10-04-2009, 21:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
עירבובי וויסקי.
ניתן להכין מספר קוקטלים על בסיס וויסקי אשר מעדנים את טעמו, חלקם מתבססים על עירבוב וויסקי וליקר עם מעט קרח ואחרים כוללים גם תוספת של משקה קל.
ישנם שני קוקטלים מפורסמים הכוללים וויסקי וליקר:
ראסטי נייל (מסמר חלוד) - עירבוב של וויסקי ודרמבוי. היחס יכול להתחיל מ-1:1 עד 1:3 (לטובת הוויסקי), בכל תלוי עד כמה אתה רוצה להמתיק את המשקה.
סנדק - עירבוב של וויסקי עם ליקר אמרטו (ליקר בטעם שקדים המופק מגלעיני משמש). גם כאן ניתן לשחק ביחסים אם כי לעניות דעתי האמרטו פחות מתוק מהדרמבוי.
בשני המקרים מערבבים את הוויסקי, הליקר ומעט קרח בכוס אולדפאשן.
קוקטלים הכוללים גם משקה קל:
וויסקי הולך מצוין עם סאוור (תערובת של מיץ לימון או ליים יחד עם מי סוכר).
אפשר להכין וויסקי סאוור (שוט של וויסקי + שוט של סאוור, לשקשק בשייקר עם קרח ולסנן לכוס אולדפאשן), ואפשר להכין וויסקי פיז, שזה שוט וויסקי, שוט תערובת סאוור, קרח, למזוג לכוס הייבול ולסגור עם סודה (להוסיף סודה עד הסוף), מרענן, קייצי, כייפי.
קוקטיל נוסף על בסיס וויסקי הוא מינט-גולפ.
מדובר בקוקטיל המכיל וויסקי (במקור בורבון, אבל זה הולך לא רע גם עם וויסקי), עלי נענע, סוכר, קרח ומעט מים.
שמים בכוס אולדפאשן נענע, סוכר ומעט מים וכותשים בעדינות. מוסיפים קרח, שוט של וויסקי ומקשטים בעלה של נענע.
|