לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 08-09-2008, 09:10
  G_Zhukov G_Zhukov אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.05.03
הודעות: 2,807
הוסר החרם על מכירת ידע גרעיני להודו

הוסר החרם על מכירת ידע גרעיני להודו

מדינות הגרעין אישרו לארה"ב לספק טכנולוגיה להודו, על אף שהיא לא חתמה על האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני

מאת יוסי מלמן

הודו קיבלה אתמול (ראשון) רשות לקנות טכנולוגיה גרעינית בפעם הראשונה זה יותר מ-30 שנה. האישור הוענק להודו על ידי "קבוצת ספקי הגרעין", הגוף הרשמי המייצג 45 מדינות ואמון על מכירת ציוד, ידע, טכנולוגיה וחומרים גרעיניים. הודו מעוניינת לרכוש מארה"ב ציוד וטכנולוגיה שיאפשרו לה לבנות שמונה כורים גרעיניים להפקת חשמל עד שנת 2012.

האישור ניתן להודו לבקשת ארה"ב ולאחר משא ומתן ארוך ושכנוע מספר מדינות שהתנגדו. על פי אמנת "קבוצת ספקי הגרעין", כל החלטה צריכה להתקבל בהסכמה פה אחד של כל החברות. בסוף השבוע שעבר, ערכה הקבוצה דיונים בווינה, במהלכם שוכנעו שלוש המתנגדות האחרונות - אוסטריה, סין וניו זילנד - להצטרף להחלטה. מדובר בהחלטה תקדימית, משום שזו הפעם הראשונה שמדינה שאינה חתומה על האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני (NPT) מקבלת הרשאה כזו. אישור זה יכול להקיש בעתיד גם על מדינות אחרות שאינן חתומות על ה-NPT ואשר על פי מקורות בינלאומיים יש ברשותן נשק גרעיני - כמו פקיסטאן וישראל.

מי שדחפה לקבלת האישור בעבור הודו היתה ארה"ב, שחתמה אתה על הסכם למכירת טכנולוגיה גרעינית. על פי ההסכם, הסכימה הודו לבצע הפרדה מוחלטת בין התוכנית הצבאית שלה לבין תוכנית הגרעין האזרחית שלה. על פי ההסכם, הודו תאפשר לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), לפקח על כל אתר וכל התקדמות בתוכנית הגרעין האזרחית שלה. עם זאת, ההסכם בין הודו לארה"ב עומד בפני שני מכשולים גדולים נוספים - ההתנגדות מבית בשתי המדינות. ההסכם, שהוא פרי עבודה משותפת של נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש וראש ממשלת הודו, נציג מפלגת הקונגרס, מנמוהן סינג, מעורר התנגדות עזה אצל האופוזיציה בהודו, שרואה בכך "כניעה" ופגיעה במעמדה של הודו כמעצמה גרעינית. מפלגת האופוזיציה, "בהראטיה ג'אנאטה", טוענת כי מדובר ב"מלכודת גרעינית" שתביא לבסוף לפיקוח על תוכנית הגרעין הצבאית שלה.

בארה"ב לעומת זאת, ההסכם צריך לקבל את אישור הקונגרס וספק אם יאושרר עד לבחירות בנובמבר, שבעקבותיהם יוחלף הממשל. על אף שנציגי קונגרס רבים משתי המפלגות תומכים בהסכם, הוא מעורר התנגדות ובמקרה שברק אובמה ייבחר לנשיאות, ייתכן שלא יאושרר. ההסכם הוא ביטוי לאסטרטגיה האמריקאית של ממשל בוש, ששאף להעמיק את היחסים עם הודו, כמשקל נגד להתעצמותה של סין ולאיום העתידי של בייג'ין על ואשינגטון.

ההסכם גם מעורר התנגדות עזה בפקיסטאן, שחוששת מפני התעצמותה הגרעינית של שכנתה-יריבתה. חשש נוסף הוא, כי ההסכם יפתח פתח להפצה בלתי מבוקרת של ציוד וטכנולוגיה גרעינית באסיה. לעומת זאת, יש טוענים כי ההסכם עשוי לעודד מדינות גרעיניות אחרות, כמו פקיסטאן, איראן וישראל, להיפתח לפיקוח בינ"ל.

***

1968

הודו מסרבת לחתום על האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני בטענה שהיא מפלה

1974

הודו מבצעת ניסוי גרעיני ראשון ומכיוון שלא חתמה על האמנה מוטלות עליה מגבלות בסחר גרעיני

1998

הודו מבצעת חמישה ניסויים גרעיניים בתגובה לניסוי טיל ארוך טווח בפקיסטאן

2006

נשיא ארה"ב ור"מ הודו מודיעים על שותפות במסגרתה ואשינגטון תסייע להודו לפתח אנרגיה גרעינית

כל הזכויות שמורות ,"הארץ" ©


http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1019086.html
_____________________________________
Diplomacy is about surviving until the next century - politics is about surviving until Friday afternoon
Sir
Humphrey Appleby


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 08-09-2008, 12:53
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,054
נראה שישראל מרוויחה מהתקדים הזה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי G_Zhukov שמתחילה ב "הוסר החרם על מכירת ידע גרעיני להודו"

המצב שבו מדינה המחזיקה בטכנולוגיה גרעינית ושאינה חתומה על האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני תקבל גישה לטכנולוגיה גרעינית מארה"ב טומן בחובו פוטנציאל רב עבור תוכנית הגרעין הישראלית.
זה טיעון נוסף בזכות מניעת איסור העברת טכנולוגיה וציוד גרעינית מארה"ב לישראל, גם אם כזה סיוע לא יקבל אישורים רשמיים שהרי ישראל לא מעוניינת לפעול במישור הגלוי בתחום זה, זה יסייע לקבלת סיוע שכזה באופן לא רשמי ויוריד חסמים.
אבל זו חרב פיפיות, אותו הדבר נכון גם לגבי אירן, פקיסטן ומדינות נוספות, למרות שעד היום האיסור להפצת טכנולוגיה גרעינית לא ממש מנע מהן מלהשיג אותה.

"פרויקט הגרעין הישראלי זכה היום בפריצת דרך היסטורית"


מאת: עומר כרמון


סוכנות האו"ם לאנרגיה אטומית אישרה את הסכם הגרעין בין ארה"ב להודו
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nfc.co.il/img/midBull.jpg]
מומחים צופים כי בעקבות האישור יחתמו ירושלים וושינגטון על הסכם דומה שיאפשר הקמה בישראל של כור גרעיני נוסף
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nfc.co.il/img/midBull.jpg]
חשש: גם האירנים ינצלו התקדים
▪ ▪ ▪
מועצת המנהלים של סוכנות האו"ם לאנרגיה אטומית אישרה (שבת, 6.9.08) את הסכם הגרעין בין הודו לארה"ב.

הודו מחזיקה בנשק גרעיני ולא חתמה על האמנה לאי הפצת נשק גרעיני ולכן נמנע ממנה עד היום לקבל טכנולוגיה גרעינית מתקדמת. לפי פרסומים זרים, מצבן של ישראל ופקיסטן זהה.

לפי ההסכם שאושר היום, הודו תוכל לקבל מעתה טכנולוגיה גרעינית מארה"ב גם מבלי שתאפשר לפקחי האו"ם לבקר בכל מתקניה הגרעיניים, אלא רק באזרחיים שבהם.

כור גרעיני בשבטה

לפי פרסומים זרים, ישראל מנסה שנים רבות לזכות בגישה לטכנולוגיה גרעינית הדרושה לפיתוח פרויקט הגרעין שלה. מכיוון שישראל אינה חתומה על האמנה לאי הפצת נשק גרעיני, נאסר על ארה"ב לסייע לישראל בנושא זה.

לפני שנה נמסר כי ישראל פנתה למספר מדינות המייצאות טכנולוגיה גרעינית כדי שיסייעו לשנות את התקנות הסוכנות לאנרגיה אטומית. ישראל נימקה את הבקשה ברצונה לבנות באזור שבטה כור גרעיני לייצור חשמל.

תקדים עבור ישראל ואירן

לפני חודש פירסמה ממשלת אירן הודעה רשמית בה הביעה התנגדות חריפה לאישור ההסכם בין הודו לארה"ב. האירנים טענו כי ארה"ב מנסה ליצור תקדים עבור ישראל.

מנכ"ל הסוכנות לאנרגיה אטומית, מוחמד אל-ברדעי, הודה כי ההסכם אכן מהווה תקדים שיכשיר את פרויקט הגרעין הישראלי, אולם לדבריו מדובר בצעד הכרחי ופרגמטי שיאפשר לאו"ם לפקח טוב יותר על הפצת הנשק הגרעיני בעולם.

ישנם מומחים המזהירים כי ההסכם החדש טומן בחובו גם סכנות לישראל.

לדבריהם, כעת צפויה סין לחתום על הסכם דומה עם פקיסטן. גם אירן תעשה בסופו של דבר שימוש בתקדים שנוצר, כדי לזכות בטכנולוגיה גרעינית הדרושה לפיתוח פרויקט הגרעין שלה.

לכתבה
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:45

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר