31-01-2009, 14:21
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.10.04
הודעות: 1,843
|
|
עוגת סולת ואגוזי מלך
עוגת סולת קלילה - וטעימה עם קפה.
במקור של: בני סיידא
מתוך הספר: קלות ומהירות עוגות
חומרים:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 גביע שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
4\1 1 כוס סולת
2 שקיות אבקת אפיה
100 ג' אגוזי מלך קלופים קצוצים גס ומקומחים.
לסירופ:
4\3 כוס סוכר
4\3 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל
להגשה:
אבקת סוכר\ קוקוס מגורר\ אגוזים קצוצים\ קצפת
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם רבע כוס סוכר לקצף נוקשה. מקציפים את החלמונים עם הסוכר הנותר לקציפה תפוחה ואוורירית (כ-4 דקות). מוסיפים לקציפת החלמונים את השמן, השמנת ותמצית הוניל ומקציפים דקה. מוסיפים את הקמח, הסולת ואבקת האפיה ומקציפים דקה נוספת.
מקפלים את קצף החלבונים לבלילה. מוסיפים את האגוזים ומקפלים מעט. יוצקים לתבנית ואופים כ-35-40 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא יבש.
כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ.
מבשלים את החומרים בסיר קטן עד שהסוכר נמס לגמרי - מבשלים עוד דקה ומצננים.
כשהעוגה מוכנה וחמה - מברישים את הסירופ בתנועות סיבוביות עד שהוא נספג.
אפשר לפזר לפני ההגשה אחד מהתוספות הנ"ל או 2 מהם.
*טיפ: כשמכינים עוגות עם "תוספות" כגון "עוגת שוקולד צ'יפס" רצוי לקמח את התוספות.
ככה התוספות לא ישקעו עד קרקעית העוגה ויהיו מפוזרות כמעט כמו שפיזרתם אותם.
בתיאבון!
_____________________________________
Life is very short, and there's no time
For fussing and fighting, my friend!
|