לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 26-04-2009, 09:43
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי הגרייי שמתחילה ב "יש לך מתכון שניסית והוא מומלץ?"

חומרים:
500 גר' בקר טחון
1 קופסת שעועית (לדעתי, כדי להמנע משימורים - השרי את השעועית ובשלי עד להתרככות)
1 קופסת רסק עגבניות
1 פלפל
מלח
צ'ילי
עלה דפנה


הכנה:
מטגנים את הבשר בשמן צמחי (לא זית) ומפוררים אותו לפירורים קטנים.
כעיקרון אמורים להוסיף בצל ולטגן אותו, אבל דלגי על זה. קוצצים את הפלפל לקוביות קטנות
מוסיפים לבשר וממשיכים לטגן מעט.
מוסיפים את קופסת רסק העגבניות ואת השעועית, מוסיפים מים לקבלת דרגת הסיכות הרצויה.
מערבבים היטב
מוסיפים את התבלינים ומבשלים עוד כ-30 דקות מכוסה על אש קטנה.

ניתן לבשל יותר זמן, ורצוי מדי פעם לבדוק כמה נוזלים נשארו והאם צריך להוסיף.
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 27-04-2009, 20:48
  מר עודד מר עודד אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.03.09
הודעות: 18
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הגרייי שמתחילה ב "צ'ילי קון קרנה - מחפשת מתכון"

אני לא אוהב יותר מדי מתכונים ארוכים שכוללים רשימת מרכיבים עצומה ומאה צעדים, כמו זה של התבשיל הברזילאי.
לגבי הצ'ילי, אני אגיד לך איך אני אוהב, בכמה נקודות, ומשם תעשי מה שבא לך-

1. צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל בשרי, וזה אומר שאי-אפשר לזרוק לתוכו סתן נתחי בשר שיתרככו בבישול ארוך, כמו פילה מדומה, אלא צריך לקחת נתח טוב. כתף מרכזי הוא נתח מעולה שאחרי בישול מספיק ארוך יהיה רך ובעל טעם נפלא. גם צלי כתף.
2. אין בעיה לא להשתמש בבצל, לדעתי זה לא כל-כך הכרחי. אותו דבר לגבי רסק עגבניות מקופסא במקום עגבניות טריות. בהתחשב באיכות העגבניות בארץ, הרבה פעמים זה עדיף.
3. השעועית צריכה להיות כהה (אדומה/שחורה), ולא לבנה.
4. נוזל הבישול המשמש כברירת מחדל הוא, מן הסתם, מים. שימוש בציר בקר חום ("צלוי") בתור נוזל הבישול משדרג כל תבשיל בכמה וכמה רמות. הבעיה היא רק שזה רק דורש הכנת ציר בקר
5. לדעתי, יין הוא תוספת מיותרת ותסלחו לי, פלצנית לתבשיל כזה
6. הרבה אוהבים להוסיך כמון
7. בשביל למתן את החמיצות של העגבניות, אם את חשה צורך, תוסיפי קצת סוכר חום
8. והסוד האישי שלי- כמה חתיכות תפוח (כן, כן) או כוס מיץ תפוחים. לשים לפני הסוכר, כמובן, כי יכול להיות שזה בעצמו ימתן
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 10-05-2009, 08:19
  מר עודד מר עודד אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.03.09
הודעות: 18
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הגרייי שמתחילה ב "צ'ילי קון קרנה - מחפשת מתכון"

הנה משהו שעשיתי שלשום, אבל היה יותר בכיוון של מרק שעועית (חתיכות בשר גדולות, הרבה נוזלים)

* שפונדרה (צלעות בחיתוך רוחבי, נתח לאסאדו), עם עצמות
*שעועית אדומה, שהושרתה ל-24 שעות
*בצל קצוץ
*שום קצוץ
*פלפל ירוק (התחלתי עם שניים, ירדתי לאחד בגלל שהופתעתי מהעצמה)
*מעט יין אדום
*מעט חומץ בלזמי
*ציר בקר חום (ציר שטרם הכנתו העצמות והירקות הושחמו)
*רסק עגבניות
*סוכר חום
*מעט כמון

הכנה:

1. במחבת ברזל יצוקה, שחוממה לחום גבוה מאד, השחמתי את נתחי השפונדרה לקבלת קרסט (קרום)
2. באותה מחבת, טיגנתי את הבצל עד להשחמה, כשבמהלך הטיגון הוספתי את השום והפלפל הירוק
3. באותה מחבת, השחמתי את העגבניות עם מעט סוכר חום. הריחות הקרמליים שעלו מזה...
אחרי שנגמרו ההשחמות למיניהן, שפכתי למחבת הלוהטת מעט חומץ בלזמי ומעט יין אדום, וקרצפתי בכף עץ, ליצירת רוטב עשיר. הוספתי לשאר הדברים. (אני יודע שהתבטאתי נגד הוספת יין אדום- שימו לב לשימוש שעשיתי בו. מדובר בכמות קטנה, שבאה במגע עם מחבת לוהטת, מה ששובר את הטעמים החמוצים של היין, ובא בעיקר למצות את הטעמים שנשארו במחבת)
4. כיסיתי בציר בקר מתוצרת עצמית, ובישלתי על אש קטנה במשך 3.5-4 שעות. תיבלתי במעט כמון
5. אכלתי בהנאה מרובה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:21

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר