לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 25-01-2009, 13:50
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
לימונצ'לו

אני כרבים מתושבי תל אביב, ותושבי המדינה בכלל שיש בחצרם עץ לימונים, או עץ הדר כלשהו, נהנים בחודש חודשיים האחרונים מפירות ההדר.
אני בדיוק בשלבי הכנתו של עוד לימונצ'לו, תמונות אפרסם בסוף כולל התוצר, אבל המתכון הפשוט לפניכם, גם לאלו שרוצים לקנות לימונים ולעשות לעצמם לימונצ'לו.

אז המצרכים:
10-16 לימונים צהובים, קליפה עבה כמה שיותר, וגודל בינוני עד ענק 10-16.
אלכוהול 96% - בין 750 ל 1000 CC
ליטר מים
0.75-1 KG סוכר

מקלפים את הלימונים אבל רק את הקליפה הצהובה ללא השכבהב הלבנה, כלומר עד השכבה הלבנה לא כולל.
משרים את קליפות הלימון עם האלכוהול מינימום 10-14 יום, ומקסימום 28 יום. יותר ימים, יותר טעם חזק של לימון.
לאחר שנסתיימה ההשרייה (מינימום 10 ימים) לוקחים סיר גדול ומרתיחים בו ליטר מים (1 KG מים).
לקראת רתיחה מוסיפים 0.75-1 KG של סוכר לבן (סוכר חום יצבע את המשקה בחום אבל ניתן להשתמש) ומערבבים כל הזמן. כאשר התמיסה מים/סוכר אחידה מוסיפים את תמיסת אלכוהול הלימון ללא הקליפות תוך כדי בחישה. מומלץ לסנן את האלכוהול דרך חיתוך מבד לפני ההוספה לסיר.
מערבבים וממשיכים להשאיר על האש עוד כ 7 דקות רק ללא בעבוע מיותר.
מכבים את האש ומשאירים כ 10 דקות להצטנן עם מכסה על הסיר.
מוזגים לבקבוקי זכוכית שהוכנו מראש (לפחות 3 ליטר של בקבוקים) ומכניסים למקפיא.
לאחר 7 ימים לפחות, לפתוח, למזוג לכוסית צ'ייסר או שוט, לשתות, ולהשתכר בשמחה.

אחוזי האלכוהול לא מעטים בלימונצ'לו.
אם לקחתם 0.75CC של אלכוהול (הסטנדרט) והוספתם ליטר של מים וקילוגרם של סוכר, הרי יצרתם משקה שיש בערך 25% אלכוהול. משחק במינוני הסוכר/מים/אלכוהול ישנה את רמות האלכוהול.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese


נערך לאחרונה ע"י מצפון בתאריך 25-01-2009 בשעה 13:55.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 25-01-2009, 14:03
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "הערה אחת, לא להוסיף את האלכוהול בזמן שהנוזל חם, ובוודאי שלא להמשיך לבשל אותו."

תוספת להערה או הערה לתוספת:

האזהרות אכן במקום ורצוי באמת לכבות את האש.
כאשר הסוכר נמס לגמרי במים ויש תמיסה אחידה וזגוגית שכזו, ניתן לכבות את האש ואז להוסיף את האלכוהול לאחר מספר דקות ולבחוש היטב. מומלץ לכסות את הסיר ולמזוג בהקדם האפשרי לבקבוקים ולאכסן אותם סגורים במקפיא.

.--------------------------

המינונים שאני משתמש הם:
12 לימונים צהובים עם קליפה עבה ובינוניים ומעלה
1 ליטר של 96% אלכוהול
1.5 ליטר מים (מינרלים של נביעות)
1 ק"ג סוכר לבן
סיר.+ אש + 4 בקבוקי זכוכית נקיים
+תמונות עוד כשבועיים
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese


נערך לאחרונה ע"י מצפון בתאריך 25-01-2009 בשעה 14:08.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 29-01-2009, 12:04
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי CasinoXXX שמתחילה ב "תשתמש בוודקה, לא בכהל..."

זה נשמע לי יותר כמו וודקה לימון מאשר לימונצ'לו.
מה לגביי המינונים של הסוכר והמים ?
אתה רק זרקת פה להחליף כהל בוודקה, אבל למעשה שינית לגמרי את המינון של הלימונצ'לו

ותמיד ניסתי להבין האם באמת כוהל 96% הוא לא איכותי לעומת משקה שעבר זיקוקים למינהם.
אין לי את התשובה, למרות שלהערכתי כוהל מזוקק הוא יותר נייטרלי מאשר לא איכותי.
ואף אחד לא מבטיח הליך ייצור נקי מתוספות למינהן כאשר משתמשים בוודקה. בין וודקה חרבות לסמירנוף שחור יש הרבה הבדל שניתן להסביר אותו, אבל אני לא מוצא את ההסבר תקף גם לכהל 96%.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 29-01-2009, 12:49
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "הכל תלוי באיכות הזיקוק עצמו, אולם טווח המחירים של כהל 96% המצוי בסופרים מרמז על טיבו."

אני קונה אלכוהול בדרך כלל בחנויות אלכוהול, ולא סתם בסופר, ותמיד אני שואל האם יש עוד סוגים של כוהל, ונענה בשלילה. אני לא הצלחתי למצוא הבדלים באיכות/מחיר בין סוגי הכוהל.

לגבי הוודקה ברור לי התהליך, לכן מוזר לי להעביר משקה שעבר תהליך שלם עוד דילול במים חמים+סוכר שמנדף חלק מהאלכוהול ומן הסתם גם משנה משהו בתצורת הוודקה.
בקיצור, עד כמה שאני מכיר לימונצ'לו זה עם כהל, וככה גם אני עושה אותו ובהצלחה מרובה כבר שנים.

כמה זמן אתה משרה את הקליפות ? המתכון המקורי שלי דיבר על חודש, אבל אני מצמצם ל 12-14 יום בדרך כלל משיקולי חוסר סבלנות.


הערה לגבי טווח המחירים שמעיד על הטיב.
במקרה שמעתי שערק עלית (40%) נחשב לאחד הערקים הטובים בעולם מבחינת איכות ומן הסתם מבחינת ביקוש, והמחיר שלו הוא מאד זול. מאד זול בהשוואה לערקים אחרים, מאד מאד זול בהשוואה לאלכוהול בכלל.
אז אם באמת הוא נחשב לערק איכותי בעולם העארק, ואז מן הסתם איכותי בפני עצמו, המחיר יכול להיות לא משקף את איכותו הנמוכה.
גם ביין יש יינות איכותיים וטובים (בפרמטרים של איכות וטיב ללא פרמטר של ביקוש מסחרי) שממש לא יקרים ואפילו זולים ועדיין נחשבים איכותיים.
אותו דבר גם בוודקה וטקילה למשל.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese


נערך לאחרונה ע"י מצפון בתאריך 29-01-2009 בשעה 12:53.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 03-02-2009, 21:16
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
ערק עלית (40%) ואלוף הערק (50%) נותנים תמורה טובה מאוד לעלות
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אני קונה אלכוהול בדרך כלל..."

אולם לא הייתי מגדיר אותם כמשקה אלכוהולי משובח.
אפשר להשיג תזקיק ענבים איכותי יותר, אולם הוא גם עולה יותר ועד כמה שידוע לי לא ניתן להשיגו בכמויות ביתיות.

לגבי נידוף האלכוהול, ציינתי כבר מקודם שמומלץ לצנן קודם את מי הסוכר לפני שמוסיפים את הכהל.
כאשר מכינים עם וודקה אפשר לנסות ולצמצם בכמות המים (כלומר, להכין סירופ סמיך ומרוכז יותר), אולם אז צריך להזהר שהוא לא יתגבש ובכל מקרה יהיה מדובר במשקה עם פחות מ-40% אלכוהול.

ברור שמחיר של משקה תלוי גם בשם המותג ובהיצע וביקוש (במיוחד ביין, שם במיוחד ביינות המשובחים מדובר במהדורה מוגבלת של בציר ספציפי, דבר שיכול להקפיץ את מחירו של היין ולו מעצם נדירותו), אולם חייבים לקחת בחשבון את סוג חומרי הגלם והתהליך שהוא עובר ויש רף מחיר שמתחתיו אתה יכול להניח שאם מדובר בשימוש בחומרי גלם איכותיים ובהליך מוקפד, הרי שהמשקה נמכר במחיר הפסד.
_____________________________________
חברי כנסת ישרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר