לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 03-11-2007, 11:05
  knight1 knight1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.10.04
הודעות: 339
בעקבות שיחזור כיבוש ב"ש ע"י צאצאי הפרשים האוסטרלים - שאלה למומחי נק"ל

בגליון ה-"ארץ" של סופ"ש זה, התפרסמה כתבה מצולמת על שיחזור כיבוש העיר ב"ש ע"י צאצאי הפרשים האוסטרלים שהגיעו לארץ. חוץ מהעובדה שזה (לטעמי) פרויקט ראוי ומחמם את הלב, שמתי לב שכל "הפרשים" האוסטרלים היו חמושים ברובה שאני כמעט בטוח שאני מזהה כרובה האנגלי התקני "לי אנפילד". אני, כמובן, מומחה קטן מאד לנק"ל אבל הרובה זכור לי מנעורי ("סליק סודי" בסביבה בה גדלתי). ממה שאני זוכר זהו רובה חי"ר תקני ולא רובה יעודי לפרשים ("קרבין").

ואחרי ההקדמה הארוכה, באה השאלה. האם האנגלים לא פיתחו במרוצת השנים בין מלחמת הבורים בדרא"פ (בה נחשפו ל-"מאוזר קאר 98" - קרבין) ועד מלחמת העולם הראשונה רובה מותאם במיוחד לפרשים? קל יותר? בעל תחמיש חלש יותר? אם התשובה היא שאכן לא, נשאלת השאלה מדוע?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 03-11-2007, 12:10
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
בפועל שימשו אותם 33 רובי לי אנפילד
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "עד כמה שידוע לי את הרובים הם..."

חציים "סימן 3" וחציין "סימן 4" (מלחמת העולם השניה). חצי מהרובים באדיבות קיבוץ רביבים (ומצבם היה טוב לאין שיעור מלבד זאת שלא ביקשו קרדיט) וחציים באדיבות מוזאון חיל האוויר, שעכשיו מותר להגיד שהערים כ"כ הרבה קשיים, עד שאפילו בהיבט כספי היה עדיף מראש להשכיר אותם ממושב עשרת (ציוד לסרטים). גם מצבם היה גרוע (אפילו מאוד: חלקם "נוקו" בהתזת חול בלחץ, מה שפורר את העץ!), שלא לדבר על ההשבתה הפראית שהותירה את הבריחים פתוחים (לא נוח...). בין איזה 17 רובים שלא שימשו, היו גראנד והשאר "צ'כיים". מקיבוץ רביבים הגיע אפילו רובה גארינר בריטי (נשק סוהרים). כל אלה נשארו מאחור.

ואגב: האיש שבזכותו הגיעו כל הרובים במצב שבו ניתן היה להשתמש בהם (כולל ניקוי וריתוף לולאות לרצועות) הוא עודד זלצר ולא אף אדם אחר. הוא גם זה שלא כ"כ ישן בלילה מדאגה לרובים (מחשש שהבדואים "ירימו" אותם למזכרת).
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 04-11-2007, 13:40
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
לא ברור לי מה התיקון כאן
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי hatamoto שמתחילה ב "Just a correction: The..."

החטיבה הרכובה הרביעית - חלק מאוגדה שלמה רכובה - הייתה יחידה של חי"ר רכוב. מכיוון שלא היו בידם כלי נשק שאפשרו לחימה אפקטיבית מעל סוסים, הם ירדו מן הסוסים (במקרה זה) כאשר הגיעו למגע עם האוייב: חלקם בחפירות עצמם, ואחרים ברחובות העיר עצמה. יחידת פרשים בריטים "אמיתית" (החטיבה הרכובה החמישית הבריטית) הייתה חלק מאותה אוגדה, אולם לא הוטל עליה לכבוש את העיר מכיוון שחנתה רחוק מדי. גם במקרה שלה הכיבוש בפועל היה מתבצע כאשר הפרשים - על חרבותיהם - היו "על הרגליים". בשלב הזה של המלחמה הגבולות בין היחידות הרכובות השונות היו מטושטשים לגמרי: מה שמשותף לכולן הוא הירידה מן הסוסים בשעת המגע. אותן חטיבות אוסטרליות רכובות של פרשים קלים (כמעט שתי אוגדות) חומשו ברמחים מאוחר יותר באותה מלחמה. הן עדיין כונו "פרשים קלים". ימי ההפרדה המדוייקת בין טיפוסי היחידות היו מאחור באותו שלב. גם ב"יומנרי" היו באותו שלב יחידות מכל הסוגים. גדוד של ה"מידלסקס יומנרי" - שהתפרסם אחרי שפלוגה אחת שלו כמעט והושמדה על גבעה ליד באר שבע - ראה בעיקר את הרגליים על הקרקע. את הסוסים החזיקו, ק"מ מאחורי החזית, חיילים שזה היה תפקידם: לרוב ה"צעירים".
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 04-11-2007, 21:25
  doohan1 doohan1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.12.04
הודעות: 85
מאוזר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי knight1 שמתחילה ב "בעקבות שיחזור כיבוש ב"ש ע"י צאצאי הפרשים האוסטרלים - שאלה למומחי נק"ל"

הבריטים לא נחשפו ל-K98 בין מלחמת הבורים למלחמת העולם השניה פשוט מאחר שה K98 פותח באמצע שנות ה-30 והפך לרובה החי"ר הסטנדרטי של הצבא הגרמני בשנת 1935.
בידי הבורים היו רובי מאוזר ארוכים מדגם "מודל 1895" שהיה דומה לרובה החי"ר הגרמני התקני עם פרוץ הקרבות במלחמת העולם הראשונה (אך בקוטר 7ממ - ולא 7.92ממ שהיה הקוטר הגרמני הסטנדרטי). במלחמת העולם הראשונה אמנם נוסו מ"ס דגמי קרבין למאוזר, אך זה היה לאחר פרוץ הקרבות, והרובים שימשו בעיקר יחידות פרשים, אך גם לגייסות סער.
מה שכן היה נכון הוא שהבריטים קיצרו את הלי אנפילד המקורי (MLE) עם המעבר ל -SMLE ב-1904 שהיה רובה החי"ר התקני של הצבא הבריטי במלחמת העולם הראשונה - אך לא לאורך רובה קרבין.
מה שעוד נכון הוא שהבריטים התרשמו כל כך מהמאוזרים שהיו בידי הבורים (במילים אחרות ספגו אבידות כל כך כבידות מתחמושת ה-7ממ) שהם החלו לחפש מחליף ראוי שיבנה על מנגנון המאוזר. פרוץ הקרבות מנעו מעבר זה אף כי היורש המיועד שהיה מבוסס על המאוזר ה- P13, P14 יוצרו בכמויות בעיקר בארה"ב ושימש כנשק תקני משלים ל"מאוזר" האמריקאי - הספרינגפילד M1917.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:42

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר