17-03-2009, 22:33
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.09
הודעות: 18
|
|
שניצל מיוחד
אחרי תקופה ארוכה שאני כל הזמן אוכל בקר לצורותיו- צלי, סטייקיםף אוסובוקו.. חשקה נפשי לחזור לשניצל השפוט והטוב. או רק הטוב? כי לא הלכתי על שניצל רגיל לגמרי. היה הבדל אחד קטן.
הקטע המיוחד כאן הוא בבלילה- שהפעם לא מכילה רק ביצה
צריך-
ציר בקר (ומי שלא טורח בערב שבת, לא אוכל בשבת)
בצל גדול
סוכר חום
טימין (קורנית) טרי
רוטב סויה (אני משתמש בכהה-מתוק, אבל לאו דווקא בגלל הטעם אלא כי הוא היחיד שמצאתי שלא מכיל חומרים משמרים)
קוצצים את הבצל ומטגנים עם הסוכר החום (כמה? בערך כדי שיכסה את הבצל בשכבה דקה). כמה לטגן- לי יש אינדיקציה מיוחדת כשזה נוגע לבצל. אני רגיש במיוחד בעיניים- ואני פשוט מטגן אותו עד שהן מפסיקות לשרוף לי!
מוסיפים את הציר ולתוכו את הטימין ואת רוטב הסויה, עד שהרוטב מקבל צבע מאד כהה. מחממים עד לרתיחה, מחלישים את האש ומצמצמים. צריך לקבל רוטב מצומצם מאד, שלא ידלל את הבלילה.
מסננים את הרוטב ושומרים את הבצל והטימין.
עכשיו פשוט מערבבים את הרוטב שקיבלנו עם הביצים ועושים שניצל כרגיל. אפשר להוסיף עוד תיבול, לפי הטעם.
את הבצל מטגנים בתור תוספת, אפשר גם להשתמש בו כבסיס לחלת בצל...
|