לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 26-03-2008, 08:58
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
במשך 62 שנה הסתירו מאיתנו מידע רב על השואה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3523764,00.html
62 שנה אחרי: נתוני מיליוני ניצולים הועברו לארץ

הצלב האדום העביר לאחרונה ל"יד ושם" נתונים דיגיטליים, המכילים את שמותיהם של 3.5 מיליון בני אדם ששוחררו בסיום מלחמת העולם השנייה ממחנות הריכוז והעבודה של המשטר הנאצי. הנתונים נשלחו גם למוזיאון השואה בוושינגטון והמכון לזכר השואה בוורשה.

הנתונים מפורסמים במסגרת פתיחת ארכיון של שירות האיתור הבינלאומי של הצלב האדום. הארכיון, הפועל בבאד ארולסן שבגרמניה, נפתח לפני חודשים ספורים לציבור לאחר שבמשך יותר מ-60 שנה הנתונים המאוחסנים בתוכו היו בלתי נגישים.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/790175.html

ארכיון השואה הגדול בעולם יגלה מידע חדש על מחנות הריכוז
באד ארולסן, גרמניה. צעיר רוסי בן 21 ישב מול פקיד ממשרד הפרקליטות הצבאית של ארה"ב, ותיאר את המשרפות באושוויץ - מחנה ההשמדה שבו היה שבוי כמה שבועות קודם לכן. "ראיתי במו עיניי אלפי יהודים מומתים בגז מדי יום, ומושלכים בהמוניהם לתוך בורות שבהם נשרפו", אמר הצעיר. "ראיתי ילדים קטנים נרצחים במכות מקל ומושלכים לתוך האש", המשיך. דם זרם בתעלות הביוב, ו"היהודים הושלכו פנימה ומתו בהן". רבים אחרים הורדו מהמשאיות ונדחפו לתוך הלהבות.

העדות הזאת, מאפריל 1945, כשהעולם ידע רק מעט על תאי הגזים, נמצאה בתיק שנשלף באקראי מתוך מיליוני מסמכים השמורים בידי "שירות האיתור הבינלאומי" (ITS) - זרוע של ארגון הצלב האדום הבינלאומי. הארכיון המקיף, שממלא שישה בניינים בעיירה הגרמנית באד ארולסן, הוא התיעוד הנרחב ביותר בעולם של מעשי הנאצים.

מחשש לפגיעה בפרטיותם של הקורבנות, הקפיד ה-ITS לסגור את הארכיון לציבור הרחב במשך חצי מאה, ונידב מידע במשורה רק לניצולים או לצאצאיהם. אולם מדיניות זו, שעוררה תרעומת רבה בקרב חוקרים וניצולים, עומדת להשתנות בקרוב, והארכיון ייפתח לראשונה לעיון הציבור.
בחודש מאי השנה, אחרי שנים של לחצים מצד ארה"ב וארגונים של ניצולי שואה, הסכימו 11 המדינות המופקדות על הטיפול בארכיון, בהן ישראל, לפתוח את כל התיקים לעיונם של חוקרים, קורבנות ובני משפחותיהם.

בשבועות האחרונים ערך מנהלו הזמני של ה-ITS, ז'אן לוק בלונדל, ביקור בוואשינגטון, בהאג ובאתר ההנצחה בבוכנוואלד, ובישר על הכוונה לשתף פעולה עם ממשלות ומוסדות אחרים העוסקים בהנצחת השואה.

לקראת פתיחת הארכיון, איפשר ה-ITS לפול שפירו ממוזיאון השואה בוואשינגטון ולכמה עיתונאים לעיין בתיקים. "יש הרבה כוח בחומרים האלה", אמר שפירו, שעלעל בתיק המכיל את הצהרת הצעיר הרוסי ועוד כ-200 עדויות, המכניסות את הקורא לתוך מכונת ההשמדה של היטלר - המחנות, האסירים, המפקדים, הקאפו והתליינים. "אם תשב כאן יום אחד ותעיין בתיקים האלה, תקבל תמונה מדויקת של מה שהתרחש במחנות, איך התייחסו לאנשים", אמר. "תראה - שמות על גבי שמות של קאפו, של סוהרים, של השותפים לפשע", הוסיף.

המסמכים הרבים שנאספו על ידי בעלות הברית הועברו אחרי המלחמה לעיירה שבמרכז גרמניה, והם שמורים במחנה ששימש בעבר את הוואפן אס-אס. ב-1955 הופקד ניהול הארכיון בידי הצלב האדום. בארכיון יותר מ-50 מיליון עמודים - פיסות נייר, רשימות של טרנספורטים, יומני רישום, מסמכי עבודה, תיקים רפואיים ורשימות נרצחים - המתייחסים ל-17.5 מיליון בני אדם שנרצחו על ידי הנאצים. כרטסת מפתח השמות לבדה ממלאת שלושה חדרים גדולים.

מעריכים שתחלוף שנה או יותר עד שאפשר יהיה לעיין בכל התיקים. "נהיה מוכנים בתוך זמן קצר", אמר בלונדל, מנהל ה-ITS. "יכולנו לפתוח אותם כבר היום, לו קיבלנו אישור".




http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3476887,00.html
נציגי 11 המדינות המפקחות על ניהול הארכיון הגדול ביותר לתקופת מלחמת העולם השנייה סיימו היום (ד') לאשרר את ההחלטה המאפשרת לפתוח אותו לעיונם של חוקרים והיסטוריונים, 62 שנים אחרי סוף המלחמה.



בארכיון, השוכן בעיירה הגרמנית באד ארולסן והמנוהל על ידי זרוע של הצלב האדום, מסמכים המתעדים את ניהול מחנות ההשמדה והמוסדות הנאציים. מנהל שירות המעקב הבינלאומי של הצלב האדום, רטו מייסטר, אמר כי המידע השמור ב-50 מיליון מסמכיו נוגע ל-17.5 מיליון בני אדם.



"הדלתות פתוחות", אמר מייסטר בשיחת טלפון מאנדרטת מחנה הריכוז בוכנוולד, שם ביקר עם משלחת אמריקנית. יוון הייתה המדינה האחרונה מבין 11 המדינות (ארה"ב, בריטניה ,גרמניה, ישראל, פולין, צרפת, איטליה, בלגיה, יוון, לוכסמבורג והולנד) המפקחות מאז 1955 על הארכיון, שאישררה את מסמכיה עם משרד החוץ הגרמני.

"זו הקלה. זה לקח הרבה זמן - הרבה יותר מדי", אמר פול שפירו ממוזיאון השואה האמריקני, שהחל לפעול למען פתיחת הארכיון ב-2001. "אני שבע רצון שהארכיון של שירות המעקב הבינלאומי יכול עתה להיפתח למחקר, אמר סגן שר החוץ הגרמני, גונטר גלוסר. "הייתי רוצה להזמין את כל החוקרים לעשות בו שימוש ולחקור את הפרק האפל הזה בהיסטוריה הגרמנית".
_____________________________________

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)


נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 26-03-2008 בשעה 09:05.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:08

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר