לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #6  
ישן 11-05-2007, 14:10
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
 
חבר מתאריך: 16.02.04
הודעות: 5,564
כדאי שתשתוק אם אתה לא יודע, ולא תלגלג סתם.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי mataan123 שמתחילה ב "תגיד???????"

טכנית, מלחמת ששת הימים נמשכה יותר מששה ימים, כי הפעולה הצבאית האחרונה - ההשתלטות על החרמון הסורי, הגם שנדרשו לה שישה חיילים ומסוק אחד - התרחשה אחרי היום השישי. ואם אתה לא מאמין - פתח את הספר של מיכאל אורן, או תפנה שאילתה למחלקת היסטוריה בצה"ל.
_____________________________________
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)


המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 12-05-2007, 01:17
  פליקס פריש פליקס פריש אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.10.06
הודעות: 21
תודה לכל מגיני בחרוף נפש. הצל"ש בדרך :-)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פליקס פריש שמתחילה ב "כמה ימים נמשכה מלחמת ששת הימים?"

שוב שלום.

נו באמת, לא שאלתי שאלת הדיוט, ועכשיו אני ממקד: למישהו יש איזה ציטוט שוה, צילום מספר, צילום סטילס וכדומה, של תפיסת החרמון ב-12 ביוני 67? אולי מישהו מכיר את אחד מחיילי גד' 13 שטסו לשם?

הסיפור בקצרה:

הלחימה בחזית הסורית, שאכן התנהלה יומיים (ב-9 ביוני למשל היו קרבות תל-פאחר ותל עזאזיאת) על פי הגירסה המוכרת, לא הסתיימה ב-10 ביוני אחה"צ, אלא נמשכה עוד יממה לערך: ביום ראשון היו עוד קרבות באיזור צומת בוטמיה, בדרום הרמה (איזור אל חמה) והמשך טיהור הרמה (שזה, כמו שאתם מבינים, לא אומר הבערת קטורת או אוורור, אלא ירי בחיילי האוייב שעוד נשארו בשטח).

ב-12 ביוני ביקרו הקודקודים משר הביטחון דיין ומטה במפקדת אוג' 36 של אלוף אלעד פלד, ובין השאר העלו בפניו עוד כמה צרכים ומשימות שלא בוצעו ושהיה בהן צורך: יובל נאמן, עוזרו של שר הביטחון דיין, אמר שצריך להשתלט על סכר המוקבה, שדרכו שלטו הסורים במי הירמוך. נשלחו שני קומנדקרים ותפסו אותו בלי קרב.

מוטי הוד ביקש את החרמון, בטענה שצריך להציב עליו תצפית על דמשק. ברבות השנים הודה (אפשר לקרוא על זה בבטאון חיל האויר שיצא סמוך למותו) שמאז שהיה ילד בדגניה, הוא מאוד רצה לעלות לחרמון, ולכן המציא את התירוץ של תצפית לדמשק. אין לדעת אם הוידוי הזה היה ברצינות, אבל אם כן, ישמחו בוודאי חיילי 8200 ולמד"ן לדעת שסתם הם יושבים שם 40 שנה :-)

ואכן, בצהרי אותו יום טסו לחרמון שני מסוקי סופר פרלון ועליהם כ-12 חיילים, שבהם גם אלוף פלד עצמו, הקמ"ן שלו, סא"ל דני אגמון, מג"ד 13 של גולני, אלוש נוי (שהיה גם גיבור פעולת קלקיליה וזכה על כך בעטור הגבורה, וגם מח"ט הצפונית בתעלה (בלוזה) במלחמת יום כיפור), ועוד כמה חיילים מגדוד 13. הסיבה לכוח הקטן היתה בעיית דלק של המסוקים, שהתקשו להעפיל אל ההר (גולני מעדיפים כנראה להעפיל ברגל).

בגלל טעות בהערכה, ואילוצים של אתר נחיתה, נחתו המסוקים בכתף החרמון במקום שנקרא מאוחר יותר "הישראלי", ולא בחרמון הסורי שנתפס רק כעבור 6 שנים וקצת במלחמת יום כיפור. אבל גם מהנקודה ההיא ראו את דמשק, וגם את חיפה. כמו בשיר מלכות החרמון (מאת יובב כץ. כן כן, ההוא מקול ישראל), השיר, אגב, מבלבל קצת, כי אפשר להבין ממנו ש"טיפסנו עם כל הרוחות" הוא תיאור של הסתערות או של קרב, וגם כל עניין ה"עם שחר הלילה נמלט, טובע העמק באור, דמשק באופק נבלעת". בקיצור, שיר גברי ביותר למבצע של כוסיות: הם לא הגיעו לשם בלילה בהליכה מתישה או בהסתערות מטורפת, אלא פשוט ירדו ממסוק.

אגב, גם ההשתלטות על מג'דל שמס אירעה, ככה, אחרי שהמלחמה נגמרה.

הסיפור משעשע מעוד בחינה, מעבר להיותו קוריוז על מספר הימים שארכה מלחמת ששת הימים: לקראת הפסקת האש היה חשש בישראל שההכרזה במועצת הביטחון על הפסקת אש פירושה הקפאת מצב, איסור על התקדמות וכל הכללים המוזרים האלה של הדיפלומטיה הבינלאומית, שלפיהם שניה אחרי ששני צדדים מתחרעים אחד על השני והורגים אלפים מחיילי האוייב, צריך להיות פתאום ג'נטלמן שיא. אשכול ודיין שאלו את המפקדים עד איזו שעה יוכלו להגיע וכו' וכו'.

אחרי המלחמה הסורים התלוננו שבאיזור קוניטרה יש התקדמות, ושהצנחנים של חט' 80 (דני מט) מתקדמים בחשאי לדמשק, ועוד כהנה וכהנה. אבל הם לא שמו לב לנוק אאוט, לקוץ בעין שישראל נעצה להם (בכל זאת, רואים משם את דמשק בברור במשקפת 8X30 עם עדשות מכוסות, לידיעת הקורא עמיר פרץ). והפעולה הממזרית, למרות שמעולם לא הוסתרה מדי, כבר לא מוכרת היום לציבור, פרט לציבור יודעי הח"ן בפורום הזה. חוץ מזה, יש גם כל מיני מאמרים באתרי בתי הספר התיכוניים למיניהם, שכותבים שהארוע המדובר התרחש ב-10 ביוני.

מכל מקום, אוייב הם כבר לא פגשו שם, ולמחרת, ב-13 ביוני, הגיעו יוהנסן ואולריך מהאו"ם (מדובר בשמות גנריים. אל תחפשו בספרי ההסטוריה), מצאו דגל ישראל מתנפנף על ההר, ומאז, הכל הסטוריה.

זהו, שתדעו שהיא נמשכה בכלל 8 ימים. אם כי, תלוי למה אתם קוראים מלחמה.

פליקס
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 12-05-2007, 10:54
  Fox450 Fox450 אינו מחובר  
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
 
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
ה-12-11 ביוני
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי פליקס פריש שמתחילה ב "תודה לכל מגיני בחרוף נפש. הצל"ש בדרך :-)"

1) מסוק S-58 מוטס ע"י מ"ט 124 אליעזר כהן הנחית ב-12 בחודש חוליה של 4 חיילים לסימון שטח הנחיתה בחרמון. ע"פ המקור שלי ההנחתה התבצעה ע"י סופר-פרלון אחד, אשר הביא למקום במספר סבבים כ-40 חיילים וכן אספקה. הייתי מנסה לראיין את כהן על הסיפור וכן את חיים נווה - מפקד טייסת הסופר-פרלונים. לגבי הפעילות ב-11 ביוני הייתי מנסה לראיין את רפי סיברון - קצין הניווט של טייסת 124 ואדם מעניין מאוד בפני עצמו.
2) מעבר לפעילות הרבה שהתרחשה בצפון ביומיים אלה, נמשכה פעילות טיהור גם בסיני. היו מספר התקלויות עם חיילים מצרים מנותקים ולכן נערכו סריקות לאורך צירים בסיני. חלק מהסריקות נעשו באמצעות מסוקי סיקורסקי שפעלו מביר-גפגפה (מאוחר יותר רפידים). המסוקים סייעו גם באיתור כוחות ישראלים שאבדו במדבר. מסתבר גם שדגל ישראל הונף על הר סיני רק ב-13 ביוני ע"י האלוף רב שלמה גורן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 13-05-2007, 17:47
  עמי60 עמי60 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.09.05
הודעות: 1,470
בשעה 8 בבוקרו של יום ה 5 ביוני היחידה שלי ממוקמת בואדי על קו הגבול בקציעות
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "[FONT=Arial]המלחמה נפתחה ב-5..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The Cheff
המלחמה נפתחה ב-5 ביוני 1967 בשעה 7:45 במהלך התקפי של ח"א
ב-9 ביוני גם סוריה (אחרי מצריים וירדן) מסכימה להפסקת האש, ב-10 ביוני בשעה 14:00 נפסקו הקרבות ברמת הגולן.
הלכה למעשה, ב-12 ביוני הוטס כוח מחטיבת גולני ותפס את כתף החרמון.


ולפתע רביעיה או זוג ( לא זוכר ) של אורוגנים חמושים עוברים ביעף מעל ראשינו ממש
בתוך הואדי נמוך נמוך וטסים לכיוון מצרים וכך ידענו שהמלחמה התחילה וזאת לאחר
שבועיים או יותר של המתנה ותירגולים אין סופיים של כיבוש יעד מבוצר .
סתם זכרונות של זקןמומראות ורגעים שנשארים אתך הרבה שנים....
_____________________________________
האתר שלי :
http://sites.google.com/site/amotisrael/home

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 16-05-2007, 18:26
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.05
הודעות: 2,903
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פליקס פריש שמתחילה ב "כמה ימים נמשכה מלחמת ששת הימים?"

אני זוכר שקראתי (אבל לא זוכר באיזה ספר) שהחרמון נתפס באלתור מערכתי כמו שתואר ע"י fox450 ופליקס פריש. אני זוכר גם שבאותו המקור היה פירוט של הנסיבות כפי שתוארו ע"י מישהו שטס במסוק עם נציגי האו"ם. אותו קצין ישראלי תיאר שנחת עם נציגי האו"ם באזור עם תוואי קרקע סלעי גדול ובולט בעל צורה ייחודית כשל שתי קשתות פרושות על הקרקע ולאחר מכן הראה לאו"מניקים מיקום במפה, שלא הלם את מיקומם האמיתי, אך כן הלם את רצונם של הישראלים לשים את היד על שיא החרמון.

הוזכר שם שההגעה לשיא ההר התבצעה בצורה מזורזת ומאולתרת כדי להקדים את האו"ם ולהציב נוכחות ישראלית במקום.

לסיכום- אינני סגור על המקור, יכול בהחלט להיות ששיבשתי את הסיפור, אני בטוח שזה היה בספר בעברית.

ותזכרו, הכל בכוונה טובה...
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 16-05-2007, 18:42
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
שיא החרמון (נג 2814) לא נתפס במלחמת ששת הימים
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי רגב06 שמתחילה ב "אני זוכר שקראתי (אבל לא זוכר..."

הוא נמצא כמה ק"מ טובים צפונית למצפה שלגים, ועוד בינו ובין הגבול דהיום יש את "מוצב החרמון הסורי" ו"מוצב הפיתולים". אם תראה את מבנה הגבול על המפה, תראה שמצפה שלגים נמצא בשטח ישראלי אבל ללא רוב מורדותיו. זה סימן די טוב לכך שהגבול נקבע "על הנייר" כאשר המצפה היה "השפיץ" של השטח הישראלי. משהו אחר בעניין הוא סיפור ששמעתי מכמה חברי קיבוץ דן שטענו שהם הלכו ברגל לשיא החרמון (! - הפסגה עם המערבה ושרידי המקדש) כמה ימים אחרי מלחמת ששת הימים. הם טענו שלא הייתה שום נוכחות סורית בסביבה. זה סיפור די ידוע בקרב הקיבוצניקים (לא יכול לאשר).

כמה ימים לאחר הפסקת האש ניסה כוח צה"ל לתפוס עמדה מזרחית לצומת רפיד (אזור שנמסר לסורים ב-74) והסורים הזעיקו את האו"ם שהתערב ומנע "השתלטות זוחלת" שככל הנראה ארעה בימים שלאחר המלחמה. אסור לשכוח שהגולן היה שטח סגור ומסוגר לאחר המלחמה ובמסגרת זו דחף הממשל פעולות שונות ללא תיעוד מסודר או דיון מסודר. כך לדוגמא אולצו (בפועל) מעט התושבים (בעיקר צ'רקסים) שנותרו בעין זיוון, קונייטרה ועוד כמה כפרים, לעזוב לסוריה (חודשים לאחר המלחמה). ברוב המקורות תשמע שכל תושבי הגולן (פרט לדרוזים) עזבו אותו ביוני 1967.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:51

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר