לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 17-02-2009, 09:18
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
כתבה מהיר ואדמוני: מתכוני עגבניות משומרות

מהיר ואדמוני: מתכוני עגבניות משומרות
שימורי עגבניות הן בסיס מצוין לאינספור מנות, אבל גם פתרון מושלם לארוחה משביעה ומהנה,
במהירות רבה. הנה שלושה מתכונים זריזים לשקשוקה, מרק ורוטב עגבניות לפסטה


ynet פורסם: 16.02.09, 13:38 -
קישור לכתבה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3670927,00.html

עגבניות משומרות הן לא מסוג המאכלים שאפשר לצאת איתן לטיול ולאכול ישירות מהקופסה עם כף.
מצד שני, הן מהוות פריט חובה אמיתי בכל מטבח, בהיותן קיצור דרך גאוני להכנת כל כך הרבה
מאכלים הדורשים עגבניות קלופות וחתוכות: רטבים לפסטה, תבשילי בשר, מרקים, מאפים,
וכמובן שקשוקה - אחת ממנות הדגל במטבח הביתי הישראלי.

למי שבכל זאת רוצה להכין ארוחת בזק בעזרת עגבניות משומרות, הנה שלושה מתכונים נהדרים
שלא ידרשו מכם עבודה כמעט.



רוטב עגבניות מהיר לפסטה
המרכיבים:
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
שמן זית
3 שיני שום פרוסות דק
פתיתי צ'ילי
מלח
פלפל שחור
חופן עלי בזיליקום קצוצים
50 גרם מוצרלה, או פרזמן (לא הכרחי)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
(צילום: index open)


אופן ההכנה:

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את פרוסות השום והצ'ילי, רק עד שהשום מתחיל להזהיב מעט.
מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מכסים את המחבת ומחלישים את הלהבה. מבשלים כ-15 דקות, תוך כדי ערבוב לסירוגין.
מוסיפים את הבזיליקום והגבינה, מערבבים, מבשלים 2 דקות נוספות, ומגישים על פסטה מכל סוג.


מרק עגבניות
המרכיבים:
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 שיני שום כתושות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
4 כפות חמאה (50 גרם)
חופן עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מחממים את החמאה בסיר ומטגנים את הבצל, עד שהוא מזהיב קלות.
מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים 7 דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
מחלישים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות.
טוחנים בעזרת מעבד ידני, או מעבירים לבלנדר, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומגישים.

שקשוקה
המרכיבים:
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
4 שיני שום כתושות
4-5 ביצים
צ'ילי גרוס
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
חופן פטרוזילה קצוצה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
(צילום: מאיר פרטוש)

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים והשום, עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.
מוסיפים את העגבניות, הצ'ילי, הפפריקה, הפלפל והמלח. מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב.
מכסים את המחבת ומחלישים את הלהבה. מבשלים עד שהעגבניות מתרככות, ומערבבים מדי פעם.
מוסיפים את הביצים, אחת אחר השניה, כך שיתפזרו על פני כל המחבת.
מכסים את המחבת ומבשלים כ-7 דקות, עד שהביצים מתקשות, אך לא מדי.



מה אתכם? מה מתבשל אצלכם עם רוטב עגבניות משומרות?!?
שתפו אותנו במתכונים שלכם!
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 18-02-2009, 07:53
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מהיר ואדמוני: מתכוני עגבניות משומרות"

אז ככה אני מכינה מזה את הדברים הרגילים - רוטב עגבניות לפסטה, רוטב לפיצה.

אוהבת להוסיף חצי קופסא כשאני מכינה - אפונה או שעועית ירוקה. - לאדות בצל פרוס, להוסיף את
הירק לסיר ל-2 דקות, להוסיף חצי קופסא של עגבניות ומים בגובה הירק.
אפשר גם עם קציצות או עוף.

מכינה גם קציצות ברוטב עגבניות יש פה את המתכון

וכמובן גם רוטב בולונז לפסטה שזה העגבניות עם בשר טחון ובצל יאמי -
לטגן/לאדות בצל אחד קצוץ גס , להוסיף בשר טחון (רבע קילו מספיק אבל אפשר גם חצי)
לפורר ולא לבשל יותר מדי, להוסיף את רוטב העגבניות, בזיליקום, מלח פלפל ומעט סוכר...
וזייהו לחכות שיהיה מוכן ולשפוך על הפסטה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:59

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר