לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 23-12-2008, 07:42
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
כפטריות לאחר הגשם

ארניות



עבדכם הנאמן גר ליד יער עם הרבה אורנים. זה מקום שבו אחרי כל גשם צצות להן הפטריות, ממש כפטריות לאחר הגשם..........

אלה הן הארניות הכתומות, שיכולות להגיע לגודל של עד 20 ס"מ. אני שולח לא פעם את הדור הצעיר, ואלה חוזרים חיש קל עם 2-3 קילו פטריות רעננות. לא כדאי אפילו לנגוע בגדולות. עדיף לאסוף את הבינוניות והקטנות. אלה דורשות ניקוי ממחטי האורן הדבקות בהן, רחיצה מהריר המצפה את הכובע, וקטיעת הרגל שהייתה באדמה. לאחר כל אלה, אתה חותך אותן לחתיכות וניגש לבישול.

הפעם – מאכל קדירה בבישול איטי:



החומרים



קילו ארניות מנוקות וחתוכות לחתיכות של 2X2 ס"מ.

בצל גדול קצוץ גס

שני גזרים

שני שורשי פטרוזיליה

צרור עלי פטרוזיליה

שורש סלרי

קילו בשר בקר רזה (למשל כתף)

כוס גריסי פנינה

שלושה תפוחי אדמה גדולים

שמן זית

מלח פלפל

שתים – שלוש שיני שום קצוצות

כף אבקת מרק פטריות

4 כוסות מים



ההכנה



בסיר גדול טגן את הבצל והפטריות עד שהבצל יהיה שקוף

הוסף את כל יתר המרכיבים כאשר הירקות והבשר חתוכים לקוביות.

הבא לרתיחה, הנמך את האש ובשל מכוסה במשך שעתיים. הוסף מים לפי הצורך. התבשיל מוכן כשהבשר רך. הוצא את צרור הפטרוזיליה, הגש חם לשולחן עם לחם שחור טרי. מי שרוצה להוסיף לתבשיל כוס יין אדום יבש – שינסה. הוא לא יתאכזב.


נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 23-12-2008 בשעה 07:44.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 23-12-2008, 08:16
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
צר לי לחלוק עלייך.....
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "רק הערה. אם כאשר קוטפים את..."

........אבל עניין חיתוך הרגל בעת איסוף הפטריות הוא בגדר אגדה. זה רק מקל על איסופן של פטריות עם רגל עמוקה באדמה. למעשה, מה שאנחנו מכנים "פטריה" איננו אלא גוף הפרי (FRUITING BODY) העל קרקעי של הפטריה, שנועד לצורך ריבוי והפצה, ע"י ייצור ופיזור נבגים. עיקר הפטריה, התפטיר, הוא תת קרקעי, ובמקרה זה חי חיי סימביוזה עם שורשי הפונדקאי, שוב במקרה הזה - עם האורן. לתופעה הספציפית הזו קוראים "מיקוריזה". התפטיר הוא בד"כ הרבה הרבה יותר מסיבי מהחלק העל קרקעי, אך הוא לא נראה בקלות היות והוא עמוק באדמה, ומפוזר כרשת קורים על שטח גדול. בין אם קיצצת את הרגל ובין אם לא, בהיווצר התנאים הנכונים - תופענה הפטריות. אם תקחי ארניות בשלות ותפזרי אותן בחלקת אורנים, יש סיכוי "להדביק" את החלקה החדשה בארניות, אם כי הופעת פטריות אכילות יכולה לקחת כמה שנים.
.......ואלה היו 72 שניות על המיקולוגיה של הארניות!

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 23-12-2008 בשעה 08:18.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 29-12-2008, 08:08
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "צר לי לחלוק עלייך....."

כל מה שכתבת נכון, אבל.....
מכיוון ש"גוף הפרי" שיוצרות פטריות הכובע הוא בעצם הדרך שלהן להתרבות, רצוי להשאיר חלקים מאותו גוף (עדיף את הנקבובים ולא את הרגל, אחרי שמנקים את הפטריה). בייחוד מכיוון שהפטריות תלויות בלחות, וללא נבגים, קיים סיכוי לא רע שהתפטיר בקרקע ימות בקיץ הישראלי. השארת התפטיר בקרקע ממש לא מחייבת יצירה של פטריה בשנה הבאה..... רשת הקורים מתפזרת על שטח שבין 10-15 ס"מ, ולא עד כדי כך עמוק בקרקע. היחס בין ארניות לאורנים לא ברור עד היום. מיקוריזה הוא מקרה בו פטריה בוודאות מועילה לצמח. במקרה הזה - לא ידוע כיצד הארניה מועילה לאורן....
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 22-01-2009, 17:28
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,735
משום מה האשכול הזה "חמק" ממני עד כה....
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "תיקון נוסף"

בילדותי היו לנו שכנים שיחד איתם היינו נוסעים בשבתות שלאחר הגשם ליער בן שמן וקוטפים יחד ארניות, אני זוכר זאת כחוויה נהדרת !

היום לא נראה לי שאדע להבחין במדויק מי היא ארנייה ומי היא לא וזה קצת מפחיד אותי !
עם זאת כחובב פטריות מושבע נראה לי שאנצל את המתכון שהבאת לטובת בישול יחד עם פטריה מזן אחר מאלה אשר נמכרות במרכולים.

ובכלל, פטריות לדעתי הן דבר מעניין כשלעצמו !
הצורה שלהן כל כך משונה, אופן הגידול, הטעם....הכל כל כך משונה...
אגב - קראתי בעבר שיש להן גם סגולות רפואיות/בריאותיות שבחלקן הגדול עדיין כלל לא נחקר מדעית...


אגב 2 - קיימות בכלל פטריות כמו באגדות?...
אלה עם הכיפה האדומה והנקודות הלבנות?....
אני שואל ברצינות....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 26-12-2008, 10:36
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "איזה כיף זה שיש ככה פטריות..."

תמיד אני בצד שמקלקל את השמחה, אבל שמעתי לאחרונה על אמא ובת מאזור נתניה שהלכו לקטוף פטריות וקטפו את הפטריות הלא נכונות ואכלו וקיבלו הרעלה חמורה שהרסה להם את הכבד במהירות כמעט לרמה בלתי הפיכה ורק טיפול חדשני באיכילוב (כמדומני) שכמעט ולא נוסה על בני אדם נוסה עליהן מאחר ודינן כבר נגזר והן ניצלו לבסוף.
אינני זוכר היכן שמעתי את זה אבל זה לא סיפור בדיוני כלל וכלל.

אני אישית לא יודע להבחין בין פטריות, לכן מעולם לא קטפתי פטריה ב"שטח" ואכלתי אותה.
יש לנקוט משנה זהירות ורק מי שבאמת מבין שיגש ויקטוף.
לכן הייתי מוסיף תמונות להמלצה שכזו, ואם אין תמונות אמיתיות מהשטח אז לפחות תמונה אמיתית מהאינטרנט.
חבל להסתבך בצרות בריאותיות בשביל להכין מרק פטריות מהטבע.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:00

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר