28-02-2008, 18:16
|
|
|
חבר מתאריך: 01.06.07
הודעות: 268
|
|
מסעדה צרפתית - "בלזק" , אשדוד.
שמעתי על מסעדה זו מהוריי שביקרו שם , לקחתי ת'חברה ונסענו לפריפריה , עד לאשדוד , פייר , לא התאחזבנו.
המסעדה נמצאת במרכז שכונת וילות פסטרלית ושלווה , על גבעה צופה ליפ ולנמל.
פנים המסעדה מעוצב בסגנון ביסטרו צרפתי קלאסי - רצפת עץ כהה , קירות בז' , שולחנות עטורים במפה לבנה וצנועה , תמונות באווירה צרפתית ומוזיקה צרפתית ברקע . איך שנכנסים למסעדה הריח , אוי הריח הנפלא של המטבח מציף אותך.
מייד כאשר התיישבנו מלצרית חביבה שפנתה בכינויים חביבים ביותר לאורך הארוחה (יקיריי , עלמתי , אדוני - דבר שנראה לי נעלם מהמסעדות) , כאשר ראתה שאנו זוג , ישר הביאה שני נרות לשולחן , ומזגה יין - "על חשבון הבית יקיריי , שיהיה לכם נעים להחליט" , כמובן לא היה יין משובח במיוחד, אבל כמובן לא ציפיתי ליין איכותי , מחווה מאוד יפה. יש לציין כי המסעדה פתוחה אך ורק בערב , והתפריט שלה (שמתעדכן כל הזמן) מותאם לערב יותר. כמנת פתיחה הזמנתי כבדי עוף מתוגנים עם יין לבן וקיווי - ממש מעולה , וחברתי הזמינה גזרת ירקות (נו , צריך לדאוג לגזרה) , יש לציין כי המנות פתיחה זעירות , והן יותר טעימות. עם מנות הפתיחה מגיעות שני לחמניות לסועד , עם גבינות.
הזמנתי שתי כוסות יין , שהומלץ ע"י המלצרית החביבה - יין אדום קברנה סובינו תוצרת צרפת - יקר, אך מעולה ומשתלב טוב עם הארוחה.
למנה עיקרית הזמנתי בויאבז - מנה דרום-צרפתית קלאסית , של ציר דגים עם דג סלמון ומוסר ,שרימס קלאמרי ועם רוצים גם סרטני חוף. (מומלץ על סרטנים) , רק מהריח שלו אפשר להתמודד , הוא מדהים. החברה הזמימה סטייק סינטה עם גבינת ברי - שממומלץ לקחת אותו במדיום , שיוצא כמו חמאה.
לקינוח מומלץ הטארט קוקוס עם הדרים.
סה"כ כולל טיפ יצא לנו , לזוג (בחרנו מנות יקרות יחסית) כ360 ש"ח , ולא היססנו לתת טיפ גבוהה בהרבה מ10% , במלצרית הייתה מעולה.
המסעדה לא זולה , אך יש לציין כי היא אחת מהמסעדות הצרפתיות הטובות בארץ , עם לא הטובה ביותר. ונחשבת כמסעדת גורמה מדרגה גבוהה.
מומלץ בחום!
|