לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 17-05-2009, 08:14
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
הלזניה שלי כמובן :)))
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עמליה שמתחילה ב "מתכון ללזניה חלבית"

מתכון לא פשוט אבל גם לא קשה, פשוט יש בו כמה שלבים אבל זה בקטנה, את בטוח תהני

ציטוט:
המתכון שלי ללזניה - כבר לא סודי חחח

הלזניה:
רוטב עגבניות:
1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות (רגיל בלי טעמים)
1 בצל קצוץ גס
1 קוביה בזיליקום - קנור.
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית ולאחר מכן להוסיף את העגבניות לתת לרוטב להצטמצם מעט ולהוסיף מלח(מעט מאוד כי יש גבינה בולגרית בהמשך),
פלפל, 1 קובית בזיליקום (או אמיתי איך שבא לכם)

רוטב אלפרדו:
סלסילת פטריות (או יותר תלוי איך רוצים) - פרוסות
1 שמנת לבישול (אני אוהבת להציף אז שמה 2)
1 בצל פרוס
1 קוביית בזיליקום
לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית כשהוא מתרכך מעט להוסיף את הפטריות הפרוסות להמתין שהן יתרככו מעט ושהנוזלים יתאדו קצת.
להוסיף את השמנת לבישול את הבזיליקום, מלח, פלפל ואפשר להוסיף מעט יין לבן אם רוצים ו/או אגוז מוסקט.
משאירים על האש עד שהשמנת מסמיכה מעט.

בינתיים מגרדים גוש של גבינה בולגרית (פיראוס זה גוש קטן...תקנו במשקל גוש נחמד ויפה)
פרמזן מגורדת איזה 200 גר'.
צהובה איזה 6 פרוסות או מגורדת איך שנח לכם.

1 חבילת דפי לזניה,
תבנית חד פעמית הבינונית
והנה מתחילים:
לוקחים 2 כפות מהרוטב עגבניות מניחים בתבנית עם 2 כפות מים ומפזרים בכל התבנית
מעל מניחים את דפי הלזניה (בערך 5 דפים עם שיפוצים)
אין צורך להרטיב אותם לפני מאחר ורוטב העגבניות עושה את הפעולה.
מעל דפי הלזניה מניחים 1/3 מכמות רוטב העבניות, מעליו חצי מרוטב האלפרדו מעל מפזרים
1/3 מהבולגרית ו1/3 מהפרמזן.
ושוב חוזרים על הסדר - עלי לזניה, רוטב עגבניות, אלפרדו, בולגרית, פרמזן.
ושוב מעל מניחים דפי לזניה ומעל מעט מהרוטב עגבניות שנשאר, מהבולגרית שנשארה, את הגבינה הצהובה ומעל מפזרים את הפרמזן שנותרה.
ו- ווווווווווווואלה להכניס לתנור לחום של 180 - 200 מעלות. עם נייר אלומניום להוציא אותו לאחר 30 דק' ואז בערך לעוד כ10 דק.

מי שרוצה לזניה לא כשרה יכול להכין רוטב בולונוז (עם העגבניות) ז"א אחרי טיגון הבצל
להוסיף בשר טחון לפורר בטיגון ואז להוסיף את העגבניות וכו ולעשות את אותם השלבים בסידור הלזניה.
מי שלא אוהב רוטב אלפרדו עם פטריות יכול להכין אותו רק עם בצל.

הרוטב אלפרדו מתאים גם לרוטב לספטה/רביולי/תפו"א וכל המתאים לכם.

ותמונה -

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:07

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר