לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 06-06-2007, 18:39
צלמית המשתמש של ZXOOXZ
  ZXOOXZ ZXOOXZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.09.06
הודעות: 145
אני לא מאמין שאשכרה גרמתה לי לחפש חומר על אגוזי קשיו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי the king of rock שמתחילה ב "למי פה יש חומר על אגוזי קשיו"

אבל מה לא עושים בשביל להיפטר מהשעמום של לילמוד למתכונות בהיסטוריה!

קשיו (cashew nut)

מקור אגוזי הקשיו באזורים הטרופיים, סביב קו המשווה – של אמריקה הדרומית. הפורטוגזים, הפיצו אותו לאזור הודו במאה השש עשרה וכיום עיקר הגידול נעשה בהודו ובמדינות יבשת אפריקה. האגוז נקרא גם "אגוז הקופים", מפני שהוא מהווה מרכיב חשוב במזונם ואהוב עליהם במיוחד.
עץ הקשיו הוא סוג של עץ תפוחים. התפוחים אינם מוכרים לחיך המערבי, מפני שאורך חייהם כ-24 שעות בלבד, ורק המקומיים מצליחים להנות מהם. לבסיס התפוח מחובר אגוז קשיו בקליפתו. לעולם לא תמצאו אגוז קשיו שאינו מקולף, שכן בין האגוז האכיל והקליפה, מסתתר שמן רעיל לעור. לאחר הקלוף הקפדני, מגיח אגוז לבנבן בעל טעם מתוק וחמאתי בצורת כליה או חצי סהר. כמו שאר האגוזים טעמו מתעצם בעת הקלייה.
האגוז, בן משפחת אגוזי הפיסטוק והמנגו, נפוץ מאוד במטבח האסיאתי ובמתוקים ים תיכוניים.
מבחינה בריאותית, הקשיו מכיל ברזל בכמות כפולה כמעט מאגוזים אחרים ושומן בשיעור של 45%.

והנה עוד טיפה-
אגוזי קשיו
לאגוזים אלה יש קליפה בעלת 2 שכבות שביניהן יש נוזל בשם קרדול רעיל מאד. בתהליך העיבוד מייבשים את האגוזים בשמש ואח"כ קולים אותם כדי לשחרר את הקרדול. מסיבה זו אגוזי קשיו הם היחידים שאינם זמינים למכירה בקליפתם.

ערך תזונתי:
20% חלבון שאינו שלם.
45% שומן רובו בלתי רווי.
מינרלים: סידן, מגנזיום, אשלגן, אבץ.
ויטמינים: בעיקר B. שאר הויטמינים כמעט ואינם קיימים מפני שהם מתחמצנים מהר ללא קליפה.

ועוד טיפ טיפה-
קשיו (cashew nut)
פרי עץ הקשיו הוא סוג של תפוח, אבל לא כזה שתרצו לאכול. אגוז הקשיו צומח מעל התפוח וקליפתו רעילה ביותר. מלאכת הקילוף מסוכנת, מורכבת וכוללת בערך מיליון שלבים, כגון: ניקוי, השריה, קלייה, קילוף, ייבוש ועוד קילוף. זו הסיבה העיקרית למחירו הגבוה של האגוז. מצד שני, אחרי כל העבודה הקשה, נשארים עם אגוז לבנבן ויפה צורה (דומה לכליה), שטעמו מתוק ועשיר.

במקור אגוז הקשיו מגיע מאמריקה, אך כיום הוא נפוץ בכל העולם. רוב הקשיו המגיע אלינו מקורו בארצות אפריקה והודו.

פרקטיקה – מומלץ לבחור באגוזים שלמים, שמנמנים ובהירים. המצומקים לרוב עתיקים, והכהים פחות טעימים. שומרים באריזה אטומה הרמטית, אחרת האגוזים מתעפשים במהירות הבזק.
כדאי לקלות את הקשיו: הקלייה מוציאה ממנו את טעמו האגוזי-חמאתי.

שימושים עיקריים – נפוץ במטבח האסיאתי, בעיקר בתור תוספת או תבלין. חמאת קשיו וחלב קשיו משמשים תחליפי חלב.
זה טוב לבריאות? – בטח! הקשיו מכיל כמות ברזל גדולה מאוד, כפולה מזו שברוב האגוזים האחרים.

משהו אקסטרה – שמן וקליפות הקשיו משמשים בתעשיית הגומי והפלסטיק. לשדו של העץ משמש כחומר ציפוי והברקה.

(cashew nut)
אגוז הקשיו צומח מעל תפוח, אבל לא כזה שתרצו לאכול - קליפתו רעילה ביותר, מלאכת הקילוף מסוכנת ומסובכת. תהליך הכנת האגוז לצריכה כוללת ניקוי, השרייה, קלייה, קילוף, ייבוש וקילוף נוסף. זו הסיבה העיקרית למחירו הגבוה של האגוז.
האגוז עצמו לבנבן, צורתו כצורת כליה וטעמו מתוק ועשיר. ככל שהאגוז בהיר יותר כך הוא מובחר יותר, מומלץ לבחור אגוזים שלמים ושמנמנים. אחרי הקניה שומרים אותם באריזה אטומה ביותר, אחרת הם מתעפשים במהירות. קלייה מוציאה מהקשיו את טעמו האגוזי-חמאתי ומומלצת כמעט בכל מתכון. באגוזי קשיו תמצאו כמות נכבדת של ברזל, יותר מבכל אגוז אחר.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.bishulim.co.il/ItemPics/796cashew_s.jpg]
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.


נערך לאחרונה ע"י ZXOOXZ בתאריך 06-06-2007 בשעה 18:48.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:11

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר