לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 16-04-2008, 15:26
  ליאור24 ליאור24 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.04
הודעות: 91
ישראל והודו בדרך לביצוע עסקת הנשק הגדולה אי פעם במדינה

הודו מעוניינת בשלושה מטוסי פאלקון (איוואקס) מישראל.
לדברי מומחים זאת עשוייה להיות עסקת הנשק הגדולה אי
פעם בתולדות המדינה.


מדובר על בין 300 מיליון ל 400 מיליון דולר למערכת אחת. ישראל כבר חתומה על חוזה לספק שלושה מערכות פאלקון להודו,
והם יסופקו להודו בין 2009 ל 2010.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://rotter.net/User_files/forum/4805e47459bf15811.jpg]





[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://rotter.net/User_files/forum/4805e4cb66900b9c1.jpg]




Israel Aerospace Industries (IAI) and India are in advanced talks regarding interests in New Delhi to purchase three new Phalcon Airborne Warning and Control Systems (AWACS) from Israel, in what could turn into the biggest defense contract in the country's history.


The PHALCON Airborne Warning and Control System.


Slideshow: Pictures of the week In 2004, Israel signed a $1.1 billion deal with India to supply three Phalcon AWACS, built on Russian Ilyushin-76 airplanes, to the Indian Air Force.

The first of the planes, which is currently undergoing flight tests in Russia, is scheduled to be supplied by September. The other two aircraft are set to be supplied in 2009 and 2010. If India orders three new platforms, their delivery would most likely only begin in the next decade. Officials said the price would range from $300 million-$400m. per aircraft.

Officials added that the Indian Defense Ministry was currently holding internal debates over the possibility of purchasing three additional aircraft. The new deal would involve the same configuration as the one in 2004 and includes a radar and electronic intelligence system designed and manufactured by IAI subsidiary Elta Systems Group installed in an Ilyushin-76 aircraft supplied by Russia.

The Phalcon (phased array L-band conformal radar) was designed and manufactured by Elta. It includes radar, electronic intelligence systems, and communication equipment. It has already sold a similar system to the Chilean air force.

The Phalcon will give India a force multiplier by acquiring AWACS that can detect aerial threats and serve as a platform to direct combat jets to targets. It is an all-weather system capable of logging 60 targets simultaneously and has a range of up to 400 km. http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1208246579043&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 16-04-2008, 17:17
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "הכל טוב ויפה..."

המערכות הן כל כך מורכבות, שלהעתיק אותן בשלמותן מסובך כמעט כמו לבנות חדשה מכלום, וזה בכלל לא פשוט ודורש זמן רב. עובדה שאפילו סין מחפשת לקנות מערכות כאלה ולא מצליחה לבנות אחת משלה, או לתחזק אותה לבד. אם השלטון בהודו ישתגע ויעביר למדינת אויב מטוס כזה, אותה מדינה לא תצליח לשמר את האמינות התפעול של המטוס לאורך זמן בלי היידע והחלפים שלנו.

כפי שהאמריקאים שולטים למעשה במדיניות הצבאית של ישראל באמצעות מדיניות העברת חלפים ושירותים למערכות ה"חינמיות" אך המורכבות להפליא שהם מוכרים לנו, כך גם אנחנו יכולים לשלוט במערכות הפלקון שאנו מוסרים. סתם האמריקנים פוסלים על הסף רכש גומלין של ציוד אויוניקהילמטוסי הקרב שהם מייצרים עבורינו?

אלא שההודים לא נבראו אתמול בבוקר ולא עשו אותם באצבע. הם דורשים ומקבלים "העברת טכנולוגיות" ברמכה כלשהי, כלומר לרכוש מאיתנו רשיונות וידע לתחזוקה וייצור חלפים בצורה עצמאית למערכות שהם קנו עד כה. ובסבירות כלשהי גם לזו. וכאן אכן יש לישראל סיכון לא מבוטל לאבדן ייתרון אסטרטגי ומסחרי בטווח הארוך.

שנית, מערכות מורכבות דורשים שירותים מורכבים: הדרכות מפעילים, הדרכות טכנאים דרג א', שירותי אחזקה וחלפים דרג' ב' וג', אופציות לשידרוגים ואופציות להתאמה לדרישות לקחות. אלו נושאים שהפכו לייתרון יחסי בתעשיות ההגנה הישראליות ונושא שהרוסים למשל, מאוד חלשים בו. הרוסים מוכנים למכור מערכות שלמות בעיסקה take it or leave it. ורמת השירותים למוצר עדיין נמוכה יחסית.

למעשה, חלק ממחיר העיסקה נובע מתשלום על השירותים הנוספים שההודים מקבלים ולא משקפים את מחיר המערכת נטו. ההודים יכולים לדרוש ולקבל פיתוחים יחודיים הוא התאמות מסויימות. המחיר עליהן כלול גם הוא בעיסקה..

לא מספרים לך אם המטוס ישמש את ח"א ההודי או חה"י. ומזה נגזר סוג המטוס, מיכלי דלק, מערכות קשר ותיאום, התאמות לשפה ולתרבות (הדרכות, שפת תוכנה), מקום לטורבן או הפרה... שקטורת לא תפעיל את מערכות כיבוי האש...

(אני צוחק, אבל לא מזלזל. בטח לא בפחדים או אמונות. לחיילים שלנו יש ספרי תהילים, תנ"ך ותפילין, אז למה שלהודי לא יהיה פק"ל פסילון וקטורת ללוחם? מתכנן פרוייקטיים ומוצרים מודרני צריך לחשוב על כך).
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה


נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 16-04-2008 בשעה 17:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 16-04-2008, 19:43
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "ההערה שלי התייחסה לעסקאות עם הודו באופן כללי ולאו דווקא למטוס הנ"ל על מערכותיו..."

לגבי מערכות נשק אחרות ההערה שלך מאוד נכונה ובהחלט במקומה. קל וחומר מערכות מורכבות הרבה פחות.
זהו סיכון שעושה כל מדינה שמורכת מערכות נשק מורכבות, או מוצרים כלשהם לצורך העיניין.
ראה את רכש המירז'ים מנוקודת מבט צרפתית. אנחנו קנינו מיראז'ים ולמדנו לתחזק אותם. אח"כ היכנסנו משוב הנדסי וניסיון רב, שהוכנס לבסוף לסידרת המיראז' 5 שנמכרו לבסוף למצרים... אבל בסוף ישראל ייצרה את הנשר והכפיר שאח"כ נמכרו למדינות שאחרת הייו קונות מיראז'. הצרפתים הפסידו לטובת תעשייה אוירית.

כשישראל מוכרת טכנולוגיות להודו, היא בונה מתחרים פוטנציאלים. תראה את התבור. הודו רכשה רשיון לייצור מקומי של התבור. בעוד עשרים שנה, הודו וישראל צוברות נסיון בתפעול הרובה ויכולים לפתח גירסאות מתחרות שונות לאותה הרובה. לדוגמא להודים יכולים להעדיף ולמכור, תבור שיורה תחמושת של קלאצ' ובעל קנה כבד וארוך, בעוד צה"ל יפתח תבורים יותר קצרים שאפשר להפעיל אפילו עם יד אחת...
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 16-04-2008, 21:02
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי bertold שמתחילה ב "[b] [QUOTE]וכאן אכן יש לישראל..."

ראשית, על הידע שהם דורשים, העברת טכנולוגיות, הם דורשים כתנאי לביצוע עיסקת ענק או שורת עיסקאות ענק שכאלו. על הידע הזה, הם מוכנים לשלם, ובאמת משלמים סכומי עתק. אחת הסיבות שהם קונים נשק ישראל מתוחכם ולא רוסי או אמריקאי הוא מפני שמדינות אלו לא מוכנות לתנאי עיסקה, העברת טכנולוגיות באותה מידה כמו ישראל. במקרים מוסיימים, פשוט אין לאותן מדינות טכנולוגיה ברמה הזו שלנו.

הנס הכלכלי ההודי התחיל רק בעשר-חמש עשרה השנים האחרונות. וחידוש הצבא שלהם רק מתחיל. תעשיית הנשק שלהם בחיתוליה והם אינם ספקי נשק מרכזיים בעולם, נכון להיום. כך שלא הספיקו להעתיק ולהתחרות בתעשיות ישראליות. כדי להפוך את העיניין ליותר מורכב, לישראל יכול להיות אינטרס חבוי בפיתוח הודי עצמאי של מערכות המבוססות על טכנולוגיה ישראלית, בכך שישראל תהייה ספקית רכיבים, ודרך הודו תוכל למכור מוצרים למדינות שלא סוחרות עם ישראל מסיבות שונות, כמו אינונזיה המוסלמית או או טאייואן (בגלל איומים סינים).

עד כה, להודים יש נסיון עם נשק סובייטי אותו העתיקו לפעמים או שידרגו והתאימו לצרכיהם. רק לאחרונה, הודו רכשה רשיון לייצור גירסא מקומית ל T-90,
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 16-04-2008, 21:54
  blancoynegro blancoynegro אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 22.10.07
הודעות: 821
עוד בקשר להודו
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי אדם803 שמתחילה ב "וכמובן סיבה נוספת"

הודו שיגרה לראשונה טיל דרבי מתוצר רפאל ממטוס הרייר.


http://www.defensenews.com/story.ph...072&c=ASI&s=AIR
Indian Sea Harrier Tests BVR Missile




NEW DELHI - Operating in the Indian Ocean off the coast of Goa last week, an Indian navy Sea Harrier test-fired a Derby beyond-visual-range (BVR) missile.


It was the Navy's first live test of the Israeli-made Derby, a senior service official said April 15, and two more live tests are planned in the near future.

Indian navy sources said the missile hit its target on the high seas from a distance of 20 kilometers at a speed of Mach 1.2 and was able to lock onto the target before launch.

The Indian navy signed a $25 million contract in 2005 with the missile's maker, Rafael, for procurement of 20 Derby missiles to replace aging Sea Eagle missiles bought from BAE Systems in the early 1980s.

Meanwhile, India's state-owned Hindustan Aeronautics is upgrading the Navy's 15 Sea Harrier jump jets, purchased from BAE in 1983, under a $115 million contract. The upgraded aircraft will be armed with the Derby BVR missile.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 10-02-2016, 15:15
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
תודה לסטרונג, ותוספת מספוטניק עם תמונה יפה של SPICE-2000
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "לקראת עסקת ענק צבאית בין הודו לישראל"



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://cdn1.img.sputniknews.com/images/103446/02/1034460257.jpg]

India
is preparing to conclude a set of bilateral defense agreements with Israel, worth $3 billion, local media reported Tuesday.

NEW DELHI (Sputnik) — At least three deals with Israel are on their way to India's Cabinet Committee on Security (CCS) for final approval, The Economic Times daily reported, citing sources in the Indian Defense Ministry.

One of the joint projects will deal with the development of medium-range air defense systems, with some $1.4 million to be invested by both sides.

India is also expected to purchase 164 laser-designation targeting pods, advanced Litening-4, as well as 250 Spice guidance kits for converting air-droppable unguided bombs into precision guided bombs.

Moreover, the sides hope to jointly develop medium-range surface-to-air missiles for the Indian Army.

There has also been some progress made on a deal to deliver Spikes, which are Israeli-designed anti-tank guided missiles, to India, the newspaper said.

India's relations with Israel have improved in recent years, underpinned by growing cooperation on defense and security, as well as the need to unite against the common threat of global terrorism, particularly the Daesh militant group, which is outlawed in Russia and many other countries.

India Test-Fires Long-Range Missile System Developed With Israel

Read more: http://sputniknews.com/military/20160209/1034460660/india-israel-defense-deal.html#ixzz3zgRptTmH


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 19-06-2016, 18:37
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.04.06
הודעות: 2,236
שאלה אשר יגורתי בא לי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ליאור24 שמתחילה ב "ישראל והודו בדרך לביצוע עסקת הנשק הגדולה אי פעם במדינה"

לאחר שמכרנו בעבור נזיד עדשים אל לנו להתלונן...
נשאר רק לקוות שההתניות המתאימות קיימות בחוזים, אחרי הכל היחסים הידותיים בין הודו לאירן ידועים ...אפילו לאדם פשוט מן הרחוב שכמוני

האם הודו תתחיל לייצא מוצרי טילאות ישראלים?
הודו הודיעה שהיא רוצה להתחיל לייצא מוצרי טילאות. לאור שיתוף הפעולה עם ישראל בתחומים אלו, מה משמעות הודעה זו בהקשר מוטת השליטה של מדינת ישראל על הייצוא ההודי, אם בכלל עמי רוחקס דומבה | 19/06/2016
לאור הכרזת הודו שהיא מתכוונת לייצא מוצרי טילאות למדינות ידידותיות, עולה שאלה לגבי שיתוף הפעולה הטכנו-צבאי בין הודו לישראל - האם הודו צריכה את אישור ישראל למכור טכנולוגיות שפותחו יחד או כאלו שנרכשו מישראל ועברו תהליך של ייצור גרסאות מקומיות?

***
אם הודו, נניח, תרצה לייצא את מערכת הברק 8 לספינות של איראן, שלאחרונה היא מחזקת עמה את היחסים באמצעות פיתוח נמל משותף במטרה לחזק את הנוכחות העסקית של הודו במרכז אסיה, האם ישראל תוכל להפעיל וטו על המכירה?


ומתוך הקישור בגוף הכתבה, ההודאה ההודית:
India to Export Missile Systems to 'Certain' Friendly Nations Press Trust Of India First published: June 18, 2016, 12:04 AM IST | Updated: Yesterday
_____________________________________
I like my islamist extremist like my roasted chicken... dead and fried to the bones
גם לי, גם לי בבקשה תקנו את שגיאות הכתיב

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 19-06-2016, 22:50
צלמית המשתמש של סמוראי
  סמוראי סמוראי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.07.05
הודעות: 1,938
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי 2liviu שמתחילה ב "אשר יגורתי בא לי"

להודו יש תעשיה צבאית בכלל, ותעשיית טילים בפרט, שלא קשורה לישראל ומייצרת מוצרים פרי פיתוח מקומי כבר שנים ארוכות. הטילים שמוזכרים בכתבה המקורית כמועמדים למכירה הם 'ברהמוס' (טיל שיוט) ו'אקאש' (טיל נ"מ), והלקוח הפוטנציאלי שמוזכר הוא ויאטנם ולא איראן. כך שהקפיצה מ'הודו מעוניינת ליצא טילים' ל-'מערכת ברק 8 לספינות של איראן!' היא קצת היסטרית.

קשה לי להאמין שבעסקה בסדר גודל כזה שנדונה במשך שנים, בצד הישראלי לא נתנו את הדעת לאופציה של יצוא ועיגנו הגנות בחוזה. מעבר לעניין הביטחוני, יש כאן קודם כל עניין עסקי כי אני מניח שלמשל רפאל לא מעוניים שהשת"פ שהם יצרו יתחרה בהם מחוץ להודו.
_____________________________________


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:28

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר