לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #6  
ישן 07-05-2007, 18:10
  Fox450 Fox450 אינו מחובר  
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
 
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
תודה על התגובות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fox450 שמתחילה ב "בשר ציד"

אני שמח שהנושא מעורר תיאבון ואשתדל להיות פעיל יותר בפורום זה.
יעז - פעם ראשונה שאני שומע על זה. אם זה כמו בשר ציד, הרי ששטיפה ומרינדה מתאימה עשויים לפתור את נושא הריח הרע.
ויתור על החלב - אני מכבד את מי שרוצה לשמור על כשרות, אבל לטובת מי שלא, קצפת ופירות יער משומרים הם בין המשלימים המעניינים ביותר לבשר ציד. תשאלו איך זה הולך ביחד? זה לא הולך, זה רץ. הצירוף הזה הולך גם לא רע עם פילה בקר.
פיין קלאב - לא מכיר ואני מודה שמעולם לא אכלתי בשר ציד בישראל, מלבד מה שהכנתי בעצמי. ישנה חוות האייל האדום שמספקת בשר לאיטליזים ומסעדות מעטים, אבל כרגע ראיתי הודעה באתר שלהם על זה שהם מושבתים.

עוד קצת על בשר ציד. תבשילים עם בשר ציד מקובלים בעיקר במטבחים דוברי הגרמנית. במיוחד בגרמניה קל להשיג אותו והמחירים לא בשמים. מחוץ לעונה (החורף) ניתן להשיג מבחר מיני בשר קפואים. המטבח הדרום גרמני מייצר מנות מוצלחות במיוחד והמנות שצילמתי הן בהשראת מטבח זה. מקובל שם במיוחד השילוב של תוספות מתקתקות עם טעמו המיוחד של הבשר. נהוג להגיש לצד הבשר אטריות ביצים (שפצלה) ופטריות שנטרל מוקפצות.

גולאש ציידים עם בשר מעורב (אייל, חזיר בר ואיילה)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

דוכן בשר ציד טרי בקומה השישית והמדהימה של כלבו KaDeWe בברלין
(הרבה כסף השארתי שם...)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י Fox450 בתאריך 07-05-2007 בשעה 18:14.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 07-05-2007, 19:26
  Fox450 Fox450 אינו מחובר  
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
 
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
שאלות רציניות מאוד...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "מדהים ! הבשר נראה כל כך מזמין !..."

מעולם לא צדתי בעצמי ולכן אוכל לענות רק ממה שידוע לי ממקורות אחרים.
1) כל מה שמגיע לחנויות אמור להיות בפיקוח ומה שמשיגים מהצייד אמור להיות בסדר - במידה והצייד מבין בנושא. רוב הציידים המנוסים יודעים לזהות חיה חולה עוד לפני הירי. יש לי חבר טוב בצפון שהשליך שוק שלמה של חזיר בר רק בגלל שהוא לא ידע מספיק על מקורה (היא לא הגיע לידיו ישירות מהצייד). במשך שבועות קוננתי על האבידה...
2) חיות צדים כיום (לפחות באירופה) עם תחמושת ציד מסוג Buckshot. בתחמושת זו קל להגיע אל הקליעים ולהוציא אותם. אתה בכל מקרה בטוח מבין בזה יותר ממני.
ציפורים אכן צדים עם תחמושת כדוריות. רעיל מסתבר שזה לא ובכל מקרה יש לנקות היטב את העוף מכדוריות בזמן הכנתו לבישול. עוף ציד שקונים מוכן לבישול אמור להיות נקי, אבל פעם כמעט ששברתי שן בגלל כדורית שנשארה בחזה פסיון שהכנתי. לא נעים בכלל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 13-06-2007, 18:59
  Fox450 Fox450 אינו מחובר  
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
 
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "יש לך שם קצת יותר מכרוב כבוש..."

אה, הדבר הזה הוא תוצר לוואי של הצליה. עופות ציד מאוד "רזים" ולכן כדי למנוע ייבוש בצליה עוטפים אותם בביקון. יש שמשליכים את הבייקון בסוף; אותי לימדו לא לזרוק אוכל.


לציבי - רוב בשר האייל המגיע כיום לשוק וחלק גדול מעופות הציד מגיעים מחוות גידול. העניין הוא שכדי לגדל אותם בשבי יש לשמור על תנאים כמעט כמו בטבע ולכן איכות הבשר נשמרת.
כדי לא לקבל סוליה צריך לדעת לחתוך את הנתחים הנכונים או לחלופין איך לעבוד עם הנתחים הפחות טובים - בדיוק כמו עם בקר. בשר ציד פחות איכותי מקובל להשרות במשרים שונים. המשרה המקובל של חזיר בר למשל הוא חלב מלא. אנזימים שנמצאים בחלב מרככים משום מה את הבשר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:12

הדף נוצר ב 0.15 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר