לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 18-12-2008, 08:34
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.08.05
הודעות: 12,641
צה"ל: מותר לקחת מזון מבתי תושבים במלחמה

אבל לא לעשות חפלות...מים מותר קולה אסור (תביאו מהבית).


http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/...&loc=6&tmp=6864




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/include/img/forms/lheader.png]
צה"ל: מותר לקחת מזון מבתי תושבים במלחמה


לאחר שבמלחמה האחרונה היה מחסור כבד והלוחמים סבלו מרעב החליט הפרקליט הצבאי שבזמן מלחמה מותר לפרוץ לבתים לטובת מזון

אמיר בוחבוט | 18/12/2008 7:56
ברשימת התקלות שליוו את מלחמת לבנון השנייה "מככבת" ההיערכות הלקויה להעברת אספקה סדירה של מזון ומים לכוחות שנמצאו בעומק השטח הלבנוני. התוצאה הייתה בעיית מזון חמורה בקרב הלוחמים, שהביעו את זעמם בתחקירים שנערכו אחרי המלחמה. בעיקר התלוננו על כך שמפקדיהם אסרו עליהם לאכול מהחנויות ומהמקררים של התושבים. אבל עכשיו דואגת הפרקליטות הצבאית שבמלחמה הבאה זה לא יקרה.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/885/519.jpg]
חיילי צה''ל יוצאים משטח לבנון. צילום: רויטרס


מוריס חטואל בן ה-26, שלחם בחטיבת המילואים כרמלי בכפר עייטא אשייב שבדרום לבנון, נפגע במהלך הקרבות ואיבד חברים לנשק. הוא זוכר היטב את הוויכוחים עם מפקדיו על האפשרות לקחת אוכל מבתי התושבים הלבנונים כדי להתמודד עם הרעב שפקד את חבריו.

"המזון נגמר והמפקדים אסרו עלינו לגעת באוכל בבתי התושבים", סיפר. "התוצאה הייתה שיומיים לא אכלנו. מפקד הפלוגה שלנו התווכח איתנו על הנושא הזה כאילו שאנחנו בוזזים. כשהאספקה הגיעה, סגרנו כמעט חמישה ימים בשטח ויצאנו רעבים. היינו כל כך מותשים. צריך להבין שזו מלחמה, לא משימת אבטחת יישובים ביהודה ושומרון".

לדברי חטואל, באחד מהלילות הוא שמע שחוליית לוחמים באיזור עברה על ההנחיות: בזמן שהמפקדים פרשו לישון, החיילים נכנסו לבית לבנוני ובישלו לעצמם סיר אורז.
מים כן - קולה לא
בחודשים האחרונים דנה הפרקליטות הצבאית לעומק בסוגיית אספקת המזון לכוחות הלוחמים. זאת, כחלק ממוכנות צה"ל לאפשרות של מלחמה כוללת ולחימה בעומק שטח האויב במספר חזיתות.

בסופו של דבר הפרקליט הצבאי הראשי, תת אלוף אביחי מנדלבליט, החליט לאשר כי בעת מלחמה מותר לחיילי צה"ל לפרוץ לבתי תושבים או לחנויות שונות לקחת מוצרי מזון ושתייה. לפי מומחים לדין בינלאומי, הנוהל מתקיים בצבאות זרים.

קצין בכיר בפרקליטות הצבאית הסביר את ההחלטה ואמר כי"מפקדים במלחמת לבנון השנייה התכוונו לטוב ועשו רע כשמנעו מהפקודים שלהם לאכול, מחשש שהדבר יצטייר כביזה. מותר ללוחם לקחת מזון כדי להתקיים. זה כולל מזון, שתייה ואפילו דלק. סיגריות? ממש לא. זה לא כולל מותרות".

אתמול אמר אלוף במיל' יורם (יא-יא) יאיר, בתגובה להחלטת הפרקליט הצבאי הראשי: "מלכתחילה לא הייתה ברורה לי ההחלטה של המפקדים במלחמת לבנון השנייה לאסור על החיילים לאכול מבתי התושבים או מהחנויות, למרות שהם היו רעבים".


"אם יש מחסור לא צריכה להיות דילמה"
יאיר, שבמלחמת לבנון הראשונה פיקד על חטיבת הצנחנים ואף כתב על כך את ספרו "אתי מלבנון", אמר כי "בספרי מוזכרים חיילים שעברו ליד חנות מכולת. אחד המפקדים אמר שמותר לקחת בקבוקי מים, אבל לא גזוז ולא קולה. שישתו ולא ייהנו".

עוד הוא הוסיף וסיפר כי "לצורך העניין, לא צריך בכלל את הפרקליט הצבאי הראשי. על פי דין תורה כשאתה כובש עיר זרה, מותר לך לאכול מבתי התושבים כדי להתקיים".

לדבריו, "כשאני הייתי מפקד חטיבה, אף אחד לא שאל אותי. היו לנו מנות קרב כל הזמן ולא התקרבנו לחנויות. אבל אם יש מחסור - לא צריכה להיות דילמה".
_____________________________________
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...."
(ש"י עגנון - חתן פרס נובל)

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה


אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 18-12-2008, 12:33
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי צ'ומפי שמתחילה ב "שיקול הדעת של המפקדים..."

כי צרכי או זכויות האויב, ואזרחיו התומכים בו נמדדים בתקשורת ובכלים בינ"ל, ואז הופכים למטען פוליטי: בין ישראל והקהילה הבינ"ל, בין פוליטיקאים, בין גנרלים שרוצים להיות פוליטיקאים, ובין מג"דים ומ"פ שמרכיבים את הצבא של הגנרל שרוצה להיות פוליטיקאי.

שני פתרונות אפשריים:
א. פירסום קוד מלחמה ברור וריאלי, ולגבות חיילים ומפקדים למולו. כלומר, אנחנו קובעים את החוק ואנחנו שופטים את עצמינו לפי אותו חוק, ושכל האחרים, קהילה בינ"ל, אופוזיציה יפת נפש, משפטנים רודפי קידום, יעשו שמניות באויר.

ב. לחייב את המפקדים, הפוליטיקאים, המישפטנים וכל מי שמעורב בפקודות המוזרות למינהן, לאחריות על מצב החיילים או האזרחים שלנו. שאסור יהיה לקחת את הרעב או היעדר התנאים של חיילים או הפגזות העורף, כמובן מאיליו שעל כולם להשלים איתו.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 20-12-2008, 02:06
  TemporaryName TemporaryName אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.08.08
הודעות: 62
אינני יודע מה הם "חשבו לעצמם". אך,
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי צ'ומפי שמתחילה ב "שיקול הדעת של המפקדים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
שיקול הדעת של המפקדים "שהתכוונו לטוב ועשו רע" מטריד אותי מאוד. ממש מדיר שינה. מה הם חשבו לעצמם?
אך הרשה נא לי דוגמה ממקור ראשון: במבצא שלום הגליל נשלחתי לעזור לגדוד של האגד. שם היה מצב הפוך: היו גנבות רבות מכל וכל, החל ממזון, ממתקים, מכשירי אלטרוניקה, זאת הייתה תקופת הוידאו (קסטות), ועד נשק. החל מן החילים, ומשקים ובידיעה שבשתיקה של הקח"ש. לניידת החלפים... נוספו כל מני תוספות חסרות מק"ט (צהלי). מעין מיני סדום ואמורה. אולי זה התפתח בגלל הלחצים הנפשיים הכרוכים בשהייה ממושכת בשטח לאחר הרבא שבועות ללא יציאות? אך התוצאות בהחלט לא היו חיוביות. כנראה שהמצב ביחידה זו לא היה חריג ןלא נסתר מעיני הרשויות - השוטרים הצבאיים בשער פטמה דמו למכס "לכל דבר" שמעתי שמכשירי וידאו נזרקו מרכבים בהתקרבם לגבול.

אם היה ניתן לחיילים (במיוחד הצעירים) לקחת דבר כל שהוא, היה צורך בהשגחה די צמודה להבטיח שידעו "איפה לעצור"
. אין זה מקומי להצדיק או לא, רק הבאתי דוגמה למה קורא כשיש אפשרויות ואין פיקוח.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 19-12-2008, 23:07
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.05
הודעות: 2,901
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי SORD FISH שמתחילה ב "איך אומרים במלחמה אין חוקים, את מי זה מעניין החוק הזה"

לא היתה שום בעיה לוגיסטית. הדרגים המנהלתיים הביאו את האספקה עד הגבול בצורה נאותה.
הבעיה היתה מבצעית לחלוטין.
לא יתכן ובלתי מתקבל על הדעת שמסגרת מתמרנת לא תביא בחשבון שהיא מתקיימת על משאבים מתכלים:
מים, אוכל, דלק, תחמושת, חלקי חילוף.
גם אם הכוח הוא יחידת סכינאים (שלא יורה ואין להם מעצורים) הם חייבים לשתות ולאכול.

אם מפקד האוגדה לא מבין מה זה דרגים, אם מפקד חטיבה לא יודע מה זה סעיף מנהלה בפקודת המבצע, אם מפקד הגדוד לא הגדיר מה יעשה מ"פ המפקדה, אין להם מה להתלונן על ואדים, נהג משאית "מאן" עמוסה בבקבוקי מים מוסמך 02 ובלי נשק שנוסע על כביש הגדר ועוצר ליד שער הגבול כי אמרו להביא עד לשם את האספקה.

אז- שלא יעבדו עליכם!
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'


נערך לאחרונה ע"י רגב06 בתאריך 19-12-2008 בשעה 23:12.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 19-12-2008, 18:21
צלמית המשתמש של Gilgamesh
  Gilgamesh Gilgamesh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 3,819
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי freedom_fighter שמתחילה ב "מענין אם זה נותן אור ירוק לדרגי הלוגיסטיקה להתנער סופית מאחריותם לאספקת הדרג הלוחם..."

ומה הקקשר בין השניים?
אם אתה חולה ואתה מעדיף את בי"ח הדסה, אבל רמב"ם יותר קרוב... לאיזה תלך? תתעקש על רמב"ם, ותתעקש על ד"ר כוהן שבדיוק יצא לכנס רפואי בהוואי, במקום פרופ' לוי שמומחה באותו הסינדרום שיש לך, זה עם ההפרשות המגעילות, הרעידות וההזיות... D-:

אותו הדבר עם אוכל בזמן מלחמה. זה עדיין יחשב תכנון למופת אם איש הלוגיסטיקה קובע שתתספק את עצמך מהמזון במחסן ההוא, מהמים בברז שם ובתחמושת של האויב במקום שאשקיע משאבים יקרים של הצבא בזמן מלחמה כדי לתספק אותו בעומק השטח עם תוצרת הארץ. זה לא בריכה מאחריות. האחריות של איש הלוגיסטיקה היא לתכנן את האספקה, ולא רק לחשוב איך להוביל אותה.

לא הימצאתי שום דבר. רפו"ל ז"ל, היה מאמין גדול במסורת סאן טסו של לכוון את הרקטות והתותחים שלל לכיוון בעליהם המקוריים.
_____________________________________
"כדי להכות באויב יש למלא את החיילים בחימה [על האויב]"
על החיילים להאמין בצדקת הטיעון למלחמה".
סון טסו - אומנות המלחמה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 19-12-2008, 18:45
  freedom_fighter freedom_fighter אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.01.06
הודעות: 1,234
ההבדל גדול
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "ומה הקקשר בין השניים? אם..."

אני מקווה שכתבת בציניות...
יש הבדל גדול בין לכבוש שטח, לתפוש ציוד אויב שלל, ולהשתמש בו נגד האויב (לגיטימי לחלוטין), ובין לסמוך על זה שתשתמש באוכל שתמצא במחסן של עבד-אל-קאדר מכפר באדר.
זה בדיוק ההבדל בין לקיחת אחריות לליהיה בסדר, סמוך ושות'.
החשש שלי הוא שלא מדובר רק באישור לפעול באופנים מסוימים בעת מצוקה (לגיטימי לגמרי), אלא שמדובר בהמשך של מדיניות מתעצמת של הפרטה, משהו בסגנון "בחרת להיות לוחם, בחרת להגיע לשדה הקרב, בחרת להיות בשטח- תסתדר לבד על בסיס מה שתמצא כבר, זבש"ך, לא זבש"י כאיש לוגיסטיקה. תבוא לגבול ניתן לך משתרוצה...".
נשמע מופרך? זה בדיוק מה שהיה בלבנון 2006.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 19-12-2008, 19:47
  noamlaw noamlaw אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.08.06
הודעות: 3,778
והחוק
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי freedom_fighter שמתחילה ב "ההבדל גדול"

כיבוד חוקי ונוהגי מלחמה - האג II - אסור לקחת או לגעת או להשמיד רכוש של הנכבשים אלא אם הדבר דרוש על ידי המלחמה.


CONVENTION WITH RESPECT TO THE LAWS AND CUSTOMS OF WAR ON LAND (HAGUE, II) (29 July 1899)


Article 23

Besides the prohibitions provided by special Conventions, it is especially prohibited:--

To employ poison or poisoned arms;

To kill or wound treacherously individuals belonging to the hostile nation or army;

To kill or wound an enemy who, having laid down arms, or having no longer means of defence, has surrendered at discretion;

To declare that no quarter will be given;

To employ arms, projectiles, or material of a nature to cause superfluous injury;

To make improper use of a flag of truce, the national flag, or military ensigns and the enemy's uniform, as well as the distinctive badges of the Geneva Convention;

To destroy or seize the enemy's property, unless such destruction or seizure be imperatively demanded by the necessities of war.



ENTERED INTO FORCE: 26 January 1910

[TRANSLATION]

IV

CONVENTION RESPECTING THE LAWS AND CUSTOMS OF WAR ON LAND


SECTION III
MILITARY AUTHORITY OVER THE TERRITORY
OF THE HOSTILE STATE


Art. 46.

Family honour and rights, the lives of persons, and private property, as well as religious convictions and practice, must be respected.
Private property cannot be confiscated
_____________________________________


נערך לאחרונה ע"י noamlaw בתאריך 19-12-2008 בשעה 19:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:33

הדף נוצר ב 0.12 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר