14-05-2007, 23:05
|
|
|
חבר מתאריך: 24.02.06
הודעות: 3,210
|
|
אני חושב שזה לפי הרב שפוסק לך
תוכן השאלה
שלום וברכה!
יש לי שאלה:
האם הזמן שצריך לחכות מאכילת בשר לחלב שונה מהזמן שצריך לחכות מעוף לחלב? ואם כן מה הזמן שצריך לחכות בשניהם..
תודהה
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.kipa.co.il/images/space.gif]
תוכן התשובה
שלום!
בענין הזמן אותו מחכים מבשר לחלב ומעוף לחלב משתנה, בד"כ, לפני מנהגי האבות שיש בידך.
יש שהקלו בעוף לחכות רק שלוש שעות ובבשר שש שעות.
יש שמחכים בעוף חמש שעות וקצת (עד שנכנסים לשעה השישית) ובבשר- שש שעות מלאות,
יש שמחכים בשניהם שש שעות מלאות,
ויש שהקלו ובשניהם מחכים רק שלוש שעות.
במידה ואין בידך מנהג אבות (כגון חוזרת בתשובה...) אז את צריכה לשאול את הרב שפוסק לך.
http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=113313
ולגבי גבינה צהובה, ש"ע:
ציטוט:
יא] אכל גְּבִנָּה או חמאה וכיו"ב שאר מאכלי־חלב, מותר לאכול אחריהם בשר מיד, אפילו בשר בהמה וחיה. ובתנאי שיבדוק ידיו אם אין שום דבר מהגבינה וכיו"ב נדבק בהן, או ירחצן במים. וגם יקנח פיו וידיחנו, דהיינו שיאכל מעט לחם או פירות ואף ידיח פיו במים או בשאר משקה. ואם רצונו לאכול אחר הגבינה וכיו"ב בשר עוף, אינו צריך לא רחיצה ולא קינוח ולא הֲדָ–חָה. וכל זה אפילו אם היתה הגבינה קשה, דהיינו שהיא יְשָׁנָה ששה חדשים, או שהיא מְתֻלַּעַת (שטַעְמָהּ נמשך בפה זמן רב), ורוצה לאכול אחר־כך אפילו בשר בהמה, אינו צריך להמתין כלל, וקל וחומר "גבינה צהובה" הנהוגה בזמנינו:
|
_____________________________________
-פעם היה מעט מידע ובאיכות, היום יש המון מידע ובשיטחיות.
נערך לאחרונה ע"י kkr3 בתאריך 14-05-2007 בשעה 23:14.
|