09-02-2005, 23:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.10.04
הודעות: 217
|
|
קרטושקעס
קרטושקעס, לכל מי שלא יודע, הם תפוחי האדמה שהיינו משליכים למדורה בימי בית הספר היסודי ומוציאים אותם כאשר הם מפוחמים מבחוץ אך רכים וטעימים מבפנים.
עם השנים, הלימודים, העבודה ושאר ירקות הן עברנו למזון מתוחכם יותר בל"ג בעומר, בקמפינג ובכלל (מישהו אמר אנטריקוט ? סינטה ? צ'וריסוס לפתיחה ? ) ותפוחי האדמה המפוחמים נשכחו מלב.
אך לא עוד ! סיר חדש שהיה מונח בביתי זמן רב והבטיח להחזיר עטרה ליושנה מצא את דרכו למגרש הניסויים בערב אחד פנוי. הסיר עשוי חרס, שמים בו את תפוחי האדמה ומניחים על הגז לחמישים-שישים דקות, הופכים את תפוחי האדמה ומשאירים לעוד 20-30 דקות ולבסוף גם הריח, גם הטעם וגם השחור על הידיים ממש כמו פעם (כמעט) רק בלי לאסוף עצים, להצית מדורה, לשמוע את השכנה צועקת לא לשחק באש וכו'...
בתיאבון !
הסיר המדובר :
תפוחי האדמה :
המיקום בסיר, יש לשים לב שלא יונחו ב'קומות' אלא שיגעו בקרקעית הסיר :
וכך זה נראה כאשר תפוחי האדמה תופסים צבע וריח ל"ג בעומר מתפשט בבית :
וקדימה לאכול, זהירות לא להתלכלך :
את הסיר קניתי מזמן ב'כל בו שוחט' בהרצליה, מחירו 69 ש"ח
אסור להרטיב אותו ואם וכאשר אז יש לדאוג לייבוש מוחלט, אין להניחו חם על משטח קר וכאשר מחממים יש להתחיל מאז נמוכה ורק כשמתחמם להגביר את עוצמת הלהבה.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|