25-11-2008, 09:02
|
מנהל פורום מילואים (במיל.)
|
|
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
|
|
1 קופסה גבנית מרוסקות מסוננות, או (מה שעדיף) 4 עגבניות גדולות ורכות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות.
3 שיני שום קצוצות דק
1 בצל בינוני
שמן זית (כרבע כוס)
עלים מכמה ענפי אורגנו טרי, שטופים וקצוצים
עלים מחצי ענף רוזמרין טרי, שטופים וקצוצים
חבילת עגבניות מיובשות (אפשר משומרות בשמן), חתוכות
זיתים שחורים לחים (לא מושחרים!), מגולענים וחתוכים
קצת מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור
הוראות:
מחממים את שמן הזית במחבת כבדה, על אש נמוכה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על חום נמוך במשך כ-3 דקות, עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את הרוזמרין והאורגנו, ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את העגבניות, מגבירים את החום (לחום בינוני-גבוה) ומערבבים. מוסיפים את הזיתים והעגבניות המיובשות ומבשלים במשך כ-5 דקות. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ו(מעט)פפריקה.
ניתן להוסיף בשלב זה את הפסטה המבושלת למחבת, או שמוזגים מהרוטב על הפסטה המוכנה.
ניתן לגוון את המתכון באלף ואחת דרכים - מהוספת קופסת רסק עגבניות (למרקם חלק יותר), דרך החלפת הירקות או צמחי התבלין ועד להוספת פלפל חריף.
בתאבון!
נערך לאחרונה ע"י shlomz בתאריך 25-11-2008 בשעה 09:09.
|