19-01-2009, 07:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,159
|
|
מי צריך חציל בטעם כבד?
מי צריך חציל בטעם כבד, אם יש כבד בטעם חציל?
החומרים (לשלושה – ארבעה סועדים):
חצי ק"ג כבד עגל
בצל גדול
שני חצילים בינוניים
שום
פלפל
שמן זית
רוטב סויה
ההכנה:
קלף וקצץ את הבצל קיצוץ בינוני, וטגן בשמן זית עד שקיפות.
קלף את החצילים וחתוך לקוביות, והוסף לבצל המטוגן, והמשך לטגן על אש בינונית תוך ערבוב לסירוגין.
חתוך את הכבד לקוביות, וצרף לנ"ל בערך באמצע הטיגון של החצילים, כי הכבד צריך טיגון קל בלבד על מנת שלא יתקשה. ממש בשניות האחרונות – הוסף 3-4 שיני שום מעוכות ושתים – שלוש כפות רוטב סויה. ערבב היטב, טגן עוד קצת והורד מן האש. המלח ופלפל לפי הטעם. הגש חם.
חלופה – אם ברצונך לעבות את התבשיל (ז"א נחתו עליך עוד שני אורחים ללא הודעה מוקדמת...) – קח שני תפוחי אדמה בינוניים, חתוך לקוביות של כ-1 ס"מ, בשל בישול קצר במי מלח, עד שמתחילים להתרכך, סנן, העבר למחבת עם שמן לוהט וטגן עד הזהבה. ערבב עם הנ"ל
ומה ליד?
אם נקעה נפשך מברוקולי מאודה או כרובית ללוחמת גזים, הרי לך שתי חלופות פשוטות, טעימות ומהירות:
א. סלט גזר קולרבי ושורש סלרי. (אפשר גם לוותר על הקולרבי, או להחליפו בלפת או בצנון). קלף את המרכיבים, גרד על פומפייה גסה, המלח היטב, ותן לזה לעמוד כחצי שעה. סחוט את המיץ הנפרש, ערבב עם קצת שמן זית משובח, שתי כפות מיץ לימון ופלפל לבן – והגש.
ב. קח לך שקית פול ירוק קפוא (או טרי) ובשל לך את הכמות הרצויה, בישול קצר. (חלופה לפול ירוק: שעועית ירוקה או צהובה, במיה ירוקה). ערבב שמן זית, מיץ לימון, פטרוזיליה קצוצה, וקצת נענע קצוצה עם שום כתוש, מלח ופלפל, ערבב עם הפול – והגש. אם אצה לך הדרך – ערבב כף מיונז בכפית חרדל, פלפל שחור ו/או פלפל חריף קטן וקצוץ – וערבב עם הפול. אפשרות נוספת לרוטב – כף טחינה גולמית מעורבבת עם קצת מים, מיץ לימון ומלח. לאמיצים – אפשר להוסיף לתיבול שורש חזרת מגורר דק.
|