לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 11-02-2009, 11:37
צלמית המשתמש של EventHorizon
  משתמשת נקבה EventHorizon EventHorizon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.03.03
הודעות: 12,004
ג'ינג'ר סויה והודו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "תבשילים"

אצלי שום דבר לא מדוד... אז אני מתנצלת מראש!

רכיבים:
חזה הודו.
ג'ינגר.
כרוב לבן.
קישואים.
נבטים סיניים.
כרובית. (אופציונלי)
פיטריות שיטאקי או אחרות. (אופציונלי, אבל מה שלא יהיה- לא משומרות ולא קפואות)
כרישה. (אופציונלי)

היחס בין הירקות לבחירה....


הכנה:

כרובית-
אם החלטתן ללכת על כרובית, צריך לשטוף, לחתוך ל"זרים" נוחים לאכילה.
את הכרובית הנקיה והחתוכה להכניס למיקרו ל 10 דקות+...
(תלוי במיקרו... בפעם הראשונה תשחקו עם זה עד שזה מתחיל להיות רך)

כרישה-
חותכים את השורש (האיזור הלבן) של הכרישה באלכסון,
מפוררים את הטבעות בסיר (עדיף רחב ולא עמוק),
אנחנו משתמשים בטפלון, מוסיפים ממש מעט מים, ומערבבים עד שהכרישה רכה.
אם סיר רגיל, אפשר כף שמן או פשוט... לוותר על הכרישה.

קישואים-
במקביל לכרובית שבמיקו ולכרישה על הגז,
חותכים את הקישואים (טבעות או קוביות... מה שבא),
כשהכרישה רכה, מכניסים את הקישואים לסיר, מוסיפים מעט סויה וג'ינגר.
(בשביל הג'ינג'ר, אני משתמשת בפומפיה חדה וגסה)
פלפל שחור גרוס. (אנחנו אוהבים הרבה...)

הודו-
ניגשים להודו, חותכים לקוביות במקביל לערבוב הקישואים למשך 7-8 דקות בערך.
מוסיפים את חתיכות ההודו, ומערבבים עד שהן... מלבינות ו"נסגרות".

מהנקודה הזאת מכניסים את כל השאר: (פרט לנבטים)

כרוב לבן חתוך גס.
פיטריות חתוכות גס.
אם הלכתם על כרובית, אז גם אותה להכניס לעסק.
בשלב זה בדרך כלל יוצא לי להוסיף עוד מעט סויה ולערבב.

עוד איזה 10 דקות, ואז להוסיף את הנבטים... לערבב... עוד כמה דקות וזהו.


לסיכום:
המתכון הנ"ל דל בפחממות, אבל אפשר להוסיף גזר, פלפלים וירקות אחרים... בכיף.
התבשיל הוא הולך טוב מעל אורז (מלא) אבל אפשר לאכול כמו שהוא...
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 11-02-2009, 13:31
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "תבשילים"

יש המוווווווווון:
מה שיפה בכל הסיפור הזה שהכל מבוסס על -
כמה חתיכות בשר, בצל ושום, צמחי תבלין וירקות שורש. מבשלים את זה בבירה או יין או ציר (או קומבינציה שלהם...).
דוגמה: דמוי קארי תאילנדי - חלב קוקוס, מרק, ג'ינג'ר, צ'ילי והרבה כוסברה ונענע.
נזיד בירה - בישול עם בירה (טובה, כן?), תפו"א, עלי דפנה, גרגירי ערער (אם משיגים), פטרוזיליה ופלפל אנגלי. אפשר להקיע בבצקניות במקום בתפו"א ואז יוצא משו משו.
אפשר לעשות תבשיל יעני מזרחי: עוף, לימון כבוש, נענע, הרבה שום, פפריקה, ארטישוק, צלפים וארטישוק ירושלמי.

עוד משהו, שדורש יותר עבודה אבל יותר טרי הם מוקפצים למיניהם. הייתי מכין מספיק לשלושה ימים ומחמם. נכון שהירקות יותר "רכים" אבל לא טוחנים הכנות כל לילה.

מה עם רטבים עשירים לפסטה? בולונז?
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 12-02-2009, 13:40
  High Hopes High Hopes אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.12.06
הודעות: 1,379
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "בולונז הוא בעייתי בגלל רסק..."

אין שום סיבה בעולם להשתמש ברסק עגבניות בבולונז

משתמשים בעגבניות מרוסקות או קוביות, כאלה שמגיעות בקופסת שימורים, או שמכניסים פנימה 2 עגבניות קצוצות,
וגם זה לא הכרח, אפשר פשוט לקצוץ פטריות, בשר יין לבן, קצת סויה קצת טריאקי מלח פלפל ויש לך רוטב נהדר לפסטה.
אני לא הייתי שומר אוכל למשך שבוע, יומיים במקרר זה מספיק, אולי שלושה.
אצלנו החבר'ה בעבודה מביאים בעיקר פסטה, או אורז לבן עם כל מיני קציצות.
מה שכן את תמיד יכולה להכין, להקפיא, להפשיר בחוץ החל מהלילה לפני העבודה ואז לחמם במיקרו, ואז כל דבר שנכנס לתבנית אלומיניום יכול להתאים - החל מלזניה, דרך כל סוגי הפשטידות שקיימים בעולם, פסטה עם גבינה וכו.
אפילו מרקים אפשר להקפיא ולהפשיר
_____________________________________
קוראים לי ניר ... ואין לי חתימה...

אנחנו אוהבים אותך!

www.nirgeiger.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 11-02-2009, 14:50
צלמית המשתמש של EventHorizon
  משתמשת נקבה EventHorizon EventHorizon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.03.03
הודעות: 12,004
סינטה יין ובצלים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "תבשילים"

רכיבים:
פיטריות טריות. (אופציונלי, עדיף שיטאקי)
חבילת בצלי שאלוט.
בצל ירוק.
יין אדום יבש. (אני בעד קברנה)
סינטה מיושנת.


הכנה:
לפני הכל, ניקח את הסינטה, נוריד את השומן מהצד ונחתוך לקוביות,
את הקוביות נשרה ביין אדום. זה ישב ככה עד שנשתמש בה...

כעת נמשיך עם הכרישה ובצלי השאלוט:
חותכים את השורש של הכרישה באלכסון,
מפוררים את הטבעות במחבת (טלפון) רחבה וגדולה.
מוסיפים את בצלי השאלוט, שחתכנו לטבעות ופוררנו למחבת.
כשהכל שם נתחיל את החימום, תוך כדי הזלפה של יין אדום מידי פעם
, תוך כדי ערבוב.
אחרי 2-3 דקות נוסיף את הפיטריות.
כשהבצל והכרישה מוכנים (שקופים מעט וסגולים מהיין),
נוריד את כל התוכן פרט למיצים לקערה בצד,
את המיצים נשאיר ונוסיף את הסינטה שלנו לשם.
(כמובן ששפכנו את היין שהסינטה ישבה בו... הוא יהיה עכור משהו... זה צפוי)

כשהסינטה "נסגרת" מכל הצדדים (בישול ממש קצר),
נוסיף חזרה את מה שישב בצד בנתיים.
נעבב.

מלח פלפל לפי הטעם.

לקראת הגשה- נוסיף בצל ירוק חתוך גס.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:01

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר