לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה בן מאיטליה – אומר בונג׳ורנו, בת מצרפת – אומרת בונז׳ור. קאן מיפן – אומר אוהיו, כשהוא בא לביקור | עברי, דבר עברית והבראת! (אב״י) | מילים ומקורן | שגיאות בתקשורת | חידות היגיון | קורס לימוד לטינית בלעדי לפרש רוביק רוזנטל, אשכול האירוח חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > שפות ובלשנות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 24-03-2009, 16:22
צלמית המשתמש של אור - ors
  משתמש זכר אור - ors אור - ors אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.08.04
הודעות: 5,005
כתבה איגרת משכרת - מונחי היין החדשים

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מה קורה
מתי בפעם האחרונה ערסלתם יין, שחררתם לו את הבשומת ושפקקתם את הבקבוק?

בשורה לאוהבי היין: לרגל פסח, אישרה האקדמיה ללשון העברית את רשימת מונחי היין הרשמית. [...]

הוועדה למונחי היין באקדמיה ללשון העברית הוקמה לפני כשנתיים ביזמתו של שי שגב, מבקר יין. חברו בה ייננים, עיתונאים המסקרים את תחום היין ואנשי אקדמיה בתחום החקלאות, המתמחים בגידול גפנים וביין, ואליהם הצטרפו חברי האקדמיה ללשון העברית.
הבוקר פורסם ב"ידיעות אחרונות" כי לקראת חג הפסח אישרה מליאת האקדמיה ללשון העברית את הרשימה הכוללת כ- 220 מונחים ליין. רוב המונחים כבר מוכרים לנו, אך ניתן למצוא ברשימה גם כמה מילים חדשות שנוכל לאמץ בביקור הבא שלנו בבר.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img.mako.co.il/2009/03/22/news18_2203_wine_b.jpg]
כדאי לבדוק שבכוס אין נטיפי יין דומם

בין המילים החדשות שתוכלו למצוא במילון:
יַיִן יָבֵשׁ בֶּן יָבֵשׁ - יין יבש מאוד
יַיִן לָבָן בֶּן לָבָן- יין לבן המיוצר מענבים לבנים בלבד
יֵין מִמְסָךְ –יין הנוצר מזנים שונים.
יַיִן דּוֹמֵם – יין ללא בועות (יינות כאלה הם מרבית היינות בעולם).
יַיִן פִּרְחָנִי – יין בעל בשומת של פרחים.
אֶקְדָּם-אַפֵּרִיטִיף
גַּפְתָּה – משקה כהיל המיוצר מן הגֶפֶת
בְּשׂוֹמֶת – אָרוֹמָה
הַבְגָּרָה – אחסון היין בחבית כדי שיוסיף ויצבור בשומת וטעמים משניים.
נְטִיפֵי יַיִן – נוזלים הנותרים על צדי כוסית היין ומעידים על כהילות גבוהה ועל שיירי גליצרול
עִרְסוּל – סיבוב כדי לאוורר את היין ולשחרר את הבשומת
בַּקְבּוּק כִּיס – בקבוק קטן שנועד לנשיאה על הגוף
שִׁפְקוּק – החלפת פקק בבקבוק
רְדִידָה – פיסת החומר העוטפת את צוואר הבקבוק ואת הפקק שלו
יינון – תהליך יצירת היין
מקור



מהכתבה שפורסמה ב"הארץ":

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/daily/D140309/468munahim2.jpg]
הכתבה מ"ידיעות אחרונות":


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i39.tinypic.com/vnjf60.jpg]

הרשימה אושרה במליאת האקדמיה ללשון העברית ביום כ' באדר תשס"ט, 17 במארס 2009.
הרשימה פורסמה גם במאגר המונחים של האקדמיה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י אור - ors בתאריך 24-03-2009 בשעה 16:25.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:14

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר