אצלי שום דבר לא מדוד... אז אני מתנצלת מראש!
רכיבים:
חזה הודו.
ג'ינגר.
כרוב לבן.
קישואים.
נבטים סיניים.
כרובית. (אופציונלי)
פיטריות שיטאקי או אחרות. (אופציונלי, אבל מה שלא יהיה- לא משומרות ולא קפואות)
כרישה. (אופציונלי)
היחס בין הירקות לבחירה....
הכנה:
כרובית-
אם החלטתן ללכת על כרובית, צריך לשטוף, לחתוך ל"זרים" נוחים לאכילה.
את הכרובית הנקיה והחתוכה להכניס למיקרו ל 10 דקות+...
(תלוי במיקרו... בפעם הראשונה תשחקו עם זה עד שזה מתחיל להיות רך)
כרישה-
חותכים את השורש (האיזור הלבן) של הכרישה באלכסון,
מפוררים את הטבעות בסיר (עדיף רחב ולא עמוק),
אנחנו משתמשים בטפלון, מוסיפים ממש מעט מים, ומערבבים עד שהכרישה רכה.
אם סיר רגיל, אפשר כף שמן או פשוט... לוותר על הכרישה.
קישואים-
במקביל לכרובית שבמיקו ולכרישה על הגז,
חותכים את הקישואים (טבעות או קוביות... מה שבא),
כשהכרישה רכה, מכניסים את הקישואים לסיר, מוסיפים מעט סויה וג'ינגר.
(בשביל הג'ינג'ר, אני משתמשת בפומפיה חדה וגסה)
פלפל שחור גרוס. (אנחנו אוהבים הרבה...)
הודו-
ניגשים להודו, חותכים לקוביות במקביל לערבוב הקישואים למשך 7-8 דקות בערך.
מוסיפים את חתיכות ההודו, ומערבבים עד שהן... מלבינות ו"נסגרות".
מהנקודה הזאת מכניסים את כל השאר: (פרט לנבטים)
כרוב לבן חתוך גס.
פיטריות חתוכות גס.
אם הלכתם על כרובית, אז גם אותה להכניס לעסק.
בשלב זה בדרך כלל יוצא לי להוסיף עוד מעט סויה ולערבב.
עוד איזה 10 דקות, ואז להוסיף את הנבטים... לערבב... עוד כמה דקות וזהו.
לסיכום:
המתכון הנ"ל דל בפחממות, אבל אפשר להוסיף גזר, פלפלים וירקות אחרים... בכיף.
התבשיל הוא הולך טוב מעל אורז (מלא) אבל אפשר לאכול כמו שהוא...