לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 25-12-2008, 22:17
צלמית המשתמש של A_Netanel
  משתמש זכר A_Netanel A_Netanel אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.01
הודעות: 5,735
הבטחתי - סופגניות מצולמות + מתכון

אז כפי שהבטחתי כאן, הכנתי היום סופגניות. והרי הדרך לפניכם עד לתוצאה המתוקה

אתמול ניסיתי להכין לראשונה את הסופגניות, אבל אני מניח שחוסר מזל וחוסר ניסיון בשימוש במיקסר התחברו ויצא לי בצק ממש רטוב דביק ומבאס..
אז היום בניסיון השני למדתי קצת מהטעויות, החלפתי את המתכון והתוצאה יצאה אחלה בחלה.

תודה לאשתי המקסימה והחמודה שעזרה לי בכל התהליך (וגם דגמנה ידים).

שלב ראשון, כל החומרים במיקסר:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שלב שני, להביא בעירבוביה!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שלב שלישי, זה הבצק המבאס שיצא לי אתמול
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שלב רביעי, זה הבצק שיצא לי היום
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שלב חמישי, אחרי רידוד וקריצה:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שלב שישי, טיגון
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שלב שביעי, הזרקת ריבה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שלב שמיני, פיזור אבקת סוכר
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהתמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהתמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שלב תשיעי, שטיפת כלים...
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שלב עשירי, בתיאבון!!!!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


והמתכון, מתוך הספר "על הלחם לבדו" של סמדר זורע ברמק (וגם מואללה! אוכל)
http://food.walla.co.il/?w=/920/828924


מרכיבים לכ-40-50 סופגניות:
1 ק"ג קמח
1/2 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
4 ביצים טרופות
¾ כוס סוכר (150 גרם)
150 גרם חמאה או מרגרינה רכה
3 כפות ברנדי
קליפת לימון מגורדת
2 כוסות חלב חמים (500 מ"ל)

2 ליטר שמן לטיגון עמוק

למילוי: 200 גרם ריבה אדומה רכה
לזריה: אבקת סוכר

אופן הכנה:
1. מנפים לקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים גם את השמרים ומערבבים.

2. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את הביצים, הסוכר, החמאה, הברנדי, קליפת הלימון והחלב, ולשים בקרס לישה במהירות איטית עד שכל החומרים יתאחדו לבצק.

3. ממשיכים ללוש במהירות איטית-בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהבצק מתחיל להיתלש מדפנות הקערה. בתום הלישה הבצק דביק ורך.

4. מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות. (אפשר לשמור במקרר 2-3 ימים ולהוציא ולטגן בכל פעם חלק מכמות הבצק).

5. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, ולשים אותו מעט על משטח מקומח קלות. מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. הבצק צריך להיות קר, אחרת הוא דביק וקשה לעיבוד. אם מכינים את כל הסופגניות בפעם אחת - כדאי לעבד כמות בצק קטנה בכל פעם, כאשר שאר הבצק שמור במקרר.

6. טובלים חותכן עגול או כוס בקוטר 6-8 ס"מ במעט קמח וקורצים עיגולים. מעבירים ומניחים אותם על מגש שטוח מרופד בנייר אפייה (לא משומן ולא מקומח. חשוב להשתמש בנייר אפייה מאיכות טובה או במשטח סיליקון, כדי שהעיגולים לא יידבקו) במרחק כ-5 ס"מ זה מזה. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כ-30-40 דקות.

7. מחממים בסיר 2 ליטר שמן, ומכניסים אל השמן החם (160°) 5-6 סופגניות בכל פעם. מעבירים אותן מהנייר אל הסיר בעדינות, כדי לא לפגוע בתפיחה. אם הבצק נוטה להידבק לידיים, אפשר לקמח מעט את האצבעות.

8. מטגנים בסיר מכוסה במכסה במשך כ-2 דקות, עד שהצד התחתון של הסופגניות ישחים. הופכים ומטגנים את הצד שני ללא מכסה, עד להשחמה.

9. מוציאים את הסופגניות המטוגנות בכף מחוררת, ומניחים אותן על מגש מרופד בנייר סופג.

10. זורים על הסופגניות אבקת סוכר דרך מסננת דקה, ממלאים מזרק או שקית זילוף עם פיה דקה וארוכה בריבה ומזריקים לכל סופגנייה מעט ממנה. מגישים מייד.
_____________________________________
לבלוג שלי - Sandbox

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
Pinky: Ha ha ha ha, Troz!
Brain: What is troz?
Pinky: Why that's Zort in a mirror. Huh huh, Troz!


נערך לאחרונה ע"י A_Netanel בתאריך 25-12-2008 בשעה 22:20.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 26-12-2008, 00:01
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי A_Netanel שמתחילה ב "הבטחתי - סופגניות מצולמות + מתכון"

כבר בתמונה שרואים את הסופגניות המטוגנות שלמות, לפני שבצעת אחת וצילמת אותה גם מבפנים, רואים את הקו הבהיר בין שני החלקים השחומים ומבינים שמדוסר בסופגניה קלה ואוורירית, פשוט סוף הדרך
בחנוכה הזה אכלתי עד כה חצי סופגניה בהרמת כוסית בעבודה וזהו, היום אמרתי לאישתי היקרה שאולי לכבוד שבת נקנה כמה סופגניות מיני ממקום טוב (כי אם כבר מתפתים ומבזבזים קלוריות אז שיהיה שווה ), אחרי התמונות האלו אני כבר לא מתלבט, יהיו סופגניות השבת !

אגב, סחטיין על המזרק הלא שגרתי

_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:19

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר