לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי         אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 05-11-2004, 17:55
  TCD TCD אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.04
הודעות: 19
עזרה עם תמונות ומספרים

יש לי את הקוד הבא:
קוד PHP:
<?
header
("Content-type: image/png");
function 
randimg()
{
$rand rand(611111699999);
$im = @imagecreate(5315)
or die(
"Cannot Initialize new GD image stream");
$background_color imagecolorallocate($im255255255);
$text_color imagecolorallocate($im2331414);
$text imagestring($im500"$rand"$text_color);
$ip imagepng($im);
imagedestroy($im);
}
$randimg randimg();
echo 
"<html dir=rtl>
<form method=post action=send.php>
<input type=hidden name=randh value=<? echo 
$rand; ?> />
<font face=arial size=2px>שם:
<input type=text name=name maxlength=15>
<br><br><b>מספר אייסיקיו:</b>
<input type=text name=icq maxlength=9>
<br><br>גיל:
<input type=text name=age maxlength=2>
<br><br>אימייל:
<input type=text name=mail>
<br><br>ספר קצת על עצמך:
<textarea name=short rows=2 cols=30></textarea>
<br>
$randimg
<br>
כתוב את המספר המופיע למעלה:<br>
<input type=text name=rand>
<br><br><input type=submit name=submit value=שלח> 
<INPUT type=reset name=reset value=אפס טופס>
</font>
</form>
</html>"
;
 
?>

הבעיה היא שזה לא יוצר תמונה ושבמקום מספר זה מוציא לי ג'יבריש.
כהעפתי את כל הקוד html זה פעל מצוין אבל ברגע שהכנסתי את הקוד של הטופס עצמו התחילו הבעיות,ניסיתי כבר להפריד בין הhtml לphp,ניסיתי לעשות את הקוד של התמונה הרנדומלית בלי פונקציות,ניסיתי הרבה דברים אבל לא עבד,עבד רק כשהעפתי את הhtml.
אני מניח שהבנתם את הבעיה שלי.
תודה והמשך יום נעים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 05-11-2004, 22:20
  דקל דקל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 20.02.03
הודעות: 2,396
כמה הערות כלליות לגבי הקוד שלך...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי TCD שמתחילה ב "עזרה עם תמונות ומספרים"

כאשר אנו כותבים קוד ב PHP ואנו פותחים את הדף באמצעות הדפדפן, השרת יכול לשלוח לנו כל מיני סוגים של קבצים- על פי מה שה PHP מגדיר.
הסוג הנפוץ ביותר הינו text/html וזה גם מה שה PHP שולח אם לא מגדירים לו אחרת.
אצלך בקוד הוספת את השורה:
קוד PHP:
 header("Content-type: image/png"); 

כלומר- אתה אומר למי שפותר את הקובץ "זהו קובץ תמונה- תציג אותו בהתאם" והדפדפן אמור להבין שהוא צריך עכשיו להציג את זה כתמונה (למרות שהסיומת היא PHP ולא סיומת של תמונה) דוגמא שאתה יכול למצוא לכך היא הסקריפט יומולדת ששימי הכין:
http://www.fresh.co.il/scripts/birt...?date=5/11/2004
(כנס ללינק ותראה מה אתה מקבל)

אז את הטעות הראשונה אני מקווה שהבנת.
נמשיך הלאה- כשאנחנו רוצים להציג תמונה ב HTML אנחנו משתמשים ב
קוד:
<img src="images/image1.jpg">

ולא כמו שאתה עשית.

טעות תחבירית נוספת:
קוד PHP:
 $randimg randimg(); 

אתה מצפה שהפונקציה תחזיר לך משהו ואתה מכניס את המשהו הזה לתוך המשתנה randimg$ אבל בתוך הפונקציה לא החזרת כלום...
קוד PHP:
 function func()
   {
       ...
       ...
       ...
       return 
$var;
   } 

לא רציתי לתת לך את הפיתרון כי אני בטוח שאתה יכול לפתור את זה לבד.
אם אתה עדיין נתקל בבעיות- פשוט תחזור

בהצלחה, דקל
_____________________________________
"מתכנת זה אדם שפותר בעיה שעל קיומה לא ידעת, בדרך שאינך מבין"

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:30

הדף נוצר ב 0.13 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2020 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר