לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 24-08-2009, 10:03
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,148
שתי סכנות בדגים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alechko123 שמתחילה ב "‫האם בשר של דג טרי המיועד לסושי מסוכן לבריאות?‬"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי alechko123
שלום לכם וערב טוב! בהמשך להתעניינותי בסושי גיליתי שצריך להשתמש בדג טרי וכמה שיותר טרי יותר טוב. אך גיליתי שלא צריך לבשל אותו אלה ישר להתחיל לעבוד איתו והשאלה שלי היא האם זה לא מסוכן? האם אין איזה חיידקים\תולעים\יצורים שעלולים לעשות בעיות וחיים להם בתוך הדג שאמורים למות בעת חימום?
האם יש דרך לבטח את עצמי מזה?
האם יש דרך לעשות משהו נגדם אבל שלא יפגע באיכות הסושי?

נ.ב
אומנם אני מעט סוטה מהנושא אך האם דג דניס מתאים לסושי?



א. ללא שייכות לטריות או לאכילת דג נא: ככל שפרי הים גבוה יותר בסולם המזון - כך הוא ירכז יותר רעלים. מדובר בחמרי הדברה שנשטפים לים, מדובר במתכות כבדות וברעלנים שמקורם באצות שונות. הדבר נכון גם לגבי רכיכות כגון צדפות.

ב. מדגים ומפירות ים לא מבושלים אפשר להידבק במגוון די רחב של וירוסים, חיידקים וטפילים. די אם אזכיר התפרצויות של כולרה ודלקת כבד מסוג A שמקורם בצדפות שריכזו את הווירוסים ממי ביוב שהוזרמו לים. באותו עניין - הדגים "השמנים" ביותר באיזורנו נידוגים באיזור השפדן - בו מוזרמים מי הביוב של גוש דן לים התיכון. אפשר להידבק בחיידקים שונים, והמסוכן ביניהם הוא VIBRIO VULNIFICUS שפוגע במי שנפצע מקוצים של דג בעת ההכנה, וכבר גרם למקרי מוות או לאבדן ידיים.
ככלל - יש סכנה באכילת דגים חיים, אך מאידך גם לעבור את הכביש זה לא כל כך בטוח..... ישנה דרך אחת להמעית סכנה זו, והיא להקפיא את הדג בקיפאון עמוק למשך שבועיים. זה מחסל את הטפילים וחלק (רק חלק!) מהחיידקים, ולא את הוירוסים. המומחים לא יקבלו פיתרון זה עקב הדרישה הקפדנים לטריות מוחלטת.

ג. אם אתה רוצה לחמם את הדג - אז כבר חרגנו לעניין הסושי/סשימי/סביצ'ה. בשר הדג הוא עדין ולא תתקבל תוצאה טובה אם תנסה, למשל, לפסטר דג. לבשל, לאדות, לצלות, לאפות, ואפילו לכבוש - כן.

ד. האם אתה יכול לבטח את עצמך? בהחלט. פתח דפי זהב במדור חברות ביטוח, בסעיף ספורט אתגרי ועיסוקים מסוכנים.....

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 24-08-2009 בשעה 10:08.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 24-08-2009, 18:41
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,148
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אני רק שאלה !..."

א. זה מתחיל מפיטופלנקטון - צמחים חד תאים וגבוהים יותר המייצרים מזון ע"י פוטוסינטזה. זה ממשיך בזואופלנקטון הכולל חיידקים ויצורים חד ורב תאיים אחרים הניזונים על הפיטופלנקטון. זה ממשיך בטורפים הזעירים והיצורים ניזוני הפלנקטון כגון ההידרה, הקופפודים והאלמוגים. זה ממשיך בדגים ופרוקי רגליים קטנים, וכך הלאה עד, למשל, הטונה, שנחשבת לטורף על לצד הכרישים. אלה הולכים ומרכזים בגופם את הרעלים שלהם נחשף המזון שלהם. ישנו מקרה פרטי שבו מסלקים את כל "מתווכי הביניים" משרשרת המזון, וזה כאשר יצור ימי ניזון ישירות מפלנקטון. דוגמאות כריש הלוויתן (שהוא הדג הגדול ביותר שחי אי פעם, ולהבדיל, היונק הגדול ביותר אי פעם, הלא הוא הלוויתן הכחול.

ב. עניין ההקפאה הוא בדוק, ומשמש הן בקשר לדגים והן בקשר לבשר חזיר ובשר ציד למינהו, הנגועים בטפילים מסוכנים. עלי להדגיש עם זאת את המגבלה - זה טוב כנגד טפילים, בתנאי שההקפאה נעשתה כהלכה, אך זה לא טוב כנגד חיידקים מסויימים ווירוסים. ישנה דרך נוספת, בטוחה לחלוטין, ונותנת תוצאה מצויינת הן מבחינת טריות, טעם וניקיון מוחלט מכל מזהם. מדובר בהקרנה בקרני גמה. יש מקומות בהם הצליחו להנהיג את השיטה, אך בציבור יש לשיטה תדמית לא טובה, שלא בצדק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 25-08-2009, 15:04
  אבי האומה אבי האומה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 3,292
הסכנה בטלה בשישים לעומת הרווח
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "שתי סכנות בדגים"

נכון שמס' דייגים שטיפלו בדגים נגועים,נפגעו ע"י עקיצה מסנפירי הדג הנגוע מהרעלה קשה.
למה הדבר דומה,לשתיית חלב עם סיליקון,מי ברז עם חנקות ומתכות,חומוס או בשר ושאר מיני מאכלים המאוחסנים בתנאים גרועים.
דגי בריכה,המבלים את חייהם בבריכות,מקבלים גם תרופות נגד מחלות ואינם מסכנים את הציבור.
מדגי ים הנידוגים בקרבת החוף יש סיכוי גבוה לקבל זיהומים מסוגים שונים,כתוצאה מהזרמת שפכים.
דגים שנידוגים ממרחק 300 מטר והלאה מקו החוף,אינם מסכנים את הבריאות.
כאשר התפוצץ צינור הביוב בת"א משרד החקלאות אסר על הדייגים לדוג באותם הימים.
מראיון עם מס' דייגים באחת מתוכניות הרדיו,הם אמרו כי דייג ממרחק 300 מטר ואילך מקו החוף בטוח לחלוטין,התרשמותי היא כי הטענה לא נאמרה משיקול מסחרי.
ד"א מישהו יודע אין נקרא מוכר הדגים במילה אחת,אם יש כזו מילה?
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.gifs.net/animate/yellowrose.gif ]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 25-08-2009, 00:30
  alechko123 alechko123 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.07.09
הודעות: 23
אכילת דג נא וסושי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alechko123 שמתחילה ב "‫האם בשר של דג טרי המיועד לסושי מסוכן לבריאות?‬"

דבר אחד מציק לי,הדג צריך להיות טרי ככול הניתן ולא מבושל.עכשיו את הבעיה של הטריות פתרתי אני מכיר חנות טובה שאני די סומך עליה ויש לו דגים טריים כול הזמן.אך ממה שאני קורא ברשת זה מאוד מסוכן לאכול דג ללא כול בישול כי יש בו פרזיטים\חיידקים\וירוסים\ועוד חלאות שאני לא מעוניין שיכנסו לגוף שלי.
מצד שני יפנים אוכלים את זה כבר אלפי שנים וכנראה אם הם אוכלים את זה כול כך הרבה זמן אז כנראה שזה לא השד לא כזה נורא כפי שמתארים אותו.
אך אני עדיין מעט חושש מלאכול דג נא,האם מישהו יכול לשפוך קצת אור על הדברים?
האם יש מישהו שמבין בזה ויכול להסביר לי את כול הקטע של סושי ודג לא מבושל? האם מישהו יודע איזשהיא דרך איך שהו לבצע פסטריזציה ללא פגיעה באיכותו של הסושי?(מלבד שימוש בוואסבי וחומץ אורז שהם אנטספטים טבעיים.)
בנוסף לכך הציעו לי לרכוש סלומון אשר מיבוא ממדינות סקנדינביה ושם יש יותר הקפדה על היגיינה ויותר קר שם,האם זה הצעה טובה?
תודה רבה לכול המגיבים,כול הסבר\רעיון\הצעה יתקבלו בברכה
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.carsforum.co.il/vb/images/smilie/icon_biggrin.gif]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:15

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר