לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 30-01-2005, 17:37
צלמית המשתמש של לידור
  לידור לידור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
מידע מדריך המסעדות החשוב בעולם המליץ על מסעדה בלגית שמעולם לא נפתחה........

חלומה של כל מסעדה הוא לקבל את הכוכבים שמעניק "מישלן", מדריך המסעדות החשוב בעולם. כבר 105 שנים מבקרי המסעדות שלו בוחנים בדקדקנות את יצירותיו של כל שף במסעדות הנחשבות ביותר. אבל הפעם המדריך היוקרתי מצא עצמו במרכזה של סערה קולינרית, כשהמליץ על מסעדה שכלל לא נפתחה.

לאחרונה יצא מדריך מישלן לשנת 2005, העוסק במסעדות בהולנד, בלגיה ולוקסמבורג. בין רשימת המסעדות שהופיעו בספר הקטן, האדום והמפורסם היתה גם אוסטנד קווין הבלגית, שזכתה להמלצה חמה והוגדרה "דיינר שבו אפשר לאכול טוב בלי להוציא הרבה כסף". אבל למרבה המבוכה, תיירים ובלגים רעבים שקראו את ההמלצה והגיעו למקום, גילו להפתעתם כי המסעדה טרם פתחה את דלתותיה לקהל הרחב.

באופן טבעי, התקלה העלתה האשמות כי הבעלים שיחדו את אנשי מישלן, כדי לזכות בביקורת חיובית מבלי שמבקר מסעדות יטעם את המנות. בהוצאת ספרי מישלן חששו מאוד מפגיעה במוניטין היוקרתי שלהם, מיהרו להודות בטעות והורו לבטל לאלתר את מכירתם של 50 אלף עותקי המדריך שכבר הגיעו למדפים. רק בעוד חודשיים תצא לאור המהדורה המתוקנת, ללא שמה של המסעדה הסגורה.
בחקירה שקיימו אנשי מישלן התברר, כי את ההמלצה כתב העורך האחראי במדריך על המסעדות בבלגיה. הוא פוטר מיידית, ובתגובה רשמית מסרה דוברת מישלן, מישל פיירסון: "יש לנו תהליך הערכת איכות של מסעדה והוא קפדני, מדויק ומהימן. במקרה הזה התהליך לא התנהל לפי הכללים".

במישלן טוענים כי המבקר התבסס רק על המוניטין של השף ועל התפריט הצפוי, והאמין כי די בכך כדי לכתוב את הביקורת. "הוא ביקר במסעדה בזמן שהפרויקט היה בשלב מתקדם", הסביר הבעלים של המסעדה, פרננד דויד, "אני באמת לא מבין על מה המהומה". שף המסעדה, פייר ווינאטס, הוסיף: "העורך החליט להכניס אותנו למדריך של 2005 כדי שלא נחכה עוד שנה". השף ווינאטס, אגב, הוא גם בעליה של המסעדה המפורסמת ביותר בבלגיה, קום שה סווה, שזכתה בציון המקסימלי של שלושה כוכבי מישלן.

מאז שיצא לדרך בשנת 1900, מכר מדריך מישלן יותר מ-30 מיליון עותקים. גם בשנה שעברה הוא היה מעורב בסערה: אחד המבקרים הבכירים שלו, פסקל ראמי, טען כי המדריך אינו מהימן, והאשים כי חבריו מחלקים כוכבים נחשקים למסעדות רק על פי המוניטין של השפים, ולא על פי איכות האוכל.

NRG
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:42

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר