לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-01-2009, 13:13
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
 
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
כתבה 10 מסעדות הבשר הטובות בעולם

10 מסעדות הבשר הטובות בעולם

בשיקאגו מחכה לכם הסטייק שפרנק סינטרה נהג לאכול, במונטריאול תוכלו ליהנות מפילה מיניון במסעדה יהודית, אך לא ממש כשרה ובפריז מחכה לכם מסעדה המציעה רק שתי מנות, של בשר אלא מה? הנה 10 מסעדות הבשר הטובות בעולם

ynet


בין אם אתם נמנים עם אלה שמעדיפים שיפודים עם טחינה, ובין אם אתם מאלה שאוהבים את הבשר שלהם עשוי על ידי שף מיומן במסעדת יוקרה - ובעיקר אם אתם מהסוג שאוהב גם וגם, יש עוד כמה מסעדות בשר שכדאי לכם לבקר בהן. נכון, ביקור בהן יעלה לא מעט כסף וכולן נמצאות מעבר לים, אבל קרניבורים אמיתיים לא יתנו לעובדות פעוטות שכאלה לעמוד בדרכם לסטייק עסיסי.

הנה 10 מסעדות הבשר הטובות בעולם, לפי מגזין פורבס:

"פיטר לוגר", ברוקלין

מסעדת "פיטר לוגר" כבר מזמן הפכה למוסד בתחום הבשר, והיא פועלת מאז שנת 1887. המסעדה ממוקמת מתחת לגשר ויליאמסבורג בברוקלין, מרחק של 15 דקות נסיעה מאיזור המסחר של מנהטן. הסטייקים הזוגיים של המסעדה הפכו לאגדה ומוגשים בצלחות רותחות בליווי רוטב עתיר שומן ובתוספת סלט עגבניות ובצל, צ'יפס ומתאבן בייקון שזכה אף הוא לשבחים רבים. כשמדברים על ארוחה של אלופים, מתכוונים לסטייק של פיטר לוגר.

מחיר סטייק לשניים: 81.90 דולר.


"ג'ין וג'יאורגטי", שיקאגו

מה יותר קלאסי מאשר להתחיל ארוחה טובה עם "סלט זבל"? ככה לפחות חושבים במסעדת "ג'ין וג'יאורגטי" בשיקאגו, שמגישה מנה ראשונה בשם הזה, הכוללת שרימפס, סלמי, גבינה, פפרוני וירקות, המשתלבים למעין אנטיפסטי אמריקני. לאחר מכן מגיע הסטייק, מלווה בפרוסות תפוחי אדמה והרבה לחם איטלקי שנאפה במקום, והכל בתוך חלל מעוצב שמסביר למה פרנק סינטרה הפך את המסעדה למקום עצירה קבוע.

מחיר לסטייק טיבון: 42.75 דולר.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/28102008/1785178/18027447_wa.jpg]


מהו סטייק ללא תפוחי אדמה? (צילום: index open)



"לה צ'ארה", בואנוס אייריס

אם בקר הוא סוג של דת בארגנטינה, אז מסעדת "לה צ'ארה" יכולה בהחלט להיות אחת מהמקדשים. בכניסה למסעדה ניצבת פרה מפוחלצת והתפריט מוקדש כולו לקלאסיקות ארגנטינאיות כמו bife de chorizo (גרסה ארגנטינאית לסינטה), סירלויין וטנדרלויין. הסטייקים מוגשים עם אמפנדס ומבחר רב של סלטים, בינהם סלט של חסה, אשכולית, אגס, תפוח, תפוז, ענבים, סלרי, אגוזים ומיונז. למרות שארוחה בלה צ'ארה לא זולה מאוד, היא בהחלט זולה, יחסית לתמורה, למה שהיתה עולה לכם בארצות הברית.

מחיר ארוחה מלאה: 35-45 דולר.



"מוייש'ס", מונטריאול

הקהילה היהודית במונטריאול שבקנדה, לא סיפקה לעולם רק את ליאונרד כהן, מרדכי ריצ'לר, וויליאם שאטנר, אלא גם את מסעדת הבשר המשובחת "מוייש'ס" (אין קשר לחברת ההובלות). התפריט הלא כשר מציע קוקטייל שרימפס שיתלווה לסטייק טיבון, או פילה מיניון, אבל יש גם מנות מסורתיות מהמהטבח היהודי כמו לאטקס, ווארייניקס. השירות, כמו במסעדות רבות כאן בארצנו הקטנה, איטי להחריד, אבל העיצוב הקלאסי של המקום ותפריט היין הנרחב, מפצים על החסרונות.

מחיר לפילה מיניון: 27 דולר.



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/28102008/1785171/18027457_wa.jpg]


שירות כמו בישראל? (צילום: index open)



"לה סרבו", פריז

"לה סרבו" הוא בר יין זעיר, הממוקם בפינה מוזרה ברובע ה-14 בפריז. תשכחו מלאכול כאן ארוחה בשבת בערב, כי ככל הנראה המקום יהיה סגור - בלה סרבו עושים דברים קצת אחרת. מנות צמחוניות, למשל, לא תמצאו שם, ולמעשה חוץ מיין, תוכלו לבחור מתוך שתי מנות בלבד: פריים ריב לזוג, שמגיע עם צ'יפס שעשוי בצורה מושלמת ופלטת בשרים. כנראה שכל תוספת אחרת פשוט היתה מיותרת.

מחיר פריים ריב לזוג: 117.5 דולר.



"מתחם האוכל של דו", גרינוויל - מיסיסיפי

למרות שמיסיסיפי מפורסמת יותר בזכות הברביקיו שלה, מאשר בזכות הסטייקים שלה, "מתחם האוכל של דו" מפורסמת לא פחות מהברביקיו. המקום נוסד בשנת 1941, על חורבותיה של חנות מכולת, ומאז זכה לתהילה רבה בזכות הסטייקים הלוהטים שלו. בשנת 2007 המסעדה הוכרזה כ"אחד המקומות הקלאסיים ביותר בארצות הברית", על ידי ארגון "ג'יימס בראד" - ארגון ללא מטרות רווח שמקדם את עולם הקולינריה. גם מגזין אמריקני הגדיר את המסעדה כאחד המקומות הכי טובים לאכול בהם באמריקה, אבל כך או כך, עיקר הקסם של המקום נובע מהסביבה הפשוטה ומתוספת הטאמלה שמתלווה לבשר - גם היא מנה מפורסמת של מיסיסיפי.

מחיר סטייק ריב איי: 33 דולר.



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/28102008/1785173/20830227_wa.jpg]


הכי קלאסי בארצות הברית (צילום: index open)



"טרטורייה סוסטאנזה", פירנצה

סוסטאנזה היא הטרטורייה (מסעדה איטלקית עממית) הוותיקה ביותר בפירנצה, והוקמה בשנת 1869. השולחנות המאסיביים של המסעדה הקנו לה את הכינוי "האבוס", ולמרות שכמו מסעדות ותיקות אחרות, היום היא כבר בעיקר מלכודת תיירים, האוכל עדיין פנומנלי. אחת המנות המפורסמות במקום היא של חזות עוף מטוגנים בחמאה, וקחו בחשבון שאת הסטייקים מגישים לרוב בעובי של 8 סנטימטרים.

מחיר לארוחה שלמה: 20-30 דולר.



"סטריפ-סטייק", לאס וגאס

שף מישל מינה משתייך לאוהדים המושבעים של בשר הקובה. בראיון לעיתון "סן פרנסיסקו כרוניקל" אמר השף כי הוא נהנה למלא את המסעדה באנשים ולתת להם חומר גלם נהדר בצורה מאוד פשוטה. ואכן, ב"סטריפ-סטייק" מטגנים את הסטייקים בחמאה והתפריט מציע בקר קובה אמריקני, לצד הקובה המקורי שמגיע מיפן.

מחיר ל-220 גרם בקר קובה אמריקני: 64 דולר. מחיר ל-170 גרם בקר קובה יפני: 170 דולר.



"פורקאו", ריו דה ז'נרו

למרות שתרגום השם "פורקאו" הוא חזיר, מסעדת הרודיזיו (אכול ככל יכולתך) הזו מתמקדת דווקא בבקר, ומאחר שהיא כל כך מוצלחת, יש לה כבר סניפים בניו יורק ובמיאמי. המנה שכדאי לכם להזמין, אם אתם מגיעים למקום, היא פילה מיניון מגולגל בבייקון. עוד אפשרויות הן סירליון, ראמפ סטייק, צלעות טלה, עוף, דגים ועוד ועוד. את הרודזיו מלווה בר סלטים שכולל את הסושי הברזילאי הביזארי. ואף מילה על סושי סמבה.

מחיר לרודיזיו: 40 דולר.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/28102008/1785169/16543854_wa.jpg]


שילוב שכיח. סטייק ושרימפס (צילום: index open)



"ג'ס וג'ים", קנזס סיטי - מיזורי

מסעדת "ג'ס וג'ים" פועלת כבר משנת 1938, והפכה להיות אב-טיפוס למסעדות הבשר של דרום-מרכז ארצות הברית. את הסטייק תוכלו לקבל עם תוספת של זנב לובסטר, שרימפס בחמאה ושום, או שרימפס מטוגן, וכל נתחי הבשר מגיעים עטופים בבייקון. תוספות נוספות וקצת מיושנות הן פטריות בחמאה, עגבניות אפויות ושעועית ירוקה, אבל תפריט היינות מציע הפתעות מעניינות, ובכלל - המקום כולו נראה כאילו שוגר אלינו אי שם מהעבר, אבל באופן הכי טוב שיכול להיות.

מחיר סטייק שמשקלו קצת יותר מ-700 גרם: 40 דולר.

http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/Arti...3654859,00.html


_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 26-01-2009, 16:54
  irir irir אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 2,238
הכותרת המקורית מאוד יומרנית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "10 מסעדות הבשר הטובות בעולם"

אני משוכנע שהכותב המקורי לא היה בכל מיני מקומות נידחים בהם מגישים מנות בשר נפלאות. ובנוסף הערה: כמובן שהבסיס לארוחה בשרית חייב להיות בשר מעולה, אבל גם המקום והאווירה תורמים רבות להרגשה שאכלתי ארוחה נהדרת (ולא הכי טובה בעולם).

שני סיפורים קטנים מהעבר על ארוחות שלא שכחתי. סיכוי סביר שהמקומות בהם מדובר כבר לא קיימים.

1. אשתי ואני ערכנו טיול מסן פרנסיסקו עד דנבר עם ביקור ברב הפארקים שבדרך (מסלול מומלץ מאד לאוהבי טבע, וגם למהמרים - לאס וגאס בדרך ...).

באחד מהימים הגענו בערב (עייפים אך מרוצים) לסנט ג'ורג' נבדה, שם ישבנו לאכל ליד חלון ענק במסעדה של מלון שישב על גבעה גדולה. המסעדה השקיפה על העיירה המוארת שמתחתיה. קבלנו סטייק נהדר וקערת ירקות טריים ענקית (הכילה סוגי ירקות כמו שצריך ולא כמו שנהוג בדרך כלל בארה"ב).

2. יצא לי לשהות כשבוע במלון בעיירה לקסינגטון ליד בוסטון. במלון היה בר אשר בו אכלתי ארוחות ערב. בתפריט הופיעה מנת המבורגר. היות ועבורי המבורגר טוב עם בירה (רצוי גינס) זו מנה לענין, שאלתי את המלצרית והיא המליצה. אכן היה זה המבורגר עסיסי ועליו כמות הגונה של בצל מטוגן וירקות. המנה הייתה כל כך טובה שהחלטתי להזמין אותה מספר ערבים.

נערך לאחרונה ע"י irir בתאריך 26-01-2009 בשעה 16:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:32

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר