לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." -- אלברט איינשטיין ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > מדע, טכנולוגיה וטבע
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 25-03-2009, 22:14
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
רשמים מכנס האגודה הישראלית למיקרוביולוגיה

אתמול ושלשום נכחתי בכנס במרכז וואהל בבר אילן, ובסה"כ היה נחמד.

הכנס נפתח ב"קפה ומאפה" תו"כ ההרשמה ומייד לאחר מכן בשתי הרצאות של הזוכות בפרס סארוב.

ההרצאה הראשונה, על גילוי חברים חדשים ממשפחת ההרפס-וירוסים והמחלות להן הם גורמים, ועל תרפיה גנית בעזרת וירוסים. ההרצאה הייתה מעניינת מאד, ובהחלט חשפה אותי לשיטות עבודה חדשות בוירולוגיה מולקולרית.

ההרצאה השניה ניתנה ע"י ד"ר שירי ונציה, מהמרכז הרפואי איכילוב. נושא ההרצאה היה עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה וההתמודדות בבית החולים עם התופעה.
ההרצאה כללה סטטיסטיקות לגבי חולים שנדבקו בזנים ייחודיים לישראל של חיידק עמיד במיוחד, ההפצה של זן כזה לחו"ל וההשלכות מבחינת בית החולים. גם כאן - הרצאה נפלאה.

ההרצאה הבאה הייתה מבחינתי גולת הכותרת של אותו היום. היא ניתנה ע"י פרופ' לוסיג מאונ' הארוורד, על תהליך הספורולציה בחיידקי בצילוס, ומה המכניזם המולקולרי של התופעה. אין מה לומר - האדם הזה הוא מדען ענק ומרצה בחסד.

לאחר מכן היו מושבים במקביל, בנושאים שונים. המושב הראשון שנכחתי בו היה בינוני ומטה מבחינת רמת ההרצאות, להוציא את ההרצאה הראשונה שעסקה בהומאוסטזיס של ברזל בחיידקים.

לאחר ארוחת צהרים של סנדביצ'ים ושניצל טבעול (שהיה לו טעם של ביסלי ברביקיו), הלכתי למושב שעסק במיקרוביולוגיה של הסביבה (התחום אליו משתייכת גם המעבדה שלי). היו שתי הרצאות שהיו בעיני מעניינות מאד, של מרצים ממכון וולקני, על שימור מזון ע"י משמרים טבעיים, ועל ספיחה של חיידקים לתוצרת חקלאית טריה. ההרצאה השלישית נגעה לי יותר מכולן, שכן היא עסקה בשיטה אותה אני אמורה ללמוד.

המושב האחרון לאותו יום עסק באינטראקציה בין חיידקים לתאי הגוף ושם שמעתי הרצאה ממרצה שלי לשעבר בי-ם על אינטראקציה של קולי פתוגן עם תאי המעי, המנגנונים אותם הוא מגייס וההשפעה שלו על מבנה הרקמה.

ביום השני ויתרתי על הרצאות הבוקר, ונכנסתי למושב שדיבר על חומרים אנטי-בקטריאליים. מלבד הרצאה אחת על פיתוח אנטיביוטיקות חדשות - היה משעמם, ולכן יצאתי באמצע.

המושב השני שנכחתי בו היה על מיקרוביולוגיה מולקולרית. כאן היו מס' הרצאות מרתקות, האחת על מנגנוני העברת סיגנל בתוך תא החיידק, השניה על השפעת ריכוז הברזל על יצירת ביו-פילם ע"י חיידקי פסאודומונס, והשלישית על מנגנון העבודה המולקולרי של חלבון מעבר ממברנה, ברמת שינויי הקונפורמציה ע"פ היונים אותם הוא מעביר.

בסה"כ הכנס היה מאורגן לא רע, מלבד אי שמירה על לוח זמנים, שהקתה על מעבר בין מושבים בגלל חוסר סנכרון. הכנס מומן ע"י תנובה (שצ'יפרו אותנו ביוגורטים אחה"צ ), טבעול ונביעות.
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 13-04-2009, 16:29
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
Epithelial Cell Infection by Enteropathogenic E. coli
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "רשמים מכנס האגודה הישראלית למיקרוביולוגיה"

B. Aroeti
Department of cell and developmental biology, Institute of life science, Jerusalem, Israel

Phosphatidylinositol 4,5-bisphosphate [PI(4,5)P2] and phosphatidylinositol 3,4,5-triphosphate [PI(3,4,5)P3] are phosphoinositides (PIs) present in small amounts in the inner leaflet of the plasma membrane (PM) lipid bilayer of host target cells. They are thought to modulate the activity of proteins involved in enteropathogenic Escherichia coli (EPEC) infection. However, the role of PI(4,5)P2 and PI(3,4,5)P3 in EPEC pathogenesis remains obscure. We show that EPEC induces PI(4,5)P2 accumulation in bacterial infection sites. Simultaneous actin accumulation, likely involved in the construction of the actin-rich pedestal, is also observed in these sites. Acute PI(4,5)P2 deplition partially diminishes EPEC adherence to the cell surface and actin pedestal formation. These findings are consistent with a bimodal role, whereby PI(4,5)P2 contributes to EPEC association with the cell surface and to the maximal induction of actin pedestals. Finally, we show that EPEC induces PI(3,4,5)P3 clustering at bacterial infection sites, in a translocated intimin receptor (Tir)-dependent manner. Tir phosphorilated on tyrosine 454, but not on tyrosine 474, forms compexes with an active phophatidylinositol 3-kinase (PI3K), suggesting that PI3K recruited by Tir prompts the production of PI(3,4,5)P3 beneath EPEC attachment sites. The functional significanse of this event may be related to the ability of EPEC to modulate cell death, cell polarity and innate immunity.
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 13-04-2009, 16:50
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
Influence of Iron, Biosurfactant and Quorum Sensing on Surface Motility
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "רשמים מכנס האגודה הישראלית למיקרוביולוגיה"

Influence of Iron, Biosurfactant and Quorum Sensing on Surface Motility and Biofilm Formation in Pseudomonas Aeruginosa
R. Glick, S. Satanower, O. Avidan, E. Banin
Mina and Everard Goodman Faculty of Life sciences, Bar-Ilan University, Ramt-Gan, Israel

Iron is an essential element for life but also serves as an environmental signal for biofilm development in the opportunistic human pathogen Pseudomonas aeruginosa. Under iron limited conditions P. aeruginosa displays enhanced twiching motility and forms flat unstructured biofilms. In this study we present evidence suggesting that quorum sensing-dependent iron-regulated production of the biosurfactant rhamnolipid is important to facilitate the flat unstructured biofilm phenotype. We show that under iron limitation, the quorum sensing system controlling rhamnolipid production is induced and the timing of rhamnolipid expression is shifted to the initial stages of biofilm formation (vs. later in biofilm developmen under iron-repleted conditions) and results in increase surface motility. In support, a mutant defective in biosurfactant production showed lower surface motility under iron restricted conditions and developed structured biofilms similar to those developed by the wild type under iron-replete conditions. These results highlight the importance of biosurfactant production in determining the mature structure of P. aeruginosa biofilms under ironlimiting conditions.
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:48

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר