יש לי גראנד מרנייה, סרט אדום, ובפעם הארונה ששתיתי ממנו היה נדמה לי כאילו הוא תוסס... לא משהו רציני, לא מורגש מיד, אבל כשהלגימה נשארת קצת בפה, אני מרגיש על הלשון כאילו יש בועות קטנות בפנים.
האם הוא אמור להגיע ככה? האם הוא התקלקל? - הוא פתוח בדיוק שבוע... (האם אני מדמיין דברים?! )
אנא עזרו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Blade2 שמתחילה ב "הגראנד מרנייה שלי תוסס! :-O ... זה אמור להיות כך?"
תלוי כמה זמן הבקבוק אצלך(לפני הפתיחה).
אם לא הרבה זמן, סיכוי סביר ביותר שאתה הוזה...
אך אם הבקבוק אצלך הרבה שנים, עמד בשמש/תנאי חום מכפירים, יש מצב קטן שהוא התקלקל.
אני גר באילת
יש לי בקבוק כזה פתוח כבר 6 שנים
בקיץ בסלון שלי יש גם 40 מעלות
ולא קרה לבקבוק כלום
טעמו נשאר כפי שהיה
או שאתה הוזה - או שיש לך בקבוק דפוק
אולי תטעם שוב
_____________________________________
Your signature did not follow Fresh's signatures policy, therefore it was automatically erased. Please see the E-Mail which has been sent to you, to learn how to fix this.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Blade2 שמתחילה ב "הגראנד מרנייה שלי תוסס! :-O ... זה אמור להיות כך?"
הטעם שיש לך בפה עלול להשפיע.
תלוי מה אכלת קודם.
תנסה לאכול קודם משהו שמפיג את כל שאר הטעמים, כמו גבינה לבנה, או צהובה פשוטה בלי הרבה טעם, ואז הפה שלך יהיה "סטרילי" ומוכן לטעימה נוספת.
_____________________________________
שמוליק.................................................. ..............העוגות של שמוליק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Blade2 שמתחילה ב "הגראנד מרנייה שלי תוסס! :-O ... זה אמור להיות כך?"
היכן קנית? האם זה היה במחיר "מציאה"?
יש לי שני בקבוקי גראנד מרינייה (אדום וצהוב) אשר נפתחו לפני 4 שנים ובעקבות האשכול שלך טעמתי מהם שוב היום - אין שינוי בטעם.
מדובר במשקה איכותי שצריך "להתאמץ" מאוד כדי לקלקל אותו.
אולי נשפך לתוך הבקבוק מים? אולי חדרו חומרים אחרים?
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי הברמן של הפורום שמתחילה ב "ייתכן שמדובר במשקה מזוייף?"
הסיכויים לזיוף אפסיים.
ייתכן שזה חלק מהטעם שלו ואני לא מפרש את זה נכון? ייתכן שאכלתי לפני זה משהו ששיבש את חוש הטעם / גרם לזה לתסוס בפה? אבדוק שוב בכל מקרה.
לא מדובר בבועות שרואים, אלא בתחושה עדינה של תסיסה, כמו שקורה עם יין לבן לפעמים.
הרגשתי את זה בעיקר אחרי שהשארתי את הלגימה בפה שניה או שתיים.
למשקה לא נשפכו שום חומרים, פרט אולי לפירור של שעם שנפל מהפקק, לא נראה לי שהוא הגורם לכל הבלאגן.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Blade2 שמתחילה ב "הגראנד מרנייה שלי תוסס! :-O ... זה אמור להיות כך?"
עכשיו טעמתי שוב והמרקם הרבה יותר טוב, כמעט ולא מורגשת אותה 'תסיסה', - אני לא בטוח אם זו היתה תחושת יובש מריכוז האלהוכול הגבוה או תסיסה באמת, וייתכן שזה מושפע מהטמפרטורה בה הוגש המשקה (טמפרטורת החדר אמנם, אבל היו ימים חמים מאוד לאחרונה)
כמו כן יתכן והבקבוק טולטל או נוער סמוך לשתית המשקה, מה שגרם להרגשה של "בועות" (במיוחד במשקה בעל סמיכות יחסית כמו גרנד מרניה).
השערה אחרונה היא שראקציה כלשהי שהתרחשה בפה היא זו שגרמה להרגשת התסיסה. אם, לדוגמא, היתה לך סביבה בסיסית בפה והמשקה מעט חומצי, אתה עלול להרגיש תסיסה קלה בפה. כנ"ל לגבי ריאקציה כלשהי שהתרחשב בכוס.