13-03-2009, 17:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.06.08
הודעות: 1,118
|
|
עוגיות אלפחורס
מתכון מהיר וקליל שלא מסתבך עם עצמו יותר מדי:
מצרכים:
150 גרם חמאה רכה.
3/4 כוס סוכר.
4 חלמונים.
1/2 1 כוסות קמח.
1/2 1 כוסות קולנפלור.
כפית אבקת אפייה.
כפית סודה לשתייה.
מעט גרידת לימון.
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החמאה והסוכר עד שהם מתחילים לתפוס נפח.
2. מוסיפים חלמונים ומקציפים עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
3. מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה וקליפת לימון.
4. כעת מוסיפים קורנפלור וקמח מנופה. מקפלים את הקמח לתוך תערובת החמאה בעדינות.
5. משטחים את הבצק קצת עם הידיים ומרדדים עם מערוך לעובי של 3 - 5 מ"מ וקורצים עיגולים (רצוי לקרר מעט את הבצק לפני כן אבל אני עצלנית ולא קיררתי וזה עדיין יצא בסדר גמור).
6. מעבירים את העוגיות לתבנית עם נייר אפייה, ברווח של 2 - 3 ס"מ בניהן, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ 4 - 5 דקות. העוגיות אמורות להיות צחורות ולבנות!!! מצננים על רשת.
7. ניתן להניח מילוי בין כל 2 עוגיות כמו ריבת חלב, נוטלה וכו' (אבל שוב, אני עצלנית ולא מצאתי לא נוטלה ולא ריבת חלב בבית ועדיין גם בלי כלום זה טעים).
היפות שלי D:
(כמובן שיוצא הרבה יותר עוגיות מה- 9 שצולמו. יצא לי 3 מגשים גדולים של עוגיות)
בתאבון (:
עריכה:
בסופו של דבר כן מצאתי קצת ריבת חלב בבית אז רוב העוגיות ממלואות עכשיו בריבת חלב איכותית! P:
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י The girl next door בתאריך 13-03-2009 בשעה 17:37.
|