אולי זה יראה מוזר לחלק מאיתנו, אך כנראה אני שייך לדור הדינוזאורים הבוחר לתקן כרטיס מסך אם אפשרי במקום להחליף, למרות החיסכון המועט.
יום אחד כאשר הדלקתי את אחד המחשבים הישנים, המחשב הגיע לשולחן העבודה ואתחל את עצמו אוטומטית וחוזר חלילה. לאחר שהמחשב עלה באופן תקין עם כרטיס מסך חלופי, היה ברור שיש בו תקלה.
על הכרטיס הבחנתי מייד בבעיה. אחד הקבלים (החביות הקטנות) עם ציפוי אלומיניום היה מנופח למעלה ולא שטוח כפי שצריך להיות.
על חריצי ה-PCI-E הנחתי את הקבל הדפוק לשם השוואה:
בחנות האלקטרוניקה לא נמצא שווה ערך להספק הרשום וקיבלתי במקומו קבל כתום עם נתונים גבוהים ממנו תרתי משמע. פיזית, לו הייתי מלחים אותו בעמידה הייתה נוצרת בעית מקום לכרטיס ה-PCI הבא לידו ולכן הקבל הולחם בשכיבה.
לסיום, הכרטיס הזה שעלותו כ-100 ש"ח פועל כבר מס' שבועות ללא תקלות.
מסקנה לאלו החושבים כמוני:
כדאי לבדוק את הקבלים בחומרה תקולה. כי לעיתים ניתן לתקן בעלות נמוכה (20 ש"ח במקרה זה) במקום להחליף.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Speed שמתחילה ב "כך החזרתי לתחייה כרטיס מסך PCI-E 7300GS תקול"
אגב, לא תמיד ניתן לדעת את מצב הקבל לפי מצבו החיצוני. וגם לא ניתן למדוד את קיבולו כדי לדעת זאת (הקיבול לא משתנה כשהקבל מתייבש). לפעמים כדאי פשוט להחליף את כל הקבלים בכרטיס. אגב, גם בכרטיס הזה שלך הייתי ממליץ להחליף את כולם, כי קבל לא מתייבש לבד. הוא בד"כ מתייבש עם חבריו
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי yaviny שמתחילה ב "במקום ללכת לחנות ולשלם כסף על..."
קבל כזה עולה שקל או שנים. לא שווה להחליף במשומש כשתוחלת החיים של קבלים אלקטרוליטים היא שנים ספורות. אתה עלול לא לפתור את התקלה בכלל. חוץ מזה, שגם קבלים לא נפוחים יכולים להיות בלתי תקינים לחלוטין. נפיחות זו רק תוצאה של חימום יתר.