לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה שקית אחת פחות. קדימה לכו לחנות עם תיק ועל תקחו שקיות פלסתיק. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > איכות הסביבה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 08-08-2007, 08:39
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
 
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
איך להיות צרכן אקולוגי?

צרכנות אקולוגית היא לאו דווקא מסובכת ולפעמים אפילו משתלמת כלכלית. הנה כמה דרכים להיות סביבתיים יותר בלי הרבה מאמץ

מאת: אלינוער הוד |
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.nfc.co.il/img/envelop.gif]
| עכבר העיר | www.mouse.co.




האדם הממוצע בישראל מייצר כ-1.63 ק"ג פסולת ביום. האדם הממוצע נשמע לא מוכרף אבל הוא בעצם כל אחד מאיתנו: אנשי ההיי טק שעובדים בבורסה, כוסיות משינקין, נהגי משאיות שחותכים בכביש הערבה ואפילו ילדים קטנים ותמימים שמעבירים את זמנם באכילת ממתקים.

כל אחד מאיתנו מייצר המון זבל וזיהום בכל יום, ולפעמים בלי סיבה אמיתית. סתם כי התרגלנו. הרבה מהזבל הזה קשור לאכול - מה אנחנו קונים, איך אנחנו עושים את זה, ולאן הולכים כל מוצרי הלוואי שבאים עם האוכל, אבל נשארים מחוץ לגוף.

שקיות ניילון:

הן מיוצרות מנפט, לא מתכלות ולרוב משתמשים בהן רק פעם אחת. לכל אחד מאיתנו יש עשרות כאלה בבית, וכל יום אנחנו אוספים עוד. שקיות ניילון הן אמנם חלק בלתי נפרד מתרבות הצריכה שלנו ואי אפשר לקנות בלי לסחוב את הקניות במשהו, אבל בהחלט אפשר לחשוב על אלטרנטיבות פחות הרסניות.

1. לא תמיד חייבים להפריד בין המוצרים השונים על ידי שקיות שונות. לא כל גמבה צריכה להיות מופרדת הרמטית מחברתה הצנונית. ניתן בהחלט לשמור מספר סוגים של מצרכים באותה שקית.
2. בשקיות שכבר ישנן אפשר לעשות שימוש חוזר: לקניות או כשקיות זבל.
3. עדיף להשתמש בשקיות נייר שמתכלות (וגם יותר יפות) והכי טוב ללכת לסופר עם תיק בד המאפשר שימוש רב פעמי. ככה גם אפשר להימנע מערימות של שקיות בבית.

אריזות:

האחיות הקטנות של השקיות. היום, כל מוצר ארוז בנפרד, כשאריזה גדולה יותר סוגרת את כל המוצרים יחד, את האריזה הגדולה מכניסים לתוך שקית וההמשך ידוע. האלטרנטיבה:

לקנות מוצרים באריזות גדולות ולא יחידניות. זה גם חוסך כסף. מוצרים כמו קטניות ופסטה, שניתן לאכסן לאורך זמן, כדאי לרכוש בחבילות גדולות. וכמעט כל מצרך שאתם קונים פעמיים בשבוע-שבוע וחצי, אפשר לקנות באריזה שמכילה כמות כפולה.

בקבוקי שתיה:

מאז שעברנו לשתות מים מינרליים, בקבוקי הפלסטיק נמצאים בכל מקום, והם כוללים גם את בקבוקי המשקאות הקלים שהולכים ומתרבים. יותר ויותר אנשים כבר למדו לזרוק את הבקבוקים הלא מתכלים במתקני המיחזור המיועדים לכך. זה טוב ויפה, אבל יש עוד כמה אלטרנטיבות איך להימנע מהזיהום הזה.

1. במקום לקנות שישיות של בקבוקי מים, עדיף להשתמש במיכלים גדולים המיועדים לשימוש רב פעמי (כמו אלו במתקני השתייה של המים המינרליים). אופציה יותר טובה היא להשתמש במטהרי מים ביתיים. השימוש בהם גם יוזיל את ההוצאה על השתייה וגם יחסוך את כל זיהום האויר של שינוע המים ויבוש המעיינות.
2. ניתן להכין משקאות קלים בבית מתערובת של מים ותרכיז. ככה חוסכים כמויות אדירות של אריזות וגם המון כסף.
3. גם בקבוקי זכוכית הולכים למיחזור, אז את בקבוק הבירה או היין עדיף להחזיר למכולת או להניח ליד הפח, במקום בולט, וכך לעזור לאנשים שאיסוף בקבוקים הוא פרנסתם.
4. אם לא ראיתם מיכל לאיסוף בקבוקים מתחת לבנין מגוריכם אל תתעצלו ותפנו לאל"ה - "איסוף למען הסביבה" שיאמרו לכם בדיוק איפה ממוקם מיכל האיסוף הקרוב ביותר.
5. אם בכל זאת החלטתם לקנות בקבוקי פלסטיק לשתייה, עדיף לקנות את אלו השקופים ולא את הכחולים. הסיבה פשוטה: בגלל הצבע שלהם, את הכחולים לא ממחזרים.

חומרי ניקוי והדברה:

חומרי ניקוי הכלים, ניקיון הבית וגם מדבירים כוללים בתוכם המון רעלים. הרעלים הללו זורמים לביוב ומשם למי התהום שמשקים את הפירות והירקות שאנחנו אוכלים ולמים שאנחנו שותים. במיקרים אחרים, הניחוח של החומרים האלה נשאר באוויר, והוא כולל בתוכו רעל שאנחנו נושמים על בסיס יומיומי. גם כאן, יש כמה פתרונות שעוזרים להתמודד עם הבעיה:

1. לא לנקות בכלל ולחיות עם ג'וקים וליכלוך.
2. פתרון יצירתי של סבתא רבא הוא חומרי ניקוי הום-מייד כמו חומץ, לימון, סודה לשתיה וכמובן סבון. החומרים הללו קיימים בכל בית, זולים בצורה משמעותית מכל חומר ניקיון, וגם אינם פוגעים בכפות ידיה העדינות של עוזרת הבית.
3. בתקופה האחרונה אפשר למצוא על המדפים יותר ויותר חומרי ניקוי והדברה שלא כוללים חומרים רעילים, והם אפילו לא יותר יקרים מחומרי הניקוי האחרים. רק בשביל הדוגמא, חברת אקובר מייצרת כאלו.

זבל:

המון זבל נערם בכל בית בכל יום. חפצים ישנים, בגדים, מכשירי חשמל והמון פיצ'פקס אחרים. במקום לזרוק אותם לפח ותרום תרומה משמעותית לזיהום המקומי והעולמי, אפשר לתת אותם לאנשים שישמחו מאוד לקבל אותם. כך, גם נפנה מקום אצלנו בבית וגם נעזור למישהו אחר. בישראל פועלים כמה אירגונים ואתרי אינטרנט שיעזור לכם להעביר את הזבל שלכם לשימושו של מישהו אחר. הנה כמה מהם: אגורה, Sare, אלטעזאכן.
http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-...ml?tag=09-39-03
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:51

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר