16-05-2009, 21:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.10.04
הודעות: 1,843
|
|
פיצה עירומה
כרגיל לימי שבת המשפחה מתכנסת לאכול פיצה. פיצה עבה ופיצה דקה.
בינינו זה לא משנה העיקר פיצה טובה וטעימה (מאוד).
את המתכון לפיצה לקחתי ממתכון שרץ ברשת של השף העירום (ג`ימי אוליבר), שבכל המקרים לא מתפיחים את הבצק - אחרי המון ניסיונות החלטתי מתישהו להתפיח ומאז.... אי אפשר להפסיק.
רוצים לדעת מה עושים? קבלו!!
לבצק: (מתאים ל2 מגשים בגודל בינוני)
חצי קילו קמח מנופה
כף ושליש שמרים יבשים
כוס ושליש מים
4\3 כף סוכר
4\3 כף שטוחה מלח
כף שמן זית
לרוטב העגבניות:
2 עגבניות מגורדות
3 כפות רסק עגבניות בערך
2 כפות שמן
כפית שטוחה מלח
חצי טבליית בזיליקום "קנור"
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
רבע כוס מים
כף שטוחה זעתרמעט פלפל שחור
וככה עושים..
לבצק:
בקערית קטנה שמים את השמרים, סוכר ושליש כוס מים. ונותנים לעסק 10 דקות.
לאחר מכן מתחילים בהוספת החומרים לקערת הקמח. קודם כל השמרים לאחר מכן בהדרגה את המים והשמן.
לשים במשך 5-7 דקות עד שמתקבל בצק יפה לא דביק ולא רטוב.
- תמיד אפשר לתקן עם עוט קמח \ מים בהתאם.
לאחר הלישה מחממים תנור ל38 מעלות צלסיוס בערך.
מקמחים את הקערה, מכניסים את הבצק, עוטפים במגבת ומתפיחים 40 דקות בערך.
מרדדים את הבצק בהתאם לטעמכם ונקבים בו חורים.
לרוטב:
מערבבים את כל החומרים בסיר קטן עד לרתיחה. ומצננים מעט.
ו....עכשיו. תכינו איך שבא לכם כבר לא צריך ללמד כל אחד בצק, רוטב, גבינה מגוררת ותוספות בהתאם.
הדרך הכי נוחה להכין את הפיצה היא
מחממים מראש פיצה על שיא החום שאצלכם בתנור כשהתבנית שאיתה רוצים לעבוד כבר בפנים.
מניחים את הבצק על נייר אפיה ובעזרת קרש חיתוך (רצוי דק) מרימים את הפיצה ומחליקים בזהירות על התבנית הלוהטת
משהו כמו 10 דקות גג..
תהנו חבר`ה!!
_____________________________________
Life is very short, and there's no time
For fussing and fighting, my friend!
|