30-12-2007, 13:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
דווקא הנסיון האישי שלי מראה שניתן לערבב אם עושים זאת בחוכמה.
לא נתקלתי בבעיה כאשר ערבבתי משקאות איכותיים בעלי אותה כמות אלכוהול ואותה רמת מתיקות (או יותר נכון, חוסר מתיקות).
לדוגמא, בואתו ערב לא תהיה לי בעיה לשתות וויסקי, וודקה, קוניאק ורום (כמובן, צריך לשמור על כמויות. כמות גדולה מדי, אפילו של אותו משקה תוביל לתוצאות לא רצויות).
בעירבובים בין משקאות עם אחוזי אלכוהול שונה יש סכנה מסוימת כי קשה יותר לחשב כמה שתית בגלל הנפחים השונים של המשקה.
בבירות חשוב לדעת מה אחוז האלכוהול. יש בירות עם 4% אלכוהול ויש בירות עם 12% אלכוהול. אם רגילים לשתות ליטר וחצי בירה של 4% אלכוהול, חצי ליטר בירה עם 12% די ימצא לאותו אחד את הערב. כנ"ל בשוטים של משקאות עם מעל 40% אלכוהול. אפשר למצוא משקאות עם 80% ויותר אלכוהול, יש לקחת את זה בחשבון.
משקאות מתוקים וקוקטלים, כאן כבר נמצאת סכנה. ואם מדובר במשקאות על בסיס שמנת, סכנה אמיתית. אלכוהול לא אוהב שמנת ושמנת לא אוהבת אלכוהול (אלא אם כן מחשמלים אותם*). במינון גבוה מדי של שניהם הם יתחילו לריב בבטן ויעשו הכל על מנת לצאת משם (והסוכר רק נותן להם יותר אנרגיה לריב).
בקיצור (בשביל אלו שנשארו 6 שנים כיתה): חפרתי.
* אייריש קרים הינו ליקר על בסיס שמנת וויסקי אירי. כדי שהמשקה ישאר הומוגני מחשמלים אותו על מנת שיהיה קשר בין מולקולות האלכוהול לשמנת.
|