19-01-2009, 07:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,159
|
|
סיפור איתך........
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מריאל
אני אוהבת מרק נמס בעבודה, אבל התזונאי שלי אסר עלי לשתות אבקות מרק למיניהן (כולל אלה שמבשלים) בגלל שיש בהם שמן/שומן מעובד וזה דופק את העצבים והכבד.
הנ"ל קשקוש מוחלט! כמה שומן כבר יש בכפית אבקת מרק? ושמן גם כשהוא מעובד - אינו משפיע כך.
אז אני מחפשת תחליף טבעי, אולי איזו תמצית שאפשר להכין בבית ולשים טיפונת בכוס, להוסיף מים חמים ולהנות ממרק. זה צריך להיות פרווה, מתובלן, טעים, מלוח.
ראשית - ההגדרה לא עונה בשום צורה לזו של מרק! הייתי קורא לזה "חליטה" וזה הרבה יותר קרוב לתה מאשר למרק.
שנית - המגבלות שאת מגבילה: גם פרווה, גם טבעי (להבדיל ממה?), גם מתובלן, גם מלוח ועוד בנוסף לכל - טעים???
בינתיים מה שהגעתי אליו זה לעשות תמצית שיש בה כורכום, מלח, עירית - לבשל ולשמור בבקבוקון ולקחת לעבודה.
אבל מה אוכל עוד להוסיף כדי שזה יהיה טעים? יש תבלינים או צמחי תבלין שאפשר להוסיף וימליחו ויוסיפו טעם טוב?
|
חסר לי קצת מידע על מה שאת אוהבת. מה עמדתך בקשר לבאים: פטרוזיליה, כוסברה, כמון מזרחי, זרעי כמון, זרעי שומר, עלי סלרי, בהרט, סומק, שום, לואיזה, אורגנו?
האם את מגבילה את עצמך מבחינה קלורית?
האם את צמחונית אדוקה או שאפשר להציע משהו מן החי?
האם יש לך צרכים דיאטטיים מיוחדים?
האם הנוזל שאת רוצה לשתות (מהעדר הגדרה יותר טובה) חייב להיות מיים עם טעם, או שאפשר להוסיף להם משהו לעיבוי הנוזל ו/או תוספות מוצקות משהו?
לאחר כל אלה, יתכן ואפשר יהיה לתת לך רעיונות, אך נרא לי שלהחליף את התזונאי שלך זה בעדיפות עליונה, כי יש לי רושם מסויים שהנושא האמיתי שעליו אנחנו דנים כאן אינו "הדוניזם קולינארי" אלא "אנורקסיה נרבוזה".
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 19-01-2009 בשעה 07:09.
|