לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-08-2008, 10:18
  G_Zhukov G_Zhukov אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.05.03
הודעות: 2,807
עוד מכה למאמצי הבקרה על התפוצה הגרעינית: המוסכמה נשברה - מאמר של ראובן פדהצור

המוסכמה נשברה
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]

מאת ראובן פדהצור
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]


אפילו על פי הסטנדרטים של הפוליטיקה ההודית, שהשחיתות בה נהפכה לנורמה מקובלת, זה היה תהליך הצבעה מביש. חברי פרלמנט הוסעו מבתי החולים בכיסאות גלגלים, אחרים שוחררו זמנית מבתי הכלא רק כדי שישתתפו בהצבעה, לאחד הפוליטיקאים הובטח ששדה תעופה ייקרא על שם אביו, וכמה חברי פרלמנט ממפלגת האופוזיציה הראשית, BJP (מפלגת בהאראטיה ג'אנאטה - המפלגה ההינדית-לאומית) הגיעו להצבעה עם שקים מלאים שטרות כסף, שבהם ניפנפו בטענה שמפלגת השלטון ניסתה לשחד אותם להצביע בעד עמדתה.

בסופו של דבר ניצחה ממשלתו של ד"ר מנמוהן סינג בהצבעת האי-אמון. 275 חברי הפרלמנט, המונה 543 חברים, הצביעו בעדה, 256 נגדה.

המרכיב האירוני של הפרשה הזאת נעוץ בכך שהוויכוח הפוליטי, שכמעט הפיל את הממשלה, מקורו באישור הסכם הגרעין עם ארה"ב, שלטוב ממנו לא יכולה הודו לצפות. למפלגות האופוזיציה היה חשוב יותר לנגח את הממשלה מאשר לאשר את ההסכם, המעניק להודו מעמד של מדינה גרעינית מוכרת על ידי הקהילה הבינלאומית. על פי ההסכם, שפרטיו סוכמו כבר לפני שנתיים וחצי על ידי הנשיא בוש וראש הממשלה סינג, נהנית הודו מכל ההטבות הכרוכות בכניסה למועדון הגרעיני המכובד בלי להתחייב לשום צעד בכיוון של פירוק נשקה הגרעיני, או אפילו פיקוח עליו.

בשבוע שעבר קיבל ההסכם ההודי-אמריקאי את אישורה של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) שמועצת הנגידים שלה, שבה נציגים של 35 מדינות, אישרה אותו פה אחד. שני אישורים נוספים צריך ההסכם לצלוח כדי שייכנס לתוקף. ב-21 באוגוסט יתכנסו נציגי 45 המדינות החברות ב"קבוצת ספקיות הגרעין" (Nuclear Suppliers Group) כדי לאמצו, ולאחר מכן הוא יאושר על ידי הקונגרס. יש להניח, כי בשני המקרים לא תתעורר התנגדות.

ההסכם יאפשר להודו לרכוש מארה"ב ציוד, טכנולוגיה וידע בתחום הגרעיני האזרחי בפעם הראשונה זה 30 שנים. כך יסתיים בידודה הגרעיני של הודו, שנמשך יותר משלושה עשורים. ואכן, בדיון המתקיים סביב ההסכם בין שתי המדינות מושם הדגש על הבלטת המרכיב האזרחי שלו. הודו תוכל לקדם את תוכניותיה לפיתוח אנרגיה גרעינית כדי לעמוד בדרישות הגדלות של כלכלתה, שהיתה לחמישית בגודלה בעולם. הדבר ימנע ממנה גם את הצורך לרכוש 1.6 מיליארד טונות פחם בארבעת העשורים הבאים, כדי לייצר את החשמל הדרוש לה. כך גם תוגבל במידה רבה פליטת גזי החממה מתת היבשת ההודית.

כל זה כמובן נכון וראוי, אך מה שחשוב עוד יותר בהסכם הגרעיני ההודי-אמריקאי הוא מה שלא נכתב בו. הודו תעמיד אמנם לפיקוח סבא"א 14 כורים גרעיניים ותאפשר לפקחי הסוכנות לבקר בהם, אך היא לא תאפשר להם להיכנס לאף לא אחד משמונת הכורים האחרים שלה, המוגדרים "מתקנים צבאיים". כך תוכל הודו להמשיך ולייצר פצצות גרעיניות בלי הפרעה, תוך שהיא נהנית מגיבוי של הקהילה הבינלאומית, המשלימה עם מעמדה כמעצמה גרעינית מוצהרת. כל זאת בלי שהודו נדרשת להצטרף לאמנה למניעת הפצתו של הנשק הגרעיני (NPT), או להתחייב שלא תבצע בעתיד ניסויים גרעיניים.

שלוש מדינות בלבד לא הצטרפו לאמנה הזאת - הודו, פקיסטאן וישראל - והנורמות שהתפתחו בתחום הגרעיני קבעו, כי מדינות אלה לא יזכו לשיתוף פעולה של מדינות אחרות בתחום האנרגיה הגרעינית האזרחית. ההסכם עם הממשל האמריקאי שבר את המוסכמה הזאת, והודו שנותרה מחוץ ל-NPT, תוכל ליהנות משיתוף פעולה מלא בבניית כורים גרעיניים לצורכי שלום ובייצור אנרגיה גרעינית.

סיבותיו של ממשל בוש, שפעל במרץ בשנים האחרונות לאישור ההסכם עם הודו, נעוצות בהערכה שלפיה על ארה"ב להדק את הקשרים עם הודו, שהופכת לשחקן חשוב בכלכלה ובפוליטיקה העולמיות, ובצורך להעמיד בעלת ברית בדרום אסיה מול כוחה העולה של סין. אך בלי קשר לסיבות אלה - העובדה היא שההסכם משנה את כללי המשחק הגרעיניים. מעתה יכולה כל מדינה השואפת לפתח נשק גרעיני להאמין כי רק אם תצליח להשלים את ייצורו, ארה"ב והקהילה הבינלאומית ישלימו עם ההפרות של כל משטרי מניעת התפוצה, ואפילו יאמצו אותה לחיקם ויעתירו עליה הטבות ושיתופי פעולה גרעיניים. בטהראן, יש להניח, לומדים היטב את פרטי ההסכם ההודי-אמריקאי.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1008278.html

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
_____________________________________
Diplomacy is about surviving until the next century - politics is about surviving until Friday afternoon
Sir
Humphrey Appleby


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 04-08-2008, 21:15
  bertold bertold אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.01.05
הודעות: 1,763
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "bertold, אני מצטער אם קשה לי..."

כמה נקודות
- מועצת הנגדים לא אישרה את ההסכם בין הודו לארה"ב אלא הצביע בעד הסכמה להרחיב פיקוח סבא"א על כורים הודיים במסגרת הסכם בין הודו לסבא"א.

http://www.iaea.org/NewsCenter/News...oard010808.html
ככלל סבא"א תמיד שמחה להרחיב את מספר אובייקטים הנמצאים תחת פיקוח שלה - ועל זה יש באמת קונצנזוס מלא.
במקרה - הסכם בין סבא"א והודו ישמש כאבן דרך לשיתוף פעולה אמריקאי הודי העתידי, אבל זה לא הסכם הודי אמריקאי עצמו.

-התנגדות לצירופה של הודו כמדינה מס' 6 "המוכרת" ב-NPT תהיה בינלאומית כמובן. ישנן מדינות שהיו מעניינות בנשק גרעיני (ואף עסקו בפיתוחו) ובסוף וויתרו עליו כדי מנת לשמור על ה-NPT. אז למה להודו כן ולברזיל, למשל - לא ? על מנת לצרף את הודו כמדינה שישית יש צורך לשנות את הניסוח של ה-NPT ולצורך כך נדרשת הסכמה רחבה ביותר (ראה סעיף 8 של ה-NPT) שלא צפויה להתקבל בקלות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:51

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר