעות על אפשרות של תקיפה אמריקנית על מתקני הגרעין של איראן. "הידיעות האלה אינן אמיתיות. זו לא הפעם הראשונה שמתפרסמות ידיעות כאלה, זו מלחמת הסברה". למרות האדישות שניסה לריג'אני להציג בדבריו הוא ציין כי כוחותיה המזוינים של איראן דרוכים לקראת כל מצב מיוחד. "הסיכוי לתקיפה באיראן הוא קטן מאוד והידיעות שמפורסמות בעניין הזה נועדו להפעיל לחץ על ארצי".

_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:04

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר