29-03-2009, 15:14
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
הודעות: 5,043
|
|
פחממות מורכבות, קצת ביוכימיה לספורטאים
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי שונרא1 שמתחילה ב "שיניתי ההרגלים-או בעצם בעיקר הורדתי לחלוטין (חוץ מבשבת...) את כל"
לפני פעילות אירובית מומלץ לאכול פחממות מורכבות, פסטה מקמח מלא אורז מלא וכד'
הסיבה:
פעילות אירובית היא פעילות שבה התא מייצר אנרגיה - ATP תוך שימוש בחמצן.
לעומת פעילות אנארובית בא התא מייצר אנרגיה ללא חמצן
במילים פשוטות יותר, תאי הגוף מנצלים 2 מולקולות של גולקוז ע"מ להמיר אותן ב 36+2 מולקולות של ATP.
ATP הוא "מטבע" האנרגיה של הגוף, כל פעם שהגוף צורך אנרגיה הוא שובר את הקשר שבין הזרחן השני לשלישי במולקולה "ומשחרר" אנרגיה.
המיטוכנדריה, האברון בתא בו מיוצר ה ATP עושה זאת תוך שימוש בחמצן. (אני אחסוך מכם את כל התהליך,. החמצן "מונע" מהמיטוכנדריה "להיסתם")
כאשר אנו יוצאים לפעילות אירובית, פעילות הדורשת מהלב דופק גבוה לאורך זמן, אנו רוצים להחזיק מאגר אנרגיה זמין ונוח לניצול. באופן מצער לגוף קשה מאוד לקחת שומן ולהפיק ממנו גלוקוז, זאת כמעט העדיפות האחרונה של הגוף.
לסוכר פשוט יש נטייה להתפרק מהר או להפוך לשומן. לפחממות לעומת זאת לוקח זמן ארוך יותר (פסטה אורז תפו"א אפויים וכו'), ובמידה ובחרנו באופציה של "המלא" זאת אומרת אורז עם הקילפה שלו או חיטה (פסטה) עם הקליפה הרי שנתנו לגוף זמן נוסף לפרק את הפחממה ולהפיק ממנה אנרגיה.
ולמה לא רצים על בטן ריקה? התשובה נמצאת בזה ששומן הוא האחרון שהגוף ירצה לפרק, במידה ונרוץ לאחר צום הגוף עלול לפרק חלבונים שהם אבני הבניין של השרירים
|