לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 21-03-2007, 22:11
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
ה-FALCON 1 הגיע לחלל ונעלם

ערב טוב,
במהלך יום שלישי שוגר טיל מסוג פלקון 1 אשר פותח על ידי חברת spaceX (אשר הוקמה על ידי מייסד חברת PAYPAL לפני כ-5 שנים). הטיל שוגר והגיע לגובה של כ-200 ק"מ (כשליש מהגובה המתוכנן) ואז "נעלם ממסכי המכ"ם" ככל הנראה בשל תקלה.

השיגור והתקלה הם חדשות בפני עצמם אבל אני הייתי רוצה לפתוח פה דווקא דיון אחר בעיקבות התחקיר הקצר שערכתי עבור תמונת היום שהעלנו בעניין. חברת SpaceX מעוניינת למעשה לצמצם משמעותית את עלות השיגור של כל ק"ג לחלל. חיפוש קצר העלה כי מחיר השיגור לק"ג לחלל (LEO) הוא סביב 7-10K דולר לק"ג (אני מניח שיש גם מחירים זולים יותר אבל זה בערך הממוצע נכון ל-2002).

SpaceX מעוניינת להוריד את המחיר בצורה משמעותית (אולי אפילו לכדי עשירית בעתיד) ומהנתונים שאני מצאתי מדובר על פחות מ-3000 דולר לק"ג באמצעות המשגרים הגדולים שלה המתוכננים לעבור ניסויים ראשונים סביב סוף השנה.

הדיון אותו ברצוני לפתוח הוא בשאלת התמחור של שיגור מטענים לחלל שלו חשיבות הן בהיבט האזרחי/מסחרי אבל כמובן גם בהיבט הצבאי. יהיה מעניין לשמוע מן המומחים קצת מידע על המצב בעבר, בהווה ובעיקר בעתיד הנראה לעין בתחום.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים


נערך לאחרונה ע"י עידו גנוט בתאריך 21-03-2007 בשעה 22:21.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 21-03-2007, 22:45
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי יאיר82 שמתחילה ב "מעניין"

לא בפעם הראשונה האמת.

תחום החלל למרות שהוא לכאורה וותיק הינו עדיין רב סיכונים. למעשה למרות שבשנים הקרובות יש לא מעט חברות שמעוניינות להיכנס לתחום (בין השאר בנושא תיירות חלל) אני לא בטוח שהמשקיעים והציבור בכלל מבינים לעומק עד כמה התחום היה ונותר מסוכן. כאשר גילינו את העולם באמצע האלף הקודם היה ברור למגלים ולשולחיהם כי הדבר כרוך בסיכון רב ואכן רבים מתו בדרך. היום ישנה הרבה פחות נכונות לסכן חיי אדם (ראה את דעת הקהל בעקבות שתי תאונות המעבורת). הדבר בעייתי מאד משום שתאונות יקרו ואנשים יאבדו את חייהם ואם הציבור לא יקבל זאת לעולם לא נצליח לפתח תעשיית חלל אזרחית/מסחרית אמיתית.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 22-03-2007, 18:27
  עמיטל עמיטל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.11.06
הודעות: 75
תמחור שיגורי לוויינים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "ה-FALCON 1 הגיע לחלל ונעלם"

כיום המצב, בשוק העולמי, הוא שהמשגרים הרוסיים (למשל START) והאוקראיניים (למשל DNEPER) גובים מחירים "מצחיקים לשיגור (10-15 M$ ללוויין של 300-500 ק"ג). אך מצב זה נובע מתוך הנקודה המעניינת שאלו הם טילים בליסטיים מוסבים. לפי הסכמי פירוק הנשק בין ארה"ב לברה"מ ,התחייבו של המעצמות להשמיד כמות גדולה של טילים בליסטיים. כצעד עיסקי ,הוחלט להשתמש בטילים ולהם מנועים כמעט פגי תוקף לשיגור לוויינים ע"י הסבה קלה.את עלות הטיל עצמו לא מחשבים במחיר השיגור כי הוא "בלאי" בהיבט הצבאי וכל דולר שנכנס לקופה זה רווח.
לפי סקירה שפורסמה (ואני אנסה לאתר עותק ממנה..) עד סוף העשור,לא ישארו די משגרים רוסיים זולים (קרי טילים מוסבים) ושיגור עם המשגרים המפותחים היום ( ROCKOT,ANGARA) יעלה כמו שיגור אמריקאי.
גם לאמריקאים יש "פטנט" של ניצול משאבים צבאיים והטיל MINOTOUR למשל הינו הכלאה של מנועי טיל "מיניטמן" צבאי שמוצא מן הסד"כ עם משגר לווינים TOURUS על מנת לקבל שיגור זול, לצבא.יש יוזמה דומה גם עם מנועי ה PEACEKEEPER ...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 22-03-2007, 20:16
  עמיטל עמיטל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.11.06
הודעות: 75
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "מאד מעניין - תודה על..."

שיגור באמצעות המשגרים המוסבים הוא אכן הפיתרון הזול ביותר כיום. צריך לזכור כי בבסיס התכן קיימים טילים בליסטיים רוסיים עם וותק של מאות שיגורים מוצלחים (את הכישלונות מצניעים) כך שסטטיסטית אחוזי הצלחת המשגרים המוסבים הינה מעל 90% וקל לבטח שיגור שכזה.לטובת שיגור מיזם אזרחי,נדרש ביטוח שכן אף חברה לא תסכן עשרות מיליוני דולרים (עלות הלוויין) בשביל לחסוך 5 מליון דולר בשיגור. לסטטיסטיקה מוצלחת יש תרומה בהורדת פרמיית הביטוח ובהכרח הוזלת מסע השיגור.
אבל לא הכל כל כך ורוד. הטילים הרוסיים ישנים מאוד ורק בשנה האחרונה היו מספר כשלים שנבעו מתחזוקה לקויה של המערכות ( למשל טיל פרוטון לפני חודשים ספורים..).
בקשר לצרפתים ולאמריקאים:
זה מכבר שהצרפתים (אריאן) חברו לרוסים (סויוז) בחברה משותפת המציעה את שני המשגרים. צריך לזכור שגם האריאן וגם הסויוז הינם משגרים גדולים מאוד המיועדים להרים טונות למסלול גיאוסינכרוני ולא קשורים ישירות למערך בליסטי.
האמריקאים חברו גם כן לרוסים בפרויקט SEA LANCH וההמשך הקרקעי שלו LAND LAUNCH ממנו אמור להיות משוגר "עמוס 3".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 23-03-2007, 10:18
  עמיטל עמיטל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.11.06
הודעות: 75
עוד מבית היוצר האמריקאי
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "אכן תוספת חשובה. מן הסתם..."

Minotaur-3/-4/-5 (OSP-2 Peacekeeper SLV)




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.skyrocket.de/space/img_lau/peacekeeper_osp2-slv.jpg]
Minotaur-4 [OSC]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.skyrocket.de/space/img_lau/minotaur-5__1.jpg]
Minotaur-5 [OSC]



The most recent addition to Orbital's line of space launch vehicles, the Minotaur-4 (a.k.a. OSP-2 Peacekeeper SLV) combines elements of government-furnished decommissioned Peacekeeper missiles with technologies from our proven Pegasus, Taurus and OSP Minotaur boosters. The vehicle consists of three Peacekeeper solid rocket stages, a commercial Orion-38 fourth stage motor and subsystems derived from established space launch boosters. Under a 10-year contract with the U.S. Air Force Space and Missile Systems Center, Orbital will develop and operate the low-cost Minotaur-4 vehicle to launch U.S. government-funded satellites into low-Earth orbit.

The Minotaur-4 incorporates a standard 92-inch fairing from the Taurus booster and supports dedicated or shared launch missions. Capable of boosting payloads more than 1,750 kg into orbit, the vehicle is compatible with multiple U.S. government and commercial launch sites. The Minotaur-4 is designed to provide 18-month mission response including payload integration and launch by Orbital's experienced launch crews.

The Minotaur-5 is a version of the Minotaur-4, which features an additional upper stage for high-energy orbits like geostationary transfer orbits or interplanetary trajectories.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 23-03-2007, 10:14
  עמיטל עמיטל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.11.06
הודעות: 75
מידע השיטה ה"אמריקאית"
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי עמיטל שמתחילה ב "דרכים נוספות להוזלת השיגורים..."

Minotaur


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.orbital.com/images/osp.jpg]
For the U.S. Air Force's Orbital/Suborbital Program (OSP) we have developed the low-cost, four-stage Space Launch Vehicle (SLV) Minotaur rocket using a combination of U.S. government-supplied Minuteman II motors and proven Orbital space launch technologies.

The Minuteman rocket motors serve as the vehicle's first and second stages, efficiently reusing motors that have been decommissioned as a result of arms reduction treaties. Minotaur's third and fourth stages, structures and payload fairing are common with our highly reliable Pegasus XL rocket. Its capabilities have been enhanced with the addition of improved avionics systems, including our Modular Avionics Control Hardware (MACH), which is used on many of our suborbital launch vehicles.

Minotaur made its inaugural flight in January 2000, successfully delivering a number of small military and university satellites into orbit and marking the first-ever use of residual U.S. Government Minuteman boosters in a space launch vehicle. Since then, Minotaur has extended its 100% success record with the launches of:
  • Mightysat in July 2000 and XSS-11 in April 2005, both technology demonstration satellites for the Air Force Research Laboratory
  • STP-R1 in September 2005 for the Defense Advanced Research Projects Agency
  • FORMOSAT-3/COSMIC, a constellation of six remote-sensing microsatellites, in April 2006, for the National Space Organization of Taiwan
  • TacSat-2 for the Air Force Research Laboratory and Genesat-1 for the NASA AMES Research Center in December 2006
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:02

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר