לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה עשרים פלוס 20plus.fresh.co.il I'll be back חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > 20 פלוס
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-11-2004, 19:09
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 29,140
בנות הפורום , תפקדיכן לבשל לנו משהו מרמשי העונה!

http://www.nrg.co.il/online/11/ART/815/133.html

בתאבון לכולםם

רוב הציבור נתקל היום בארבה רק בין דפי ההגדה של פסח בסעיף מכות מצרים, אבל בימי קדם ואפילו עד שנות ה‭50-‬ של המאה הקודמת, נחשב החרק המאיים למעדן של ממש בכל רחבי המזרח התיכון.

הארבה מזין ומכיל הרבה חלבון, ויטמינים, מינרלים ומעט מאוד שומן. את כל חלקי גופו, מלבד הרגלים והכנפיים אפשר לטגן, לבשל, לקלות על האש ואפילו לאפות ממנו עוגות.

אבל מסתבר שהוא לא רק טעים, אלא גם ראוי למאכל. "באופן עקרוני הארבה כשר לפי כולם, לא רק לפי התימנים‭,"‬ אומר הרב שלמה עמרם קורח, מחשובי הרבנים של העדה התימנית ורב העיר בני-ברק. לדבריו, הפסוק בספר ויקרא "את אלה מהם תאכלו, את הארבה למינו ואת הסלעם למינהו ואת החרגול למינהו ואת החגב למינהו‭,"‬ הוא ראיה אחת מרבות לכשרות הארבה.

הרב קורח הדגיש כי הוא עדיין לא יודע אם הארבה שעלול להגיע לארץ כשר, והרבנים יצטרכו לבדוק את סוגו ורק אז לתת לו הכשר. הוא ציין כי גם בעדה התימנית כבר לא מקובל בימינו לאכול את החרק: "היום כבר מפונקים, יש כבשים ובשר והמבורגר, אז למה שיאכלו ארבה‭."‬

על פי הרב קורח ההבדל בין התימנים לבני העדות האחרות, שאינן נוהגות לאכול את הארבה נובע מהעובדה שאכילת חי מחייבת שני דברים מרכזיים: סימנים מיוחדים המעידים על כשרותה, וגם מסורת שהזן המסויים כשר. "במשך השנים, רוב העדות הפסיקו לאכול ארבה והשתכחו מהן הסימנים, רק בתימן אכלנו כל הזמן ארבה ולכן לא נשתכחו מאיתנו הסימנים".


לאכילה מידית יש להכניס את הארבה החי לסיר שמן רותח ולטגנו עד פריכות. התוצר המתקבל די דומה למקלות מלוחים, אבל הצבע שחור. הטעם, לפי עדויות, הוא כטעמו של דג מטוגן. דרך נוספת לבישול מובאת במתכון המצורף. בתיאבון.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_judaism/e0eaf6_ll.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_judaism/e0eaf6_lr.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_judaism/e0eaf6_ul.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/channel_corners/channel_judaism/e0eaf6_ur.gif]
שיפודי ארבה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/channels/story_icons/channel_judaism/hline.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
מרכיבים: ארבה, מלח, פפריקה ושמן זית.

הוראות הכנה: תחילה יש לשטוף היטב את הארבה. לאחר מכן יש להשחיל אותו על שיפוד ובוזקים עליו מלח. מתבלים בפפריקה ומוסיפים מעט שמן זית. לבסוף יש לצלות את השיפוד על האש או לבשל בתנור עד שהארבה נהיה פריך ובצבע זהוב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 04-11-2004, 23:10
  נויה נויה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.07.03
הודעות: 1,080
אפרופו מטבח...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "בנות הפורום , תפקדיכן לבשל לנו משהו מרמשי העונה!"



האמא עסוקה במטבח, ובסלון משחק נחום בן השמונה ברכבת החשמלית החדשה שלו, היא שומעת את הרכבת עוצרת ואת נחום קורא בקול: "יאללה, כל הנוסעים המזורגגים מתבקשים להזדיין קיבינימט מהרכבת, כי זאת התחנה האחרונה, אז תזיזו את התחת, בני זונות!".
האמא המזועזעת ממהרת לסלון ואומרת: "נחום! איך אתה מדבר? אני לא מוכנה לשמוע את השפה הזאת כאן בבית. עכשיו תיכנס לחדר שלך לשעתיים ותחשוב על מה שעשית. זאת הפעם האחרונה שאתה מנבל את הפה".
לאחר שעתיים נחום חוזר לשחק ברכבת בסלון. האמא שומעת שוב את הרכבת עוצרת ואת נחום מכריז: "תחנה אחרונה! כל הנוסעים מתבקשים לא לשכוח לקחת את החפצים השייכים להם. הנהלת הרכבת מודה לכם על שבחרתם לנסוע איתנו, ואנו מקווים לראותכם שוב בקו שלנו ומאחלים לכולכם יום נעים. ואלה מכם שחטפו עצבים בגלל האיחור בן השעתיים יכולים לפנות לשרמוטה שבמטבח".
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:58

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר