19-04-2007, 19:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
אלכוהול בריכוז גבוה יכול לגרום נזק לצינור הושט ולקיבה.
במיוחד מאנשים הסובלים מצרבות או מאולקוס (כיב קיבה) או אם שותים אותו על בטן ריקה ולכן היצרניות ממליצות שלא לשתות משקאות אלו נקי.
כדי למזער את הנזק, ניתן לשתות את האלכוהול ומיד לאחר מכן לשתות מים (ידוע לי על חבר'ה רוסים שהיו שותים איכשהו גם כוהל לבישול 96%), אולם במקר הכזה כבר ניתן לדלל את המשקה עם מים לפני השתיה.
קח בחשבון ששתית אלכוהול בריכוז גבוה יכול לגרום ל:
א) הכנסת כמות גדולה של אלכוהול בזמן קצר. לאלכוהול לוקח מספר דקות עד שהוא נספג, מגיע למחזור הדם ומתחיל להשפיע. באותו פרק זמן אין מניעה פיזית לשתות כמות גדולה של נוזל, וככל שהנוזל מכיל אחוז גבוה יותר של אלכוהול הסיכוי להגיע למצב של שתיית יתר הוא גדול יותר. בגלל זה קשה יותר להשתכר רק מבירות סטנדרטיות (~5% אלכוהול) לעומת שתית משקאות עם 40% אלכוהול (ויסקי, וודקה וכו').
ב) נזקים לרקמות, כפי שהזכרתי מקודם.
ג) רוב האלכוהול נספג במעי הדק. ישנה טענה האומרת כי אם שותים נוזל אלכוהולי בעל ריכוז גבוה הגוף סוגר את המעבר בין הקיבה למעיים ולכן ישנה ספיגה מואטת של האלכוהול. שתיית משקאות מוגזים פותחת את הפתח ולכן שוב פעם קיים החשש שמא תגיע למצב של שתיית יתר (שתית כמות גדולה של אלכוהול מרוכז ולאחר מכן משקה מוגז, לדוגמא).
בקיצור, תשתה משקאות נורמלים ולא אבסנט (שהיום לרוב מבוסס על כהל ניטרלי עם מספר תמציות טעם טבעיות או מלאכותיות ולא מכיל בכלל או כמעט לענה).
|