25-01-2009, 13:50
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
|
|
לימונצ'לו
אני כרבים מתושבי תל אביב, ותושבי המדינה בכלל שיש בחצרם עץ לימונים, או עץ הדר כלשהו, נהנים בחודש חודשיים האחרונים מפירות ההדר.
אני בדיוק בשלבי הכנתו של עוד לימונצ'לו, תמונות אפרסם בסוף כולל התוצר, אבל המתכון הפשוט לפניכם, גם לאלו שרוצים לקנות לימונים ולעשות לעצמם לימונצ'לו.
אז המצרכים:
10-16 לימונים צהובים, קליפה עבה כמה שיותר, וגודל בינוני עד ענק 10-16.
אלכוהול 96% - בין 750 ל 1000 CC
ליטר מים
0.75-1 KG סוכר
מקלפים את הלימונים אבל רק את הקליפה הצהובה ללא השכבהב הלבנה, כלומר עד השכבה הלבנה לא כולל.
משרים את קליפות הלימון עם האלכוהול מינימום 10-14 יום, ומקסימום 28 יום. יותר ימים, יותר טעם חזק של לימון.
לאחר שנסתיימה ההשרייה (מינימום 10 ימים) לוקחים סיר גדול ומרתיחים בו ליטר מים (1 KG מים).
לקראת רתיחה מוסיפים 0.75-1 KG של סוכר לבן (סוכר חום יצבע את המשקה בחום אבל ניתן להשתמש) ומערבבים כל הזמן. כאשר התמיסה מים/סוכר אחידה מוסיפים את תמיסת אלכוהול הלימון ללא הקליפות תוך כדי בחישה. מומלץ לסנן את האלכוהול דרך חיתוך מבד לפני ההוספה לסיר.
מערבבים וממשיכים להשאיר על האש עוד כ 7 דקות רק ללא בעבוע מיותר.
מכבים את האש ומשאירים כ 10 דקות להצטנן עם מכסה על הסיר.
מוזגים לבקבוקי זכוכית שהוכנו מראש (לפחות 3 ליטר של בקבוקים) ומכניסים למקפיא.
לאחר 7 ימים לפחות, לפתוח, למזוג לכוסית צ'ייסר או שוט, לשתות, ולהשתכר בשמחה.
אחוזי האלכוהול לא מעטים בלימונצ'לו.
אם לקחתם 0.75CC של אלכוהול (הסטנדרט) והוספתם ליטר של מים וקילוגרם של סוכר, הרי יצרתם משקה שיש בערך 25% אלכוהול. משחק במינוני הסוכר/מים/אלכוהול ישנה את רמות האלכוהול.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx
'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese
נערך לאחרונה ע"י מצפון בתאריך 25-01-2009 בשעה 13:55.
|