09-04-2005, 05:37
|
|
|
חבר מתאריך: 10.11.01
הודעות: 9,600
|
|
"סוג" של עלבון! :)
אני בטוח שהאוכל אצל הורי גיסתך היה מצויין, אבל השאלה אינה "למה צריך מוצרי חלב?" אלא דווקא "למה בלי?!". הגימיק הוא בחיפוש איך להתאים מתכון מושלם לחוקים סתמיים.
ישנן גרסאות כשרות (על פי גרסאת הכת היהודית המסוימת בה אתה מחזיק) מצויינות לכמעט כל מאכל על פני האדמה (מלבד סטייק מדיום-רייר ראוי בחמאה וכיוב'), אבל מתכונים בסגנון המטבח ההודי מתפתחים ממסורת בישול ארוכה, בה לכל מרכיב יש תפקיד שהוצדק במלייארדי הכנות.
אז היום אפשר להשתמש במרגרינה בטעם של...? במרככי בשר,תבלינים וצובענים שידמו את האפקט של משרה יוגורט על עוף / טלה בדרכו לטנדורי? אפשר. אפשר גם לוותר על רוב מטעמי העולם, או לחיות מחרובים ומי מעין ולהיות מאושרים, אבל אין שום סיבה ראציונלית לעשות את זה.
בדיוק כמו שתחלק מחמאה (תרתי) מופתעת בארוחה חגיגית "את בטוחה שהמקצפת הזאת היא פרווה?! ממש מצויין!", גם ההבדל בין המקור לגרסא הכשרה יהיה ברוב המקרים ברור לחיכך המעודן.
לי דווקא היתה הפתעה נעימה מאוד כשתורכים/יוונים/פרסים הגישו לי את הבשרים הצלויים שלהם עם יוגורט חמצמץ במקום טחינה (למרות שגם "סינייה" ראוייה כבודה במקומו מונח).
במילים אחרות, לא צריך לראות בכל מטבע לשון מתקפה על קודשי ישראל.
אחרי שתטעם את שני הסוגים - נדון
|