26-06-2007, 21:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
מסעדות מומלצות -
ספגטים - אני אישית אוהבת את הסניף ברח' ריבל בת"א, אווירה חמה ואדיבה, אנשים מאוד נחמדים, מקום נקי ונעים לעין ולקיבה.
אף פעם לא קרה שהיה משהו לא בסדר בהזמנה/במנה (טפו טפו חמסה חמסה)
מנות מומלצות - לדגדוג הקיבה - ברוסקטה פטריות , פסטה/רביולי ברוטב אלפרדו , פסטו או פונגי,
פסטה ברוטב שמנת ובטטה.
חבר שלי אוכל שם תמיד - פסטה - פולו אלה פנה (שמנת פטריות ועוף)
המקום נראה מצוין בלילה
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.spagetim.co.il/files/rest_pic/259200638289623.jpg]
הצרפתיה הקטנה בעפולה - יש להם את הרוטב אלפרדו הכי טעיםםםםםםםםםםםםםםם יאמי יאם
יש להם המון מנות טעימות שחלקן לא ממש נתקלתי במקומות אחרים.
המקום עמוס, משמע תחלופה מבטיחה של מוצרים.
מנות מומלצות - בלינצ'ס קרם פטריות, בלינצ'ס פטריות מוקפצות, פנה/פטוצ'יני/ספגטי אלפרדו/פסטו שמנת,
וסלט פסטה- על מצע פסטת פנה וחסה אנו מגישים גבינת חלומי מוקצפת עם בצל, פטריות שמפיניון טריות, עגבניות מיובשות, צנובר ובזיליקום (ניתן להוסיף רוטב שמנת חם).
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.2eat.co.il/Template/SiteImages/2003121710485912.JPG]
המתכון שלי ללזניה - כבר לא סודי חחח
הלזניה:
רוטב עגבניות:
1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות (רגיל בלי טעמים)
1 בצל קצוץ גס
1 קוביה בזיליקום - קנור.
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית ולאחר מכן להוסיף את העגבניות לתת לרוטב להצטמצם מעט ולהוסיף מלח(מעט מאוד כי יש גבינה בולגרית בהמשך),
פלפל, 1 קובית בזיליקום (או אמיתי איך שבא לכם)
רוטב אלפרדו:
סלסילת פטריות (או יותר תלוי איך רוצים) - פרוסות
1 שמנת לבישול (אני אוהבת להציף אז שמה 2)
1 בצל פרוס
1 קוביית בזיליקום
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית כשהוא מתרכך מעט להוסיף את הפטריות הפרוסות להמתין שהן יתרככו מעט ושהנוזלים יתאדו קצת.
להוסיף את השמנת לבישול את הבזיליקום, מלח, פלפל ואפשר להוסיף מעט יין לבן אם רוצים ו/או אגוז מוסקט.
משאירים על האש עד שהשמנת מסמיכה מעט.
בינתיים מגרדים גוש של גבינה בולגרית (פיראוס זה גוש קטן...תקנו במשקל גוש נחמד ויפה)
פרמזן מגורדת איזה 200 גר'.
צהובה איזה 6 פרוסות או מגורדת איך שנח לכם.
1 חבילת דפי לזניה,
תבנית חד פעמית הבינונית
והנה מתחילים:
לוקחים 2 כפות מהרוטב עגבניות מניחים בתבנית עם 2 כפות מים ומפזרים בכל התבנית
מעל מניחים את דפי הלזניה (בערך 5 דפים עם שיפוצים)
אין צורך להרטיב אותם לפני מאחר ורוטב העגבניות עושה את הפעולה.
מעל דפי הלזניה מניחים 1/3 מכמות רוטב העבניות, מעליו חצי מרוטב האלפרדו מעל מפזרים
1/3 מהבולגרית ו1/3 מהפרמזן.
ושוב חוזרים על הסדר - עלי לזניה, רוטב עגבניות, אלפרדו, בולגרית, פרמזן.
ושוב מעל מניחים דפי לזניה ומעל מעט מהרוטב עגבניות שנשאר, מהבולגרית שנשארה, את הגבינה הצהובה ומעל מפזרים את הפרמזן שנותרה.
ו- ווווווווווווואלה להכניס לתנור לחום של 180 - 200 מעלות. עם נייר אלומניום להוציא אותו לאחר 30 דק' ואז בערך לעוד כ10 דק.
מי שרוצה לזניה לא כשרה יכול להכין רוטב בולונוז (עם העגבניות) ז"א אחרי טיגון הבצל
להוסיף בשר טחון לפורר בטיגון ואז להוסיף את העגבניות וכו ולעשות את אותם השלבים בסידור הלזניה.
מי שלא אוהב רוטב אלפרדו עם פטריות יכול להכין אותו רק עם בצל.
הרוטב אלפרדו מתאים גם לרוטב לספטה/רביולי/תפו"א וכל המתאים לכם.
ותמונה -
הנפילה הגדולה - לא נתקלנו
_____________________________________
|