לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 02-12-2008, 20:14
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,735
מבולבל מי מכיר ומי יודע ?... או לחליפין - מאכל גרוזיני שמפחיד מאוד את לבני .....

במהלך אחד מטיולי בשוק מחנה יהודה האהוב עלי ביקרתי במעדנייה וחנות יינות מצויינת אשר ממוקמת ממש במרכז השוק, על המדף זכוכית של הויטרינה הבחנתי במה שבהתחלה נראה לי כנקניקי קבנוס אך במבט מדוקדק יותר זה היה נראה שונה מאוד...

פניתי אל המוכר שבמקום וביקשתי ממנו הסבר על הדבר המעניין אך המרתיע הזה ולדבריו מדובר במאכל גרוזיני מסורתי המורכב מענבים ואגוזים !
שמו של המאכל (ויש בהחלט סבירות שאינני מקליד אותו במדוייק) הוא "צ'ינצ'חיל'ה" ולדבריו למעדן סגולות אשר מיטיבות עם האון וכח הגברא !
נו שויין....


הנ"ל הסביר לי שהמאכל הנו "עבודת יד" כשלמעשה מדובר על מעין יריעה של ענבים שעברו תהליך ייבוש (בדומה ל"לדר" המוכן ממישמישים) אשר מגולגלת לכדי נקניק ואליה מוכנסים אחד אחד אגוזים כשלבסוף הקצה נקשר באמצעות חוט כדרכו של "קישקע"....

אציין כאן את העובדה שאישית נכון לרגע זה עדיין לא הצלחתי להגיע למצב תודעתי והכרתי בו התאפשר לי לטעום את המעדן הזה, פשוט משהו בו קצת מפחיד אותי.....
עם זאת , שכנתי (ממשפחת ה"אלטמנים" הידועה) מאוד שמחה לגלות שיש מקום בו ניתן להשיג את המעדן וכבר יצא לי פעמיים לרכוש עבורה אחד שכזה.....


וככה הוא נראה (באחת התמונות התמקדתי בחוט הקושר את קצהו של המעדן הזה):


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



האם מישהוא מכם מכיר/שמע על המאכל הזה?..
מה דעתכם על העניין?...
ידוע לי לאחר בירורים כי במסעדת ננוצ'ק'ה התל אביבית ה"צ'נצ'חיל'ה" מופיע בתפריט הקינוחים...

אימאל'ה .....

אגב - אחד שכזה עולה 13 ש"ח.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 26-12-2008, 01:17
צלמית המשתמש של שקל_עשרים
  שקל_עשרים שקל_עשרים אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.04.02
הודעות: 4,921
אכן כפי שציינו כאן זה נקרא צ'ורצ'חלה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "מי מכיר ומי יודע ?... או לחליפין - מאכל גרוזיני שמפחיד מאוד את לבני ....."

אין מה לפחד לטעום - רק כדאי ומומלץ לטעום אחד טרי יחסית (לא יותר מכמה ימים).

ובתור בן ליוצאי גרוזיה - יצא לי לא פעם לטעום את זה (בהכנה ביתית של אמא ולא קנוי כמובן). זה נחמד (ואמא שלי תותחית באוכל ולא בגלל שהיא אמא שלי). לא יותר מזה. לא רע אבל בהחלט לא משהו ללקק את האצבעות או מעדן...


אני רק יכול לציין מזכרוני בתור ילד שכשהיו מכינים את זה בבית, המטבח היה נראה כמו המבטח של גרגמל. לא מסובך להכין את זה אבל הפרוצדורה - ארוכה ומסורבלת.
אם מעניין מישהו אשמח לשאול ולכתוב.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 04-06-2009, 14:03
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
תנסה את הקישור הבא
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "מצטער על ההקפצה!..."

http://www.zibycom.com/members/0023...ite5/index.html

הוא יוביל אותך לאתר של יוצאי גרוזיה. היכנס למדור אוכל, ושם תמצא, בין היתר, את זה:



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.zibycom.com/members/002396264/Site5/logo_sakartvelo.gif]

פלמושי
לעמוד ראשי

חומרים
ליטר 1 בדגי או מיץ ענבים טהור
'קמח 1/4 קג

:אופן הכנה
מערבבים עם מקסר את הקמח והמיץ קודם ב 2 כוסות מיץ שלא יהיו גושים אחר כך מוסיפים
את כל המיץ כשהמיץ הומוגני בלי גושים מתחילים לבשל תוך כדי עירבוב. חייבים לערבב בלי
להפסיק. פלמושי מתחיל להסמיך ומשנה צבע. כשמתחיל לרתוח זה הזמן להוסיף אגוזי מלך
חתוחים. ( אם רוצים ) אם מוסיפים אגוזים אפשר להכין מזה משהו דומה לצ'ורצ'חלה. כש מעבירים
את הפלמושי על הצלחת. מכסים אותו בבד ומייבשים לכמה ימים. חותחים בקוביות
ויש לכם מעדן צ'ורצ'חלה מבלי להשחיל את האגוזים על החוט
בלי אגוזים זה פלמושי אוריגינל. אחרי רתיחה ראשונה מבשלים עד להסמכה רצויה
.בערך עוד 5-8 דקות
.מעבירים לצלחות ונהנים מכל טיפה

.הערה: בדגי זה התמצית של מיץ ענבים, ומשתמשים בו כשאין ענבים
:מכינים אותו כך
.מבשלים מיץ ענבים עד להסמכה. כמו סירופ ושומרים אותו בצנצנות לכל השנה
.בעונה של ענבים מכינים פלמושי ממיץ ענבים טרי



מתכון של אסתר* * * *
חזרה לתפריטלעמוד ראשיAvrham Meker כל הזכויות שמורות ל ©

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 04-06-2009 בשעה 14:08.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:00

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר