לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 27-01-2009, 06:52
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
מי צריך פסטרמתגן?

למי שלא מוכן לקנות כל פרסומת, אבל מוכן להשקיע כמה דקות מזמנו, ורוצה להגיע לתוצאה טובה לעין ערוך:


חזה הודו צלוי



למה?



למה – כי זה בשר רזה ונקי מסחוסים וגידים

למה – כי זה בשר דל שומן

למה – כי זה טעים

למה – כי זה קל להכנה



מה לקנות?



חזה הודיה שלם (פרפר). אם תרצה – תכין את כולו כמקשה אחת, אם תרצה – תחלקו לשניים בקו האמצע, אם תרצה – תכין ממנו משהו אחר (מתכונים – בהזדמנות אחרת).

אמרתי הודיה ולא הודו, אם שמתם לב, כי בשר ההודיה עדין יותר.



ההכנה



אם הבשר קפוא – הפשר אותו במקרר.

בצלוחית – ערבב את חומרי התיבול האלה:



כף אבקת חרדל, או שתי כפות גדושות חרדל דיז'ון מוכן

3-4 שיני שום כתושות

כפית תימין יבש

שתי כפיות אורגנו יבש

כפית פלפל שחור גרוס גס

4-5 כפות שמן זית



מרח את התיבול על כל צדדי הבשר, עטוף בניילון נצמד והכנס למקרר למשך הלילה, או לפחות לשלוש שעות. קח תבנית עמוקה, כזו שתכיל את הבשר כולו אך ללא רווחים מסביב. שמן את התבנית בשמן זית, הכנס את הבשר כך שהקצה הדק שלו מקופל מתחתיו, תוך הקפדה שלא תרד ממנו שכבת התיבול. על הבשר יש לצקת עוד שמן זית, לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך שעה ורבע עד שעה וחצי. את הבשר אפשר להגיש חם או קר, ואם רוצים אפשר להגיש לידו גם רוטב שום או רוטב חרדל.



חלופות



התיבול הנ"ל אינו היחידי, כמובן, ואפשר לתבל בהרבה אופנים. למשל:



50 סמ"ק רוטב סויה (קל או כהה – לפי הטעם)

3-4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מרוסק

4-5 טיפות רוטב טבסקו או כפית עד שתיים אבקת צ'ילי



או



חצי כוס רוטב פלפלים תאילנדי (קונים מוכן)



או



שני פלפלים חריפים מרוסקים

4-5 שיני שום כתושות

2 כפות חומץ בלזמי

כפית סוכר

4-5 כפות שמן זית



או (לעצלנים)



שתי כפות אבקת מרק פטריות

6 כפות שמן זית





בתיאבון!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 27-01-2009, 09:58
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
טוב, אז במיוחד בשבילך - הינה עוד אחד..........
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי EventHorizon שמתחילה ב "מעולה!"

מתכון מהיר: בשר בבלילת חרדל



שוב נחתו עליך כמה קניבלים רעבים ללא הודעה מראש? הם רומזים שלא די בסנדביצ'ים? אל בהלה! אין לך שום בעיה להגיש משהו חם, טעים ומשביע, תוך לא יותר מעשרים דקות.



קח נתח של שלושת רבעי הקילו בשר. איזה בשר? מה שיש בבית. לצורך זה, אני אוהב להחזיק במקפיא נתח של חזה חודו. הכי טוב – של הודיה צעירה. האגדה אומרת שהודיה צעירה עדינה וטעימה מהודי זקן. זה נכון! למה חזה הודו? כי זה בשר רזה, משובח, ורבגוני מאד בצורות ההכנה האפשריות שלו (ועל כך – בפעם אחרת). אבל אם אין לך חזה הודו: כל בשר אחר יצלח – הודו אדום, בקר (כמעט כל חלק), עוף, כבש או אפילו דג! טיב הבשר משפיע מעט על תבשיל זה, כי נתחים דקים מתבשלים בקלות רבה.



פרוס את הבשר לפרוסות, וכל פרוסה – חתוך לאצבעות דקות בעובי של כחצי ס"מ. האורך לא משנה.



הכן בלילה משתי כפות גדושות של חרדל, ארבע כפות גדושות של קמח, ופלפל שחור לפי הטעם. לזה הוסף מים תוך בחישה נמרצת עד קבלת בלילה לא דלילה מדי. הבלילה צריכה להיות סמיכה מספיק כדי לא לנזול מכף הנטבלת בה.



הכנס את הבשר החתוך לבלילה, ערבב היטב עד שכל נתחי הבשר מצופים בבלילה, וטגן בשמן שחומם היטב. רצוי לטגן חלק של הבשר כל פעם כדי שלא תיווצר צפיפות במחבת. אם מניחים כל פעם "אצבעות" בשר מעטות יחסית, אזי הן לא נדבקות זו לזו, וקל להפוך אותן. משחימים היטב מכל הצדדים, ומוציאים אל צלחת הגשה מרופדת במגבת נייר לספיגת עודף השמן. מגישים חם עם תוספת מהירה.



הכמות הנ"ל מספיקה ל- 3-5 סועדים, ובמשך ההכנה והטיגון אפשר להכין את התוספת. תוספת לדוגמה: קח סיר, הכנס שתי כוסות אורז עגול שטוף, 4 כוסות מים, והבא לרתיחה. הנמך את האש, כסה, ובשל 20 דקות. כבה האש, המתך 5 דקות נוספות והגש. שיפור: הוסף קוביית תיבולית של קנור בטעם החביב עליך לאורז, וערבב היטב לפני ההגשה. אפשרות אחרת: הוסף למי הבישול בתחילת הבישול כף אבקת מרק (שוב – מה שיש בבית). אפשרות אחרת: ערבב באורז בצל מטוגן עם או בלי נקניק מטוגן. אפשרות אחרת: ערבב באורז קופסת אפונה ירוקה, או בשל אפונה קפואה והוסף.אפשרות אחרת: קצוץ דק דק ירקות והוסף עם כף או שתיים של רוטב סויה.



וריאציות על נושא הבלילה: המתכון שנתתי לעיל הוא הבסיסי ביותר, וניתן לשפרו או לשנותו במספר דרכים.
  • במקום מי ברז – השתמש במי סודה להכנת הבלילה. זה מוסיף נפח ופריכות לבלילה בטיגון.
  • ניתן לתבל במגוון של עשבי תיבול: שמיר, זרעי כוסברה, זרעי קימל, טרגון, שום, עירית קצוצה, מרווה, פלפל חריף וכיוצא באלה.
  • לתוספת טעם ופריכות ניתן להחליף חלק מהקמח בקמח חומוס (להשיג בשווקים ובחנויות של מזון הודי), או בקמח תירס.
  • מי שרוצה להעצים את טעם החרדל – יכול להוסיף למתכון הבסיסי עוד כפית של אבקת חרדל.
  • אם השתמשת בנתחי דג – ניתן להוסיף לבלילה מיץ מחצי לימון, או עשב לימוני קצוץ.


בתיאבון!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 09-02-2009, 12:29
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
OK
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "כשרה :) למרות שאם השניה כשרה,..."

א. כשר: בכל אחת מהווריאציות של המתכונים דלעיל, אתה נשאר בסוף עם קצת רוטב בקרקעית כלי הצלייה.
הוצא את הבשר, מזוג את הרוטב (או מה שיהיה רוטב) לסיר קטן, תן לזה לעמוד רגע, והורד את השומן שצף מלמעלה. בינתיים שים את תבנית האפייה על האש, הוסף כחצי כוס יין לבן, וגרד את כל המשקעים במרית עץ. הוסף את זה לסיר הנ"ל, והבא לרתיחה עדינה. צמצם את הרוטב לחצי מכמותו ההתחלתית, וממש בסוף הוסף או שתים שלוש שיני שום כתושות, או שתי כפיות חרדל דיז'ון, ערבב היטב, תן לזה עוד דקה על האש, וסנן אל תוך כלי הגשה. אם הרוטב לא מספיק סמיך לטעמך, הוסף קצת קורנפלור מעורב במים (שלא יהיו גושים), ערבב היטב ובשל עוד שתי דקות.

ב. טעים: הכל כנ"ל, אך לפני ההחלטה על קורנפלור - הוסף מספר קוביות של חמאה קרה, תוך בחישה מתמדת. חלופות לחמאה, אם אתה רוצה קצת פחות קלוריות: קרם פרש, או שמנת מתוקה. השלב הסופי לפני ההגשה, הוא כמובן טעימה ותיקון תיבול, אם צריך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:25

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר