לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 13-02-2009, 11:18
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
כתבה ט"ו בשבט חלף, והותיר שאריות של פירות מיובשים...

שאריות משודרגות: תבשילי בשר ופירות מיובשים
ט"ו בשבט חלף, והותיר שאריות של פירות מיובשים. רותי קינן מגישה 3 תבשילי בשר
עסיסיים שיעשו בהם שימוש נאה, ומצדיקים גם קניית מיוחדת, אם במקרה הם הסתיימו כבר

קישור - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3670158,00.html רותי קינן פורסם: 12.02.09, 11:31

ט"ו בשבט הגיע וחלף, אבל הפירות המיובשים נותרו עימנו. אם המזווה שלכם מלא משאריות החג
(אני מסופקת, אצלנו, בדרך כלל, לא נותר מהם זכר), תוכלו לנצל אותם להכנת מנות עיקריות מפוארות, בהשראה צפון אפריקנית או אירופית, לטעמכם.

ייבוש פירות היא אחת השיטות העתיקות ביותר לשימור מזון שידעה האנושות,
ושילובם בקדרות בשר יפה לכל השנה. בצפון אפריקה הם מככבים במאכלי טאג'ין, במזרח אירופה הם משתדכים לצלי בניחוח קינמון,
ואי שם באמצע, במטבחי מרכז אירופה ומערבה, תוכלו למצוא אותם גם במטבח הקלאסי המעודן.

זה מה שילך אצלי בשבת והנה לפניכם, שלושה מתכונים העושים שימוש במה שנותר,
אך שווים גם רכישה של פירות יבשים במיוחד בשבילם. באחד נעשה שימוש בבשר בקר,
והוא מניב מנה עיקרית כולל התוספת. השני הוא דרך נפלאה לבישול בשר עגל
(שבשרו בהיר, כמעט ורדרד), המבטיחה שהבשר יתקבל עסיסי ולא יבש, ואילו השלישי
הוא טאג'ין עוף בהשראה צפון אפריקנית, תבשיל נהדר בעיקר כשהוא מוגש בכלי החרס
המסורתי שעל שמו הוא נקרא.



צלי בקר בשזיפים ותפוחי אדמה
המרכיבים (ל-6 מנות):
קילו וחצי בשר בקר לצלי (כתף)
150 גרם חזה אווז
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן
500 גרם שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
מלח, פלפל
2 מקלות קינמון
2 עלי דפנה
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

אופן ההכנה:
שוטפים את הבשר ומנגבים היטב. חותכים את חזה האווז לקוביות קטנות.
בסיר גדול, מטגנים בשמן את חזה האווז והבצל הקצוץ, עד שהבצל מזהיב קלות.
מוסיפים את נתח הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים.
מוסיפים לסיר את השזיפים, מלח, פלפל, מקלות הקינמון ועלי הדפנה.
יוצקים על הכל כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי.
הופכים את הנתח מדי פעם במהלך הבישול ומקפידים שבסיר יהיו די נוזלים. מוסיפים מעט
מים רותחים במידת הצורך.
מוסיפים את תפוחי האדמה עם מים רותחים, שיכסו את כל תכולת הסיר. מביאים לרתיחה,
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד שעה.
מוציאים מהסיר את נתח הבשר ומסלקים את מקלות הקינמון ועלי הדפנה.
פורסים את הבשר לפרוסות ומגישים בתוספת תפוחי האדמה, השזיפים והרוטב שהתקבל.



צלי עגל במשמשים מיובשים

המרכיבים (ל-6 מנות): קילו וחצי בשר עגל לצלי (צלי כתף, סינטה, פילה מדומה)
2 בצלים קצוצים
4 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל
1 כוס מרק עוף צח (או מים)
2 כוסות יין לבן
400 גרם משמשים יבשים



תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:
שוטפים את הבשר ומייבשים היטב. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את הבצלים
עד שהם מתחילים להשחים.
מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו על להבה גדולה מכל הצדדים. מוסיפים את השום.
מוסיפים לסיר את היין והמרק ומתבלים במלח ובפלפל.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות.
מוסיפים את המשמשים וממשיכים לבשל בסיר מכוסה, על להבה נמוכה עוד 45 דקות עד שעה,
או עד שהבשר רך מאוד.
מוציאים את נתח הבשר מהציר. מצננים ופורסים לפרוסות. מחזירים את הפרוסות לסיר
ומחממים אותן עם הרוטב. מגישים על מצע של אורז לבן או קוסקוס.



טאג'ין עוף עם פירות מיובשים
המרכיבים (ל-6 מנות):
1 ק"ג נתחי פרגיות (כרעיים ללא עור ועצמות)
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
200 גרם משמשים מיובשים
200 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים
2-3 מקלות קינמון
1 כפית כורכום
1/2 כפית זנגביל טחון
1 כף דבש
מלח, פלפל
3-4 ענפי פטרוזיליה
50 גרם שקדים חצויים


אופן ההכנה:
חותכים את העוף לקוביות גדולות (5 ס"מ). מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל
עד שהוא מתרכך.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד שצבעם הופך אטום.
מוסיפים לסיר את המשמשים והשזיפים (בשלמותם), חצי כוס מים, מקלות הקינמון, הכורכום,
הזנגביל, הדבש, מלח ופלפל.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות (מסירים מדי פעם את המכסה
כדי לבחוש ולבדוק שהתבשיל אינו נחרך. אפשר להוסיף מעט מים רותחים, במידת הצורך).
מסלקים את מקלות הקינמון. קוצצים את הפטרוזיליה ומפזרים על גבי התבשיל. קולים את
השקדים על מחבת יבשה ומפזרים אותם מלמעלה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:43

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר