לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 24-06-2007, 16:13
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
המלצה האשכול הגדול #4 - האשכול האיטלקי

האשכול הגדול #2 - האשכול האיטלקי

אשכול גדול זה יעסוק באוכל איטלקי בדגש פסטה

כללי האשכול:



  1. כל גולש רשאי לפרסם :
    1. שתי המלצות למסעדות איטלקיות בכלל וספציפית למנות המומלצות שלו (אפשר גם אחת, אי אפשר שלוש... )
    2. המתכון הסודי שלו לאוכל איטלקי כגון פסטה, לזניה וכיו"ב

  2. בנוסף כל גולש רשאי לפרסם את הנפילה שלו במסעדה איטלקית או מתכון לא מוצלח שניסה

  3. על ההמלצות לטוב ולרע להיות מנומקות. קרי : השירות, הטריות, המגוון וכמובן איכות וטעם המנה

  4. ניתן ורצוי לצרף תמונות

  5. האשכול יהיה מעוגן בראש הפורום כשבועיים ואז יועבר אחר כבוד לאשכול מיוחד שירכז את כל האשכולות הגדולים

  6. פיצה חרף היותה מאכל איטלקי לא משתתפת במשחק !!! לפיצה יהיה אשכול משלה בעתיד !!!


נשמח אם תחלקנו עימנו את הגיגיכם ותשתפו אותנו בחוויתכם, תהנו !

נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 24-06-2007 בשעה 18:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 24-06-2007, 16:28
  Fox450 Fox450 אינו מחובר  
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
 
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
אני אתחיל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "האשכול הגדול #4 - האשכול האיטלקי"

מסעדה מומלצת: צ'לו, ירושלים
מטבח צפון איטלקי ששולט בו הבשר ולאו דוקא מוצרי הבצק. כל המנות מוקפדות והשירות מצויין. המנה המומלצת היא הטורנדו קממבר.

מתכון סודי: פסטת תרד עם רוטב גזר ושום
ל-2 מנות
1 גזר גדול
2-3 שיני שום
שמן זית
מלח/פלפל
שמנת לבישול
קצת מיץ לימון
מוסקט מגורד
חבילת פסטה ירוקה

מגררים דק את הגזר וקוצצים דק את השום. מאדים את השום בשמן זית ולפני שהוא מתחיל להישרף מוסיפים את הגזר ומאדים על אש קטנה. מוסיפים את השמנת והתבלינים ומבשלים מכוסה כרבע שעה. עם סיום הבישול מוסיפים מעט מיץ לימון. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, מסננים ומעבירים לצלחות הגשה. שופכים את הרוטב במרכז ומגררים מעל הכל פרמזן.
מנה מפתיעה מאוד בטעמה ומאוד יפה בצלחת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 26-06-2007, 21:09
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "האשכול הגדול #4 - האשכול האיטלקי"

מסעדות מומלצות -
ספגטים - אני אישית אוהבת את הסניף ברח' ריבל בת"א, אווירה חמה ואדיבה, אנשים מאוד נחמדים, מקום נקי ונעים לעין ולקיבה.
אף פעם לא קרה שהיה משהו לא בסדר בהזמנה/במנה (טפו טפו חמסה חמסה)
מנות מומלצות - לדגדוג הקיבה - ברוסקטה פטריות , פסטה/רביולי ברוטב אלפרדו , פסטו או פונגי,
פסטה ברוטב שמנת ובטטה.
חבר שלי אוכל שם תמיד - פסטה - פולו אלה פנה (שמנת פטריות ועוף)
המקום נראה מצוין בלילה


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.spagetim.co.il/files/rest_pic/259200638289623.jpg]


הצרפתיה הקטנה בעפולה - יש להם את הרוטב אלפרדו הכי טעיםםםםםםםםםםםםםםם יאמי יאם
יש להם המון מנות טעימות שחלקן לא ממש נתקלתי במקומות אחרים.
המקום עמוס, משמע תחלופה מבטיחה של מוצרים.
מנות מומלצות - בלינצ'ס קרם פטריות, בלינצ'ס פטריות מוקפצות, פנה/פטוצ'יני/ספגטי אלפרדו/פסטו שמנת,
וסלט פסטה- על מצע פסטת פנה וחסה אנו מגישים גבינת חלומי מוקצפת עם בצל, פטריות שמפיניון טריות, עגבניות מיובשות, צנובר ובזיליקום (ניתן להוסיף רוטב שמנת חם).


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.2eat.co.il/Template/SiteImages/2003121710485912.JPG]


המתכון שלי ללזניה - כבר לא סודי חחח

הלזניה:
רוטב עגבניות:
1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות (רגיל בלי טעמים)
1 בצל קצוץ גס
1 קוביה בזיליקום - קנור.
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית ולאחר מכן להוסיף את העגבניות לתת לרוטב להצטמצם מעט ולהוסיף מלח(מעט מאוד כי יש גבינה בולגרית בהמשך),
פלפל, 1 קובית בזיליקום (או אמיתי איך שבא לכם)

רוטב אלפרדו:
סלסילת פטריות (או יותר תלוי איך רוצים) - פרוסות
1 שמנת לבישול (אני אוהבת להציף אז שמה 2)
1 בצל פרוס
1 קוביית בזיליקום
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית כשהוא מתרכך מעט להוסיף את הפטריות הפרוסות להמתין שהן יתרככו מעט ושהנוזלים יתאדו קצת.
להוסיף את השמנת לבישול את הבזיליקום, מלח, פלפל ואפשר להוסיף מעט יין לבן אם רוצים ו/או אגוז מוסקט.
משאירים על האש עד שהשמנת מסמיכה מעט.

בינתיים מגרדים גוש של גבינה בולגרית (פיראוס זה גוש קטן...תקנו במשקל גוש נחמד ויפה)
פרמזן מגורדת איזה 200 גר'.
צהובה איזה 6 פרוסות או מגורדת איך שנח לכם.

1 חבילת דפי לזניה,
תבנית חד פעמית הבינונית
והנה מתחילים:
לוקחים 2 כפות מהרוטב עגבניות מניחים בתבנית עם 2 כפות מים ומפזרים בכל התבנית
מעל מניחים את דפי הלזניה (בערך 5 דפים עם שיפוצים)
אין צורך להרטיב אותם לפני מאחר ורוטב העגבניות עושה את הפעולה.
מעל דפי הלזניה מניחים 1/3 מכמות רוטב העבניות, מעליו חצי מרוטב האלפרדו מעל מפזרים
1/3 מהבולגרית ו1/3 מהפרמזן.
ושוב חוזרים על הסדר - עלי לזניה, רוטב עגבניות, אלפרדו, בולגרית, פרמזן.
ושוב מעל מניחים דפי לזניה ומעל מעט מהרוטב עגבניות שנשאר, מהבולגרית שנשארה, את הגבינה הצהובה ומעל מפזרים את הפרמזן שנותרה.
ו- ווווווווווווואלה להכניס לתנור לחום של 180 - 200 מעלות. עם נייר אלומניום להוציא אותו לאחר 30 דק' ואז בערך לעוד כ10 דק.

מי שרוצה לזניה לא כשרה יכול להכין רוטב בולונוז (עם העגבניות) ז"א אחרי טיגון הבצל
להוסיף בשר טחון לפורר בטיגון ואז להוסיף את העגבניות וכו ולעשות את אותם השלבים בסידור הלזניה.
מי שלא אוהב רוטב אלפרדו עם פטריות יכול להכין אותו רק עם בצל.

הרוטב אלפרדו מתאים גם לרוטב לספטה/רביולי/תפו"א וכל המתאים לכם.

ותמונה -

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


הנפילה הגדולה - לא נתקלנו
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:04

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר